image

IBM zou China toegang tot broncode geven

maandag 19 oktober 2015, 10:20 door Redactie, 1 reacties

IBM zou de Chinese autoriteiten toegang tot de broncode van verschillende producten geven om zo de zorgen over eventuele Amerikaanse backdoors weg te nemen, zo claimt de Wall Street Journal aan de hand van twee anonieme bronnen. IBM heeft de berichten echter niet bevestigd.

Volgens de Amerikaanse krant zouden de Chinese autoriteiten al geruime tijd om toegang tot de broncode hebben gevraagd, om zo te controleren of erin de software backdoors aanwezig zijn. IBM zou het verzoek nu hebben ingewilligd en Chinese functionarissen toestaan om in een beveiligde kamer de software te bekijken. Het kopiëren of delen van de broncode is echter niet toegestaan.

In een reactie tegenover zakenblad Forbes laat een woordvoerder van IBM weten dat het bedrijf "beperkte demonstraties van bepaalde aspecten" van IBM's technologie in zeer beveiligde omgevingen geeft. Omgevingen die in beheer van IBM zijn en geen verbindingen met de buitenwereld hebben. Het is echter onduidelijk of het bekijken van de broncode onder deze demonstraties valt.

Reacties (1)
19-10-2015, 16:22 door Anoniem
Is dit zo raar dan. Ik kan me voorstellen dat een Westers bedrijf hetzelfde zou willen voor een Huawei core router
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.