image

Google geeft meer details over gevaarlijke geblokkeerde sites

woensdag 21 oktober 2015, 12:49 door Redactie, 1 reacties

Elke dag beschermt Google via de Safe Browsing-technologie 1,1 miljard mensen tegen gevaarlijke websites die bijvoorbeeld malware willen installeren. Via Safe Browsing worden gebruikers van zowel Google Chrome als Firefox en Safari gewaarschuwd voor malware- en phishingsites.

Volgens Google is het voor gebruikers niet altijd duidelijk waarom een website is geblokkeerd. Daarom heeft de internetgigant nu een apart onderdeel aan het online Transparantierapport toegevoegd waarmee aanvullende details kunnen worden opgevraagd. Via "Site Status" kunnen gebruikers precies zien waarom een website door Google wordt geblokkeerd, bijvoorbeeld omdat de website bezoekers naar een kwaadaardige website doorstuurt die malware probeert te installeren of dat gevaarlijke websites bezoekers naar de bezochte website doorsturen.

Image

Reacties (1)
21-10-2015, 13:08 door Anoniem
maar welk criteria wordt door google gehanteerd?

voorbeeld: youtube is in 2006 overgenomen door Google.
Ik heb onlangs via YouTube Adsense reclame aangeboden gekregen en als je het aanklikt en software download en vervolgens upload naar VirusTotal, waarschuwt die je weer dat er sprake is van malware (adware in dit geval)

Vraagje: gaan de reclame-centen voor de malware uit bij Google?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.