image

Cybercrimineel moet voor straf kinderen computerles geven

zaterdag 12 december 2015, 07:02 door Redactie, 0 reacties

Een 27-jarige Amerikaan die achter een forum voor cybercriminelen zat is deze week veroordeeld en moet als onderdeel van zijn straf onder andere schoolkinderen computerles geven. De man was betrokken bij het Darkode-forum, een populair forum voor cybercriminelen waar op grote schaal informatie, diensten, tools en ideeën werden uitgewisseld om computers en andere systemen aan te vallen.

In juli van dit jaar werd het forum door de FBI uit de lucht gehaald. Bij het onderzoek naar Darkode werd onder andere de 27-jarige Amerikaan aangehouden, die bij de oprichting van het forum betrokken was. Op zijn computer werden 74.000 creditcardnummers gevonden. Eerder dit jaar sloot de man een 'plea deal' met het Amerikaanse Openbaar Ministerie. Tijdens de veroordeling betreurde de Amerikaan wat hij had gedaan en inmiddels hard werkte om zijn leven te veranderen.

De rechter veroordeelde hem uiteindelijk tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en een taakstraf van 100 uur, waarbij hij schoolkinderen computerles moet geven. Tevens moet hij op cybercrime-conferenties over zijn ervaringen vertellen, zo meldt de Journal Sentinel.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.