image

Bol.com laat ook Android-gebruikers via vingerafdruk bestellen

vrijdag 22 januari 2016, 11:44 door Redactie, 4 reacties

De Nederlandse webwinkel Bol.com heeft een nieuwe optie aan de mobiele app toegevoegd waardoor nu ook Android-gebruikers via hun vingerafdruk kunnen bestellen. Dit was al mogelijk op iOS-toestellen. De webwinkel is hiermee naar eigen zeggen de eerste webshop in Nederland en Belgie die online bestellen via de vingerafdruk voor zowel Android als iOS ondersteunt.

Om op deze manier te bestellen moeten consumenten wel eerst de vingerafdrukscanner in de Bol.com-app inschakelen. Vervolgens hoeft er niet meer via een wachtwoord worden ingelogd. De webshop merkt op dat het voor gebruikers niet verplicht is om met een vingerafdruk te bestellen, ook de reguliere inlogmethode blijft beschikbaar. Bestellen met de vingerafdruk werkt op toestellen met een ingebouwde vingerafdrukscanner. IOS-gebruikers konden vorig jaar januari al via hun vingerafdruk bestellen.

Reacties (4)
22-01-2016, 12:27 door Anoniem
Mooi werk!
22-01-2016, 18:59 door quikfit
*Vingertopje van de buurman afknippen doet*
23-01-2016, 13:54 door Anoniem
Door quikfit: *Vingertopje van de buurman afknippen doet*

*en direct zijn aluhoedje opzet* => je weet wel dat dit soort gegevens door allerlei instanties en de EU wordt beschermd en dat als men echt je DNA en vingerafdruk wilt dat toch wel via 10000 anderen wegen te verkrijgen is?
24-01-2016, 00:26 door Anoniem
Screenlock omzeilen, vinger registreren, bezorgadres aanpassen en bestellen maar! Kom op zeg, vingerafdruk in zowel ios als droid is NIET veilig zolang de screenlock niet goed veilig is... Maak van de vingerafdruk functie een non-bollean api en we kunnen ergens over praten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.