image

Stichting Brein mag gegevens torrentgebruikers verwerken

maandag 14 maart 2016, 11:15 door Redactie, 61 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-03-2016, 12:40

Stichting Brein mag gegevens van torrentgebruikers verwerken die illegaal software, films en andere auteursrechtelijk beschermde bestanden via torrentnetwerken verspreiden, zo heeft de Autoriteit Persoonsgegevens bepaald. Brein liet weten dat het van plan is om illegaal aanbod van bestanden via torrentwebsites te achterhalen.

Door de gegevens te verwerken wil de organisatie gebruikers identificeren die mogelijk inbreuk maken op het auteursrecht van organisaties die bij Brein zijn aangesloten. Hiervoor wil Brein de ip-adressen en gebruikersnamen van torrentgebruikers verzamelen die mogelijk betrokken zijn bij het schenden van het auteursrecht. Voor het verzamelen van deze gegevens is een voorafgaand onderzoek door de Autoriteit Persoonsgegevens gevraagd.

De Autoriteit Persoonsgegevens concludeert, op basis van de verklaringen van Brein, dat de voorgenomen verwerking voldoende waarborgen bevat die nodig zijn om een behoorlijke en zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens mogelijk te maken. Zo hanteert Brein prioriteringscriteria en bewaartermijnen bij het vastleggen van gegevens. Daarnaast is er voorzien in organisatorische waarborgen die een juiste en zorgvuldige gegevensverwerking aannemelijk maken.

Verder kent Brein een uitwerking van de rechten van betrokkenen die volgens de Autoriteit Persoonsgegevens voor de noodzakelijke balans en correctiemogelijkheden zorgen. Brein is van plan om de gegevens van Nederlandse gebruikers te bewaren van wie de stichting het sterkst vermoedt dat zij inbreuk op auteursrechten maken om verder onderzoek te doen.

Uploaders

In een persbericht meldt Brein dat het om uploaders van auteursrechtelijk beschermd materiaal gaat. "Dit kunnen frequente uploaders zijn maar ook uploaders die minder vaak voorkomen maar wel steeds met recent product. Het gaat niet alleen om uploaders van films en series op torrent sites en popcorn time maar ook om uploaders van boeken, muziek en games", zegt Brein directeur Tim Kuik.

Zulke uploaders krijgen een schikkingsvoorstel voorgelegd waarin naast een onthoudingsverklaring met boeteclausule voor de toekomst, ook een tegemoetkoming in kosten en schade wordt verlangd. De hoogte daarvan hangt af van de omstandigheden van het geval en de persoonlijke situatie van de inbreukmaker. Het afgelopen jaar is een tiental van dergelijke uploaders geïdentificeerd. De schikkingsbedragen liepen op tot 12.500 euro.

"Het uploaden van een recente film of aflevering van een TV serie kan je in principe al enkele duizenden euro gaan kosten", zegt Kuik. "Als er niet geschikt wordt, dan stappen we naar de rechter en vorderen we volledige schade en kosten." Om uploaders te identificeren start Brein met een systeem waarmee op basis van ip-adressen grotere aantallen eerste en/of grote uploaders van recente titels kunnen worden geïdentificeerd. "Naast uploaders die bestanden steeds als eerste aanbieden en de torrents daarvan publiceren richt Brein zich nu dus ook op gebruikers die opvallend vaak bestanden delen", aldus Kuik.

VPN

Voor het verkrijgen van persoonsgegevens zal een beroep worden gedaan op internetproviders. Om hun ip-adres te verbergen kan er van een vpn gebruik worden gemaakt. "Illegale uploaders die zich achter een vpn verschuilen, moeten bedenken dat die geen volkomen bescherming bieden tegen identificatie. Vpn-diensten kunnen zien wat je doet, je loopt een veiligheidsrisico en het is niet uitgesloten dat je alsnog geïdentificeerd wordt, hetgeen je dan op een hogere 'boete' kan komen te staan", zegt Kuik.

