image

Microsoft promoot Edge in Windows 10 bij aanpassen browser

maandag 19 oktober 2015, 11:23 door Redactie, 0 reacties

Gebruikers van Windows 10 die in de toekomst de standaardbrowser willen aanpassen krijgen mogelijk het verzoek van Microsoft om Edge te proberen en niet over te stappen. Ook bij het aanpassen van de standaard muziek- en foto-app prijst Microsoft de eigen apps aan.

Dat blijkt uit een nieuwe Preview Build van Windows 10. WinBeta ontdekte de aanpassingen in de testversie van het besturingssysteem. Het gaat hier nog wel om een aanpassing in een Preview Build van Windows 10, maar vaak voert Microsoft deze aanpassingen ook door in de uiteindelijke versie van het besturingssysteem.

Voor de lancering van Windows 10 had met name Mozilla kritiek op het beleid van de softwaregigant. Bij de upgrade van Windows 7 of 8.1 wordt de eerder ingestelde browser namelijk vervangen door Microsoft Edge, wat de standaardbrowser in Windows 10 is. Uit cijfers blijkt dat veel gebruikers na de upgrade de standaardbrowser weer aanpassen, waardoor Chrome inmiddels veruit de populairste browser bij Windows 10-gebruikers is.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.