image

Microsoft aan Mac-gebruiker: onze anti-virus is voldoende

woensdag 28 oktober 2015, 15:33 door Redactie, 10 reacties

Macbook-gebruikers die op een Surface Book willen overstappen, de nieuwe laptop van Microsoft, hoeven geen aparte anti-virussoftware aan te schaffen, aangezien de standaard beveiligingssoftware van Windows voldoende bescherming biedt, aldus Microsoft.

Op een aparte pagina behandelt de softwaregigant verschillende vragen die Macbook-gebruikers over een eventuele overstap kunnen hebben. Eén van de vragen gaat over het "krijgen van virussen" en of gebruikers zich hier op Microsofts-platform zorgen over moeten maken. "Ik heb altijd gehoord dat pc's virussen kunnen krijgen en Macs niet, dus had ik geen anti-virussoftware op mijn Mac nodig", aldus de gefingeerde vraag van een Mac-gebruiker.

Microsoft stelt dat de meeste computers, waaronder ook Macs, malware kunnen oplopen. Een combinatie van surfgedrqag en anti-virus kan hier tegen beschermen. Daarbij wordt de Surface Book standaard geleverd met Windows Defender en Windows Firewall en hoeven gebruikers geen anti-virussoftware aan te schaffen, aldus de uitleg van Microsoft.

Reacties (10)
28-10-2015, 17:50 door Anoniem
Ha ha
Tja iedere Windows versie is weer beter ze komen er wel duurt nog even .
Advies aan Microsoft neem eens goede testers in dienst en maak een stabiel product
De surface is ook een geweldig apparaat net als de telefoon alleen windows is jammer
En nee ik ben geen apple man , vind het jammer dat het nog steeds zo gaat met de producten

Thuis hebben we een surface en ipad , maar door alle updates aan de Windows kan verkies
Ik toch de ipad , en ja die loopt na 5 jaar nog steeds zonder errors .
28-10-2015, 20:35 door dilbert55
Het verschil tussen Windows en Apple is dat Apple een gesloten systeem heeft, alle software gaat via de Applestore en moet goedgekeurd worden door Apple wat wel verstandig is.
Bij Windows kun je alle software van derden installeren die vooraf niet gecontroleerd is door Microsoft en daar schuilt nu juist het gevaar en daarom heb je ook antivirus nodig en wie weet stapt Microsoft daar ook nog wel eens op over.
Standaard zonder andere software zal Windows goed functioneren maar om nu te beweren dat de standaard beveiliging voldoende is....
Wist je dat in Apple en Linux meer fouten zitten dan in Windows maar Windows wordt veel meer gebruikt en is dus veel interessanter voor hackers!
Als Windows wat wil verbeteren dan zou ik adviseren, een standaard gebruikers en beheerders account en alle andere software vooraf onderwerpen aan bepaalde eisen zoals Apple dat doet en geen software meer klakkeloos accepteren van het internet.
28-10-2015, 22:28 door karma4
Door dilbert55:
Als Windows wat wil verbeteren dan zou ik adviseren, een standaard gebruikers en beheerders account en alle andere software vooraf onderwerpen aan bepaalde eisen zoals Apple dat doet en geen software meer klakkeloos accepteren van het internet.
Dat advies van beheerders admin account en beperkte Gebruikers accounts geeft ms al met XP. Alleen zijn er veel "gebruikers/beheerders" die dat niet willen want het is hun machine...
Die controles en een richting met signeren van valide software zijn ze zo te zien aan het opgaan. Het kon wel eens de achtergrond met telemetry zijn. Krijg je de reacties dat zoiets een privacy schending zou zijn.

Geen software meer accepteren van het Internet zou wel eens onoverkomelijk kunnen zijn . Zonder html geen browsers en Internet.
29-10-2015, 07:53 door Anoniem
Door dilbert55: .
Wist je dat in Apple en Linux meer fouten zitten dan in Windows ...

Nee, maar dat is niet zo vreemd omdat de windows broncode gesloten is en Microsoft is niet erg spraakzaam als het op fouten aankomst. Ik ga er vanuit dat het aantal fouten veel groter is dan het aantal dat "officieel" buiten Microsoft bekend is.

Door dilbert55: .
... maar Windows wordt veel meer gebruikt en is dus veel interessanter voor hackers!

Niet volgens Microsoft.

Volgens Microsoft zelf, wordt windows nog maar op 14% van alle op internet aangesloten apparatuur gebruikt, de rest is een *nix variant. Zeker is dat Linux op *veel* meer apparaten draait dan Windows, als alle routers, webservers en Android toestellen worden meegerekend
Toch zijn de problemen daar, zelfs binnen het Android ecosysteem, verwaarloosbaar in vergelijking met de malware die Microsoft Windows al decennia teistert.

2 mythes:

- gesloten software is veiliger
- windows heeft veel malware omdat het veel gebruikt wordt
29-10-2015, 08:22 door karma4 - Bijgewerkt: 29-10-2015, 08:26
Door Anoniem:
Wist je dat in Apple en Linux meer fouten zitten dan in Windows ...

Meer mythes:
- Apple is open.
Integendeel. Het is de meest gesloten werkwijze die je kan voorstellen.
- het is open source dus veilig.
Dan heb je alle hacks in de open wereld kennelijk gemist. Iot routers android staan nu niet bepaald bekend als fundamenteel veilig.
- malware richt zich op windows.
Ze worden als endpoint vaak genoemd omdat daar wat te halen valt. Botnet servers lijken zich op gehackte servers te richten. Open source en linux inzetten om windows machines aan te vallen. De kwaden komen uit die hoek. Als je er zo insteekt zie je heel andere vijanden.
29-10-2015, 12:22 door ph-cofi
Door karma4:
Iot routers android staan nu niet bepaald bekend als fundamenteel veilig. (...) Open source en linux inzetten om windows machines aan te vallen. De kwaden komen uit die hoek.

