image

Minder dan 1,2 miljoen klantgegevens gestolen bij TalkTalk

zaterdag 31 oktober 2015, 08:04 door Redactie, 0 reacties

Bij de aanval op de Britse provider TalkTalk die vorige week plaatsvond en waarvoor twee tieners zijn aangehouden, zijn minder dan 1,2 miljoen klantgegevens gestolen, zo heeft het getroffen bedrijf laten weten. In eerste instantie was het onduidelijk of aanvallers erin waren geslaagd gegevens te benaderen.

Dat is nu toch het geval, aldus een verklaring van de provider op de eigen website. Het specifieke aantal getroffen klanten wordt niet gegeven, behalve dat het om "minder" dan 1,2 miljoen e-mailadressen, namen en telefoonnummers gaat. Minder dan 28.000 credit- en debitcardgegevens waarvan de middelste 6 cijfers waren verwijderd. Minder dan 21.000 unieke bankrekeningen en bankcodes en minder dan 15.000 geboortedatums. TalkTalk gaat nu alle getroffen klanten inlichten.

De gestolen credit- en debitcardgegevens zijn volgens de provider niet voor financiële transacties te gebruiken. Uit voorzorg is echter besloten om de bankgegevens van de getroffen abonnees met de grote Britse banken te delen, zodat die extra maatregelen kunnen nemen. Verder wordt abonnees aangeraden om een jaar lang gratis hun krediet te laten monitoren. Daarnaast adviseert TalkTalk abonnees om alert te zijn. "Hoewel de omvang van de aanval veel kleiner is dan in eerste instantie werd gedacht, adviseren we je om alert te zijn en alle voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf tegen frauduleuze telefoontjes en e-mails te beschermen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.