Reacties (61)
14-03-2016, 11:38 door Anoniem
BREIN is serieus een bedreiging voor onze vrije samenleving op het internet.
Anti-piraterij bedrijfjes hebben sowieso geen baat bij om mensen hun privacy te waarborgen, dus ik snap die autoriteit persoons gegevens niet.
Daarnaast, was het niet zo dat een IP adres niet aan een persoon te linken valt, gezien er vaak gebruik gemaakt wordt van een hotspot, en je dan kan fingerprinten wat je wil, maar je zal nooit de echte persoon hieraan kunnen koppelen.
Dit gaat echt de verkeerde kant op, BREIN moet beetje terug geduwd worden...
14-03-2016, 12:07 door Anoniem
Hoe kan Brein een leverancier of klant zijn van 'torrent gebruikers'...
Ze hebben geen directe relatie met deze personen, noch hebben deze personen een wens om benaderd te worden door Brein...

Of ze 'zorgvuldig' met deze gegevens om gaan is compleet niet relevant...
ze behoren deze gegevens allereerst al niet te vergaren en als ze deze toch al hebben niet te verwerken.

ze zijn geen opsporingsbevoegdheid, dus geen recht deze informatie bedrijfsmatig te verzamelen.
14-03-2016, 12:14 door vertelheteens
BREIN loopt zoals altijd achter de feiten aan. Er zijn inmiddels beveiligde torrent clients die op een tor achtige manier werken, en je niet het ip adres van de host en client te zien krijgt.
14-03-2016, 12:35 door Anoniem
Door Anoniem: BREIN is serieus een bedreiging voor onze vrije samenleving op het internet.
Anti-piraterij bedrijfjes hebben sowieso geen baat bij om mensen hun privacy te waarborgen, dus ik snap die autoriteit persoons gegevens niet.
Daarnaast, was het niet zo dat een IP adres niet aan een persoon te linken valt, gezien er vaak gebruik gemaakt wordt van een hotspot, en je dan kan fingerprinten wat je wil, maar je zal nooit de echte persoon hieraan kunnen koppelen.
Dit gaat echt de verkeerde kant op, BREIN moet beetje terug geduwd worden...

Het delen van bestanden die door auteursrecht worden beschermd is nog altijd tegen de wet, al is het in onze samenleving zo gewoon geworden dat wij denken dat het ons recht is, en dan krijg je dit soort opmerkingen. Ik download ook maar brein staat volledig in z'n recht als deze probeert wetsovertreders in kaart te brengen.
14-03-2016, 12:38 door Anoniem
Is gebruik maken van een vpn niet afdoende bescherming? Weet iemand dat?
14-03-2016, 12:50 door Anoniem
Waarmee de AP dus in een keer bewijst een organisatie te zijn die zijn doelstellingen niet eens probeert waar te maken.

BREIN op zijn woord geloven? Hoe naïef kun je zijn...
14-03-2016, 13:06 door Anoniem
Door vertelheteens: BREIN loopt zoals altijd achter de feiten aan. Er zijn inmiddels beveiligde torrent clients die op een tor achtige manier werken, en je niet het ip adres van de host en client te zien krijgt.

Welke clients dan?
14-03-2016, 13:34 door Anoniem
Tribler is een client die dat kan
14-03-2016, 13:56 door Anoniem
Door Anoniem: Is gebruik maken van een vpn niet afdoende bescherming? Weet iemand dat?

hangt er o.a. vanaf welke VPN provider. Veel VPN providers werken gewoon mee als de overheid vraagt om gegevens.
Er zijn er echter ook die daar geen gehoor aan geven. Hangt er dus ook vanaf waar het bedrijf gevestigd is.
14-03-2016, 14:14 door Briolet
Door Anoniem: BREIN is serieus een bedreiging voor onze vrije samenleving op het internet.
Anti-piraterij bedrijfjes hebben sowieso geen baat bij om mensen hun privacy te waarborgen, dus ik snap die autoriteit persoons gegevens niet.

