image

IBM: bedrijven moeten Flash-apps door HTML5 vervangen

zaterdag 31 oktober 2015, 08:34 door Redactie, 3 reacties

Bedrijven die Flash-applicaties aanbieden doen er verstandig aan die naar HTML5 om te zetten, aangezien de roep om een internet zonder browserplug-ins steeds sterker wordt, zo stelt David Strom van IBM. Strom wijst naar nieuwere versies van Chrome en Firefox die de oude NPAPI-plug-instandaard niet meer ondersteunen. De voornaamste redenen hiervoor zijn beveiligings- en prestatieproblemen.

Onlangs maakte Mozilla bekend dat het de ondersteuning van de Java browserplug-in helemaal gaat staken. Er is echter een plug-in die nog steeds wordt ondersteund, en dat is Adobe Flash Player. Steeds meer partijen roepen echter om een alternatief, zodat internetgebruikers geen plug-ins meer nodig hebben om online content te bekijken of te gebruiken. Zo pleitte Facebook CSO Alex Stamos nog voor het einde van de Flash-technologie.

Volgens Strom is dit geen nieuwe trend, aangezien met het verschijnen van de eerste Apple iPad zonder Flash-ondersteuning organisaties al probeerden om websites met HTML5 te maken, de beoogde opvolger van Flash. Dit jaar kan HTML5 echter zijn doorbraak beleven, aldus de security evangelist van IBM. Hij stelt dat nu het moment is aangebroken voor organisaties en bedrijven om hun Flash-gebaseerde apps naar HTML5 om te zetten.

Reacties (3)
01-11-2015, 08:51 door karma4
Oiit was html de belofte om de nieuwe universele terminal (browser) te worden. Dan hoef je geen aparte software/applicaties te bouwen. Gaan we nu de appstores ook vervangen en afschaffen?
01-11-2015, 23:48 door Anoniem
Door karma4: Oiit was html de belofte om de nieuwe universele terminal (browser) te worden. Dan hoef je geen aparte software/applicaties te bouwen. Gaan we nu de appstores ook vervangen en afschaffen?

Ik zou het niet verkeerd vinden.
02-11-2015, 07:55 door superglitched
Het nadeel is dat aardig wat HTML5 mogelijkheden nog niet goed ondersteund worden in de gebruikte browsers. Bijv. het afspelen van audio via een -ontbrekende- MP3 codec is soms een ramp in de onlangs nog bijgewerkte browsers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.