Damn' die fabrikanten die root-wachtwoorden voor zich houden, apparaten uitgeven met zijdeur-protocollen aangezet, in de reclame aangeven dat het zo handig is om vanaf je smartfone overal je IoT ding te kunnen bedienen en dat in sexy glanzende doosjes in de winkel te leggen. De potentiele veiligheid van het gebruikte OS krijgt zo geen kans en krijgt een slechte naam.
29-10-2015, 20:13 door dilbert55
Windows is al goed voor bijna 90% van alle pc's en dan speelt ook nog mee dat er nog veel zijn die het slecht beveiligd hebben, een ideale doelgroep lijkt mij.
http://www.digitaltrends.com/computing/windows-market-share-dips-90-percent-mac-os-x-climbs/
30-10-2015, 10:01 door Anoniem
Windows defender komt anders niet zo best uit de test van AVTest. Weet niet hoe het met deze versies zit maar als ik dit zo lees dan zou ik toch een andere virusscanner installaren
<a href="http://www.besteantivirussoftware.com/veelgestelde-vragen-faq/virusscanner-voor-windows/">www.besteantivirussoftware.com/veelgestelde-vragen-faq/virusscanner-voor-windows/t</a>
30-10-2015, 12:49 door Anoniem
Redactie: Macbook-gebruikers die op een Surface Book willen overstappen, de nieuwe laptop van Microsoft, hoeven geen aparte anti-virussoftware aan te schaffen, aangezien de standaard beveiligingssoftware van Windows voldoende bescherming biedt, aldus Microsoft.
.
De omgedraaide stelling wordt door Apple geadviseerd aan Windowsgebruikers. Allemaal aardig, maar het is de gebruiker die er een zootje van maakt. Lijstje? Hartstikke onvolledig maar toch:

Èèn wachtwoord voor achtentachtig webshops: ‘password’.
Datzelfde ‘password’ voor inlog als beheerder.
Niet updaten, of veel te laat.
Open Wifi of nóóit het WPA wachtwoord veranderen.
ZWAAR TABOE: naar foto’s en filmpjes van blote mevrouwen en dito meneren gluren op lugubere websites waar je van de ene malwaredump naar de andere glibbert ondersteunt door Flash en Java versie min 1.0 uit de vorige eeuw.
Klikken zonder eerst te k i j k e n waar je werkelijk naar toegaat! (URL-check)
en...
Laten we de kinderen inloggen als beheerder (om van het gezeur af te zijn)

Daarna gaan we dan uitgebreid onze bankzaken regelen via diezelfde computer die nu bijna als een kerstkalkoen kokhalst van de gedwongen geslikte malware en spyware. Ho, daar komt ‘ie al: de reactie dat banken hebben geforceerd onze centjes op internet te gaan tellen. Dat is lariekoek en IQ-70 WC-eend praat. (komen we óóit van mensen met WC-eenden af?)
En ter verdere voldoening van de gemakzucht willen we ook nog alles van belang ‘in de wolken’ opslaan beveiligd met het alom bekende wachtwoord - raden maar...
password.

Pssst...iemand nog een anti-virus applicatie nodig?
30-10-2015, 19:27 door Anoniem
Tja, Microsoft begon bewust met deze troll : slechte publiciteit is ook publiciteit

* Waarom een slechte kopie kopen als het origineel goedkoper, veiliger, eigenlijk net zo snel, mooier en vertrouwder is?
Nee hoor dit is een hele goedkope marketing stunt omdat het product zelf nog niet op eigen benen kan staan en de publicitaire hulp nodig heeft van een ander veel populairder en sterker merk.

* Niet sneller en wel veel duurder!
Microsoft’s claim that Surface Book is twice as fast as 13-inch MacBook Pro misleading, show benchmarks
http://9to5mac.com/2015/10/23/surface-book-v-macbook-pro-benchmarks/

* Plakje surface puzzel pro?
Here are some of the issues affecting the Surface Book as reported by new owners:

• Dead on arrival (or badly limping on arrival) Surface Books
• Random crashes and lockups
• Surface Book systems working fine until they're updated, following which they fail to load
• Surface Book systems failing to boot when in the dock
• Detaching the Surface Book from the dock results in an error (the most common being related to SearchUI)
• Weird screen color temperature issue when scrolling web pages (see video below)
• Random display driver errors displayed every 10 to 20 minutes
• Random trackpad freezes

There are also shortcomings related to the hardware itself:

• Problems physically connecting/disconnecting the dock, with some users ending up with the screen half-disconnected
• A screen wobble due to a weight imbalance between the screen and keyboard
• No ambient light sensor controlling the brightness of the backlit keys, something that most laptops - especially premium models - have these days
• No quad-core CPU option for those wanting more power
• Concerns about the strength of the hinge
http://www.zdnet.com/article/surface-book-suffers-from-launch-day-bugs/

* Dat krijg je van al dat gekopieer: "Windows can't get viruses" (???!! Haha)
Slecht gekopieerd en slecht verzonnen?
Spreekwooord verkeerd onthouden ms.

Ik zie, ik zie, wat zij niet zien
en het is heel blauw, wordt steeds groter en zal nog diverse andere kleuren krijgen!
AUW!

:P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.