Je draait de boel nu echt om. Als er geen criminaliteit via het internet geplaagd werd, zou Brein niet eens via het internet optreden. Het zijn juist de criminelen die de vrijheid van het internet torpederen. Zij maken het nodig dat er toch controle moet gebeuren.
14-03-2016, 14:21 door Anoniem
Door Anoniem: [Het delen van bestanden die door auteursrecht worden beschermd is nog altijd tegen de wet, al is het in onze samenleving zo gewoon geworden dat wij denken dat het ons recht is, en dan krijg je dit soort opmerkingen. Ik download ook maar brein staat volledig in z'n recht als deze probeert wetsovertreders in kaart te brengen.

Dus moeten we alle uploaders maar executeren op het schoolplein van hun stad?
Ze zijn immers fout bezig, hoe kunnen we ons dan druk maken over hun straf, en hoe ze vervolgd worden?

Nou, nee.. Zelfs mensen die willens en weten iets doen wat volgens de wet (ineens sinds vorig jaar niet meer mag maar waar we wel grof geld voor betalen wat #1 illegaal is, #2 niet geind is voor wat er mee gedaan mag worden, #3 niet bij de mensen komt waar het naartoe hoorde te gaan) hebben gewoon rechten...

En die rechten houden onder andere in dat we hier in Nederland geen vigilantes willen hebben die op eigen houtje door macht en afpersing en angst zaaien mensen weerhouden iets te doen wat zij niet willen..
Dat komt overeen met een kruising tussen Gunta+Mafia+Terroristen in een frappe... Lijkt me niet iets wat goed is voor niemand in Nederland...

En je mag er niets over zeggen, want dat wordt afgedwongen...
14-03-2016, 14:53 door Anoniem
Door Anoniem: Tribler is een client die dat kan

Wanneer ik zoek naar Tribler is dit het eerste resultaat op hun eigen pagina:

"Do not put yourself in danger. Our anonymity is not yet mature. Tribler does not protect you against spooks and government agencies"
14-03-2016, 15:11 door Anoniem
Ik gebruik al jaren >> http://www.peerblock.com/
Dit programma blokkeert o.a. BREIN zodat er niet gesnuffeld kan werden.
14-03-2016, 15:15 door Ron625
Op dit moment heb ik ongeveer 220 CD's en DVD's beschikbaar voor upload, dat is bijna 200GB.
En daar heeft Brein niets over te zeggen................
Tim Kuik is welkom, dan krijgt hij nog koffie ook.
14-03-2016, 15:25 door Anoniem
Wanneer wordt stichting thuiskopie opgeheven ?
14-03-2016, 15:28 door Anoniem
BREIN is serieus een bedreiging voor onze vrije samenleving op het internet.

Maatregelen om winkeldiefstal tegen te gaan zie jij zeker ook als ''schending van je privacy''.

Hoe kan Brein een leverancier of klant zijn van 'torrent gebruikers'... Ze hebben geen directe relatie met deze personen, noch hebben deze personen een wens om benaderd te worden door Brein...

Welke relatie heeft de Albert Heijn met een winkeldief ? Heeft een winkeldief de wens benaderd te worden door partijen welke hij heeft benadeeld ?

Ik heb een pesthekel aan Brein, maar de argumenten die ik hier langs zie komen zijn volstrekt lachwekkend.
14-03-2016, 15:29 door Anoniem
Het delen van bestanden die door auteursrecht worden beschermd is nog altijd tegen de wet, al is het in onze samenleving zo gewoon geworden dat wij denken dat het ons recht is, en dan krijg je dit soort opmerkingen. Ik download ook maar brein staat volledig in z'n recht als deze probeert wetsovertreders in kaart te brengen.

