image

Mozilla start campagne over belang van encryptie

dinsdag 16 februari 2016, 16:57 door Redactie, 2 reacties

Mozilla is een bewustzijnscampagne gestart om het grote publiek te laten weten hoe belangrijk encryptie is. "Overheidsinstanties en opsporingsdiensten over de hele wereld doen voorstellen om encryptie te verzwakken, wat de veiligheid van gebruikers ondermijnt", zo stelt Mozilla's Mark Surman.

Om encryptie te promoten steunt Mozilla het Let's Encrypt-initiatief, waar websites gratis ssl-certificaten kunnen aanvragen voor het versleutelen van verkeer tussen de website en bezoekers. "Nu meer en meer overheden tactieken zoals backdoors voorstellen, zal technologie alleen niet genoeg zijn", aldus Surman. "Zowel de Mozilla-gemeenschap als het grote publiek moet betrokken raken. Zij moeten hun gekozen politici vertellen dat de privacy en veiligheid van individuen op het internet niet als optioneel kan worden behandeld."

Volgens Surman kan Mozilla en de gemeenschap hierbij een belangrijke rol spelen als het lukt om deze boodschap te verspreiden. "We weten dat dit lastig is. De meeste mensen weten niet eens wat encryptie is. Of ze denken dat ze niet veel aan hun online privacy kunnen doen, of beide." Daarom is Mozilla nu een bewustzijnscampagne gestart, waarbij video's en blogs zullen verschijnen om het bewustzijn over encryptie te vergroten. De eerste video is inmiddels online verschenen.

Image

Reacties (2)
17-02-2016, 02:08 door Anoniem
Waarom beginnen ze niet eens bij zichzelf? Ze doen net alsof Firefox niet je privacy schaadt met allerlei telemetrie die standaard aan staat. Los daarvan is het aantal calls home niet te tellen.
17-02-2016, 11:19 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom beginnen ze niet eens bij zichzelf? Ze doen net alsof Firefox niet je privacy schaadt met allerlei telemetrie die standaard aan staat. Los daarvan is het aantal calls home niet te tellen.

Heb je betere alternatieven? Chrome, Safari, Edge/Explorer hebben zeker dubbele agenda's.
Firefox is dan toch echt nog steeds de beste optie.

En gebruik https://startpage.com of duckduckgo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.