image

Gebruikers willen meer informatie over Windows 10-updates

dinsdag 15 september 2015, 11:18 door Redactie, 4 reacties

Gebruikers van Windows 10 willen meer informatie van Microsoft over de updates die voor het nieuwe besturingssysteem uitkomen, zo blijkt uit een online petitie op een feedbackforum van Microsoft. De petitie is inmiddels meer dan 2.000 keer ondertekend. Via Windows Feature Suggestions kunnen Windowsgebruikers suggesties indienen en daarop stemmen.

Eind augustus lanceerde Susan Bradley, beveiligingsconsultant, beheerder van de PatchManagement-mailinglist en Small Business Server en Security MVP, een titel die Microsoft aan onafhankelijke experts geeft, het verzoek om meer informatie over de Windows 10-updates van Microsoft. De softwaregigant geeft alleen nog bij beveiligingsupdates uitgebreide informatie. Voor niet-security gerelateerde updates is de hoeveelheid aangepast. Zo wordt er soms alleen vermeld dat een update de prestaties verbetert of dat er bugfixes zijn doorgevoerd, maar niet om wat voor bugs het ging.

Volgens Bradley is het daardoor niet meer mogelijk voor systeembeheerders om te bepalen of een uitgekomen update een bepaald probleeem verhelpt waarmee de beheerder worstelt. Bradley vroeg Microsoft dan ook om meer informatie met deze updates te publiceren, zodat systeembeheerders weten wat ze van een update kunnen verwachten. Haar verzoek kan op veel steun rekenen, getuige de meer dan 2.000 stemmen en 71 reacties. Veel mensen vinden dat Microsoft gebruikers van meer informatie moeten voorzien.

Microsoft heeft nog niet op het verzoek van Bradley gereageerd, maar Microsoft-topman Jim Alkove liet eind augustus weten dat de softwaregigant naar de informatievoorziening rondom de updates ging kijken, aangezien ook bedrijven hierover hadden geklaagd. Bradley stuurde twee jaar geleden nog een open brief naar Steve Ballmer om de patchproblemen van Microsoft, waar het bedrijf op dat moment mee te maken had, te onderzoeken.

Reacties (4)
15-09-2015, 13:17 door Anoniem
De informatie rondom Windows-updates is altijd al vaag geweest. Het enige dat je krijgt is een algemene, nog cryptische omschrijving behorende bij een update. Dan is het updateproces onder Linux stukken transparanter. Daar krijg niet alleen een uitgebreide beschrijving te zien waarvoor de update bedoeld is, maar ook de aanleiding waarom de update is uitgebracht. Heel erg netjes allemaal.

Dat het updateproces onder Windows zo vaag is kan ik wel verklaren: men wil niet dat men "aanvullende of extra diensten" van Microsoft gaan weigeren. En vertel mij maar wat dát weer is?

Vaag spul, dat Windows... :-\
15-09-2015, 13:22 door Spion
Niet alleen meer informatie maar ook meer controle, zoals welke wel installeren en welke niet.
15-09-2015, 13:25 door Anoniem
Gebruikers van Windows 10 willen meer informatie van Microsoft over de updates die voor het nieuwe besturingssysteem uitkomen, zo blijkt uit een online petitie op een feedbackforum van Microsoft

Tja, de gemiddelde gebruiker kijkt daar helemaal niet naar. Dus voor de meeste gebruikers is meer informatie, of meer controle, over update vrij irrelevant.
15-09-2015, 20:26 door karma4
Susan Bradley leeft natuurlijk van dat Windows randgebeuren http://windowssecrets.com/author/susan-bradley/ Prima zo blijft er een kritische noot met echt inhoudelijke kennis.

Het commentaar komt van beheerders afnemers. En dat is heel normaal commentaar dat voor elke leverancier geld. IBM CA RedHat Apple Google SAP Oracle Vmware een viruscanner, het maakt niet uit. Geen enkele leverancier komt met een behoorlijke toelichting over wat de aan te brengen updates verhelpen en mogelijk gaan veroorzaken.

Zie hier in een notendop waarom releasemanagement voor de bedrijfstoepassingen vaak zo’n groot issue is. Het zijn gewoonlijk hele ketens met onderdelen van allerlei leveranciers. Als er maar eentje wat doet waardoor de keten omvalt dan doet de bedrijfstoepassing het niet meer. Het is de reden waarom automatische update etc. gewoon niet toegestaan wordt en men eerste in een UAT omgeving zekerheid wil krijgen. Alleen dappere dodo’s testen alles in productie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.