In zoverre dat onze overheid hier ook een enorme rol in speelt. Eerst door downloaden toe te staan, in ruil voor afdracht aan stichting thuiskopie, en vervolgens door na het download verbod deze stichting niet op te heffen. We betalen nog altijd voor een ''recht'' dat we niet meer hebben.
14-03-2016, 15:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Is gebruik maken van een vpn niet afdoende bescherming? Weet iemand dat?

hangt er o.a. vanaf welke VPN provider. Veel VPN providers werken gewoon mee als de overheid vraagt om gegevens.
Er zijn er echter ook die daar geen gehoor aan geven. Hangt er dus ook vanaf waar het bedrijf gevestigd is.

Het klopt dat velen meewerken met een gerechtelijke dagvaarding. belangrijk is om een VPN provider nemen (veelal een betaalde) die een 'no-logging' policy hanteert.

Houdt een VPN provider toch een log bij, dan ben je zeker via IP te identificeren (tenzij je natuurlijk op een hotspot zit).

een paar maatregelen die je zou kunnen nemen:
- MAC adres spoofen (om de non-repudiation regel proberen te omzeilen, mochten ze toch je IP weten te achterhalen);
- VPN gebruiken (eentje die een reputatie heeft als voorvechter van privacy);
- of TOR gebruiken (langzame download);
- gebruik programma's zoals PeerGuardian2 om de 'slechte' IP's te blocken die IP's proberen te minen;
- gebruik geen openbare torrent community's;
- enable protocol encryption;
- maak gebruik van een seedbox.

of download geen torrents (beste oplossing als je geen gezeur met een vervelende organisatie zoals BREIN wilt hebben).
14-03-2016, 15:34 door Anoniem
Stichting Brein is een bedrijf die geld wil verdienen, veel geld, zoals elk bedrijf. Er zijn immers geen concurrenten, dit bedrijf kan dus absoluut iets groot worden, ze volgen de wetten immers compleet qua auteursrecht.

Ik vind het wel gedurft om zo'n bedrijf op te richten, want ben er van overtuigd dat de meerderheid erg tegen Stichting Brein is.
Je privacy wordt immers alweer geschonden en je kan veel geld uitgeven aan dure software die toch nooit voor lifetime up-to-date blijft. Kan niet geloven dat de oprichters vrienden heeft, buiten een paar software ontwikkelaars.

Laten we nu eens eerlijk zijn, wie voelt zich misbruikt door Stichting Brein? Ik in ieder geval wel! Ik koop geen software vooralleer ik iets getest heb, want meestal koop je dan toch een kat in de zak, ik zal nog een saai leven tegemoet gaan.
14-03-2016, 15:38 door Anoniem
De meeste mensen willen tegenwoordig geen media (DVD, Blu-ray) meer kopen die daarna in de kast staat onder te stoffen.

* Ik wil graag een recente film streaming kunnen kijken, zodra deze op DVD/Blu-ray beschikbaar komt.
* Ik wil ook graag een aflevering van een serie kunnen zien een paar dagen nadat deze in het productie-land is uitgezonden.
M.a.w. waar blijft een goed alternatief om bovenstaand (legaal) te kunnen uitvoeren?

Het zou BREIN niet misstaan om daar ook eens lans voor te gaan breken maar ik heb er weinig hoop op.
14-03-2016, 16:08 door Anoniem
Door Anoniem: Stichting Brein is een bedrijf die geld wil verdienen, veel geld, zoals elk bedrijf. Er zijn immers geen concurrenten, dit bedrijf kan dus absoluut iets groot worden, ze volgen de wetten immers compleet qua auteursrecht.

Ik vind het wel gedurft om zo'n bedrijf op te richten, want ben er van overtuigd dat de meerderheid erg tegen Stichting Brein is.
Je privacy wordt immers alweer geschonden en je kan veel geld uitgeven aan dure software die toch nooit voor lifetime up-to-date blijft. Kan niet geloven dat de oprichters vrienden heeft, buiten een paar software ontwikkelaars.

