image

Brit opgepakt wegens hack van speelgoedfabrikant VTech

dinsdag 15 december 2015, 12:01 door Redactie, 2 reacties

In Groot-Brittannië is een 21-jarige man opgepakt wegens de hack van de Chinese speelgoedfabrikant VTech, waarbij de gegevens van meer dan 15 miljoen mensen werden gestolen, waaronder meer dan 225.000 Nederlanders. Dat laat de South East Regional Organised Crime Unit (SEROCU) weten.

Bij de aanhouding van de man zijn ook verschillende elektronische apparaten in beslag genomen. Volgens Craig Jones, hoofd van de cybercrime-eenheid van het SEROCU, staat het onderzoek nog aan het begin en moet er veel werk worden verricht. Beveiligingsexperts hadden eerder al gesteld dat de beveiliging van VTech erg te wensen overliet. Bij de inbraak werden in totaal 4,8 miljoen accounts van ouders en 6,4 miljoen gerelateerde kinderprofielen buitgemaakt. De kinderprofielen bestaan uit naam, geslacht en geboortedatum. Ook wist de aanvaller profielfoto's van kinderen te downloaden. De informatie deelde hij vervolgens met Vice Magazine.

Reacties (2)
15-12-2015, 12:14 door Anoniem
Dus eigenlijk is iemand opgepakt voor het druk zetten op het ontwikkelen van een oplossing van een al eerder bekend probleem? Als het het artikel betreft van Vice dat ik heb gelezen heeft deze persoon alleen een al
(jaren!) eerder gemeld lek bevestigd, de énige manier waarop dat kan is inderdaad door de data te ontfutselen, maar anders had VTech waarschijnlijk, net als bij de experts, beweerd dat het gevaar verwaarloosbaar is... erg jammer.
Zit een 'Amerikaans luchtje' aan deze zaak...
15-12-2015, 14:02 door Anoniem
Door Anoniem: ... Zit een 'Amerikaans luchtje' aan deze zaak...

Dat luchtje komt hier ook voor. Precies zo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.