image

Criminelen stelen miljoenen van Belgische banken via malware

maandag 2 november 2015, 16:38 door Redactie, 1 reacties

Criminelen hebben via malware miljoenen euro's van Belgische banken weten te stelen, zo blijkt uit onderzoek van het Belgische federale parket waarover De Standaard vandaag bericht. Zo'n 12.000 Belgische computers raakten met de malware besmet.

Nadat de malware actief was konden de criminelen via internetbankieren geld naar andere rekeningen overmaken. Bij een kleine 1500 mensen werd er ook daadwerkelijk geld van de rekening gehaald, waaronder klanten van Belfius en KBC. De zaak kwam aan het rollen na een tip uit Denemarken. Een Brusselse vrouw had grote bedragen uit Denemarken op haar rekeningen gestort gekregen. Uiteindelijk wisten de Belgische autoriteiten een netwerk van geldezels in kaart te brengen dat het geld ontving dat via de malware werd gestolen.

Voor de Brusselse raadkamer loopt momenteel een procedure waarbij er wordt geprobeerd om 21 personen voor de rechter te krijgen, waaronder vijf Russen die worden verdacht van witwaspraktijken. De andere verdachten worden vervolgd voor witwassen en computerfraude.

Reacties (1)
04-02-2016, 22:53 door Anoniem
Op één van mijn PC's kreeg ik in de @-mail box een berichtje van de KBC bank dat blokletterde

Geachte relatie,


Hierbij willen wij u de nieuwe bankkaart introduceren

De nieuwe bankkaart is beter beveiligd tegen frauduleuze praktijken en voldoet zich aan de Europese veiligheidsvoorschriften betreft bankzaken. Wij bieden onze klanten een zo veilig mogelijke virtuele omgeving aan om bankzaken te doen met maximaal gebruiksgemak. Onze oude bankkaart speelt hierbij een belangrijke rol, maar biedt niet altijd de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die we voor onze klanten nastreven.

Het merkwaardige van de zaak is dat ik bij die bank totaal niet, zelfs nooit aangesloten geweest ben.

Dus ik denk, naar aanleiding wat geschreven staat iets hogerop over criminelen???
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.