image

BlackBerry blijft in Pakistan na intrekken aftapverplichting

vrijdag 1 januari 2016, 15:13 door Redactie, 1 reacties

BlackBerry blijft in Pakistan diensten aanbieden nadat de Pakistaanse overheid heeft besloten de eerder aangekondigde aftapverplichting in te trekken. Dat heeft de smartphonefabrikant via een blogposting bekendgemaakt. In juli stelde de Pakistaanse Telecomautoriteit dat BlackBerry Enterprise Service (BES) servers vanwege 'veiligheidsredenen' vanaf 30 december niet meer waren toegestaan.

"De werkelijkheid is dat de Pakistaanse overheid al het BlackBerry Enterprise Service-verkeer in het land wil kunnen monitoren, waaronder elke BES-mail en BES BBM-berichten", zo liet BlackBerry COO Marty Beard eind november weten. "BlackBerry geeft geen gehoor aan dit soort richtlijnen. Zoals we al vaker hebben gezegd doen we niet aan 'backdoors' om toegang tot klantgegevens te geven en hebben we dit ook niet op andere plekken gedaan."

Volgens Beard ging het Pakistaanse verzoek niet om de openbare veiligheid, maar wilde de Pakistaanse overheid onbelemmerde toegang tot de gegevens van BES-klanten. Iets waar het bedrijf niet aan wil meewerken. Hoewel het verzoek van de Pakistaanse overheid alleen op de BES-servers was gericht, kondigde BlackBerry aan de gehele Pakistaanse markt te verlaten. Vanwege de verplichting om een groot gedeelte van de BlackBerry-klanten te monitoren was er geen andere keuze, aldus Beard.

Nu meldt de COO dat de Pakistaanse overheid op de aftapverplichting is teruggekomen en de BES-servers operationeel mogen blijven. Daarop heeft BlackBerry besloten in Pakistan actief te blijven. "We zijn de Pakistaanse Telecomautoriteit en de Pakistaanse overheid dankbaar dat ze onze positie begrijpen dat we de inhoud van het BES-verkeer van onze klanten niet kunnen geven, en dat we geen toegang tot onze BES-servers zullen verlenen", besluit Beard.

Reacties (1)
02-01-2016, 16:00 door SPlid
Heeft Pakistan's regering toch de CEO van BB weten te overtuigen dat ze echt alleen op zoek zijn naar criminelen ? Zie eerdere uitspraken van een bobo van BB. Ik zou BB nu zeker voor geen millimeter meer vertrouwen .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.