image

Apple gaat gebruikers met besmette apps waarschuwen

woensdag 23 september 2015, 14:38 door Redactie, 4 reacties

Apple gaat gebruikers die een besmette app uit de App Store hebben gedownload waarschuwen. Ook zal het bedrijf een overzicht van de 25 populairste geïnfecteerde apps publiceren. Dat heeft Apple via de eigen website bekendgemaakt. De apps raakten besmet doordat Chinese app-ontwikkelaars besmette versies van Xcode hadden gedownload, de officiële tool van Apple voor het ontwikkelen van apps.

Volgens Apple zijn inmiddels alle apps die met de besmette Xcode-versies zijn gemaakt verwijderd en worden nieuwe apps die de malware bevatten geblokkeerd. Wat betreft de besmette apps die zijn gedownload zijn er geen aanwijzingen dat persoonlijke identificeerbare klantgegevens zijn buitgemaakt, aldus de softwaregigant. Ook was de malware niet in staat om inloggegevens te vragen, zoals eerder wel werd gemeld. De malware kon alleen algemene informatie over apps en het systeem versturen.

Apple zal binnenkort een lijst van de 25 populairste besmette apps maken, zodat gebruikers eenvoudig kunnen zien of ze een besmette app hebben gedownload. Volgens Apple valt het aantal besmette gebruikers buiten de Top 25 besmette apps erg mee. Toch zullen alle iOS-gebruikers informatie ontvangen als ze een mogelijk geïnfecteerde app hebben gedownload.

Reacties (4)
23-09-2015, 15:29 door Anoniem
We kunnen dus een maitje krijgen van Apple waar op staat klik hier om uw apparaat direct op te schonen......??
23-09-2015, 22:56 door Anoniem
Door Anoniem: We kunnen dus een maitje krijgen van Apple waar op staat klik hier om uw apparaat direct op te schonen......??

Waar haal je dat uit het artikel? Ik zie niks van een mailtje staan.
24-09-2015, 10:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: We kunnen dus een maitje krijgen van Apple waar op staat klik hier om uw apparaat direct op te schonen......??

Waar haal je dat uit het artikel? Ik zie niks van een mailtje staan.

Ik denk dat de vorige poster doelt op het feit dat dit een uitgelezen phishing mogelijkheid gaat bieden
24-09-2015, 15:30 door Anoniem
Ik zie de connectie naar uitgelezen phishing mogelijkheid ook al niet. Àls Apple mailtjes zou gaan versturen zijn deze gepersonaliseerd. Indien niet dan geldt net als altijd: mail negeren en nergens op klikken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.