image

Microsoft dicht lekken in Office voor Mac 2011 en 2016

woensdag 17 februari 2016, 14:29 door Redactie, 1 reacties

Een week na het uitkomen van beveiligingsupdates voor de Windows-versie van Office heeft Microsoft de updates ook voor de Mac-versie uitgebracht. De updates verhelpen meerdere kwetsbaarheden waardoor een aanvaller in het ergste geval willekeurige code op de computer kan uitvoeren.

Hiervoor moet de gebruiker wel eerst zelf een kwaadaardig Office-bestand openen. De updates zijn te downloaden via de ingebouwde updater. Ook zijn ze te verkrijgen via de website van Microsoft (Office 2011, Office 2016). Microsoft houdt er rekening mee dat aanvallers de komende 30 dagen exploits zullen ontwikkelen die gebruik van de kwetsbaarheden maken.

Reacties (1)
17-02-2016, 15:38 door Anoniem
Microsoft houdt er rekening mee dat aanvallers de komende 30 dagen exploits zullen ontwikkelen die gebruik van de kwetsbaarheden maken.

Dat zal wel zeer meevallen gezien de marketshare van Office 2004 en 2008 en het aantal malware exemplaren dat daarop gebaseerd is.
De malware die erop gebaseerd is worden door commerciële partijen of vanuit overheidswege ontwikkeld.
Wanneer je op die wijze onder de aandacht bent heb je wel een nader probleem dan Microsofts sterk verkorte, slome en zeer beperkte support.

Concrete hint! : 2004 en 2008 worden alllaangggg niet meer supported!
(Office Mac kent kortere support lifecycles dan de Windows versies)

Gratis alternatief opensource met beter patch en update beleid : libreoffice
https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/?version=5.1.0&lang=en-US#change
Goed genoeg Voor velen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.