Laten we nu eens eerlijk zijn, wie voelt zich misbruikt door Stichting Brein? Ik in ieder geval wel! Ik koop geen software vooralleer ik iets getest heb, want meestal koop je dan toch een kat in de zak, ik zal nog een saai leven tegemoet gaan.
Het is helemaal geen bedrijf.
Volgens mij is het een stichting opgericht door meerdere software-bouwers om hun belangen te behartigen.
Als jij een zaak hebt en software maakt wil je ook niet dat het onbetaald gebruikt wordt.
En als het kopieren/gebruiken van je software de spuigaten uitloopt ga je er ook iets proberen tegen te doen.
14-03-2016, 16:10 door Anoniem
Door Anoniem: De meeste mensen willen tegenwoordig geen media (DVD, Blu-ray) meer kopen die daarna in de kast staat onder te stoffen.

* Ik wil graag een recente film streaming kunnen kijken, zodra deze op DVD/Blu-ray beschikbaar komt.
* Ik wil ook graag een aflevering van een serie kunnen zien een paar dagen nadat deze in het productie-land is uitgezonden.
M.a.w. waar blijft een goed alternatief om bovenstaand (legaal) te kunnen uitvoeren?

Het zou BREIN niet misstaan om daar ook eens lans voor te gaan breken maar ik heb er weinig hoop op.

Is dit niet iets van Bumra/Stemra ipv Brein ?
14-03-2016, 16:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Het delen van bestanden die door auteursrecht worden beschermd is nog altijd tegen de wet, al is het in onze samenleving zo gewoon geworden dat wij denken dat het ons recht is, en dan krijg je dit soort opmerkingen. Ik download ook maar brein staat volledig in z'n recht als deze probeert wetsovertreders in kaart te brengen.

In zoverre dat onze overheid hier ook een enorme rol in speelt. Eerst door downloaden toe te staan, in ruil voor afdracht aan stichting thuiskopie, en vervolgens door na het download verbod deze stichting niet op te heffen. We betalen nog altijd voor een ''recht'' dat we niet meer hebben.

Hoho je ziet (zoals de meeste fanatieke downloaders) niet het verschil tussen thuis een kopie maken (vroeger een
bandje opnemen van een LP, tegenwoordig een CD of DVD 1:1 kopieren zonder kwaliteitsverlies), een bestand downloaden
uit een illegale bron (iemand die het bestand verspreidt zonder rechten af te dragen), een een bestand zelf verspreiden
(waaronder inbegrepen het downloaden met een file sharing protocol).

Dat de laatste 2 nu niet meer mogen betekent niet dat de vergoeding voor het eerste nu overbodig is, dat zou pas aan
de orde komen als een kopie maken ook niet meer mag.
14-03-2016, 16:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik vind het wel gedurft om zo'n bedrijf op te richten, want ben er van overtuigd dat de meerderheid erg tegen Stichting Brein is.

Volgens mij is het bij het oprichten van een bedrijf niet relevant of "de meerderheid daar tegen is"...
Of is het oprichten van bedrijven tegenwoordig ook een democratisch proces?
14-03-2016, 16:36 door Anoniem
Door Anoniem: BREIN is serieus een bedreiging voor onze vrije samenleving op het internet.

Dat zou kunnen, maar bedenk dan wel dat die vrije samenleving op het internet nooit bestaan heeft.
Dit was een zelf uitgeroepen anarchie die niet gebaseerd was op wettelijke situaties, en alleen kon bestaan zolang
er geen vervolging plaatsvond.
Je kon er natuurlijk op wachten dat die vervolging er wel zou komen zodra het internet daar belangrijk genoeg
voor werd.
14-03-2016, 16:44 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: BREIN is serieus een bedreiging voor onze vrije samenleving op het internet.
Anti-piraterij bedrijfjes hebben sowieso geen baat bij om mensen hun privacy te waarborgen, dus ik snap die autoriteit persoons gegevens niet.

Je draait de boel nu echt om. Als er geen criminaliteit via het internet geplaagd werd, zou Brein niet eens via het internet optreden. Het zijn juist de criminelen die de vrijheid van het internet torpederen. Zij maken het nodig dat er toch controle moet gebeuren.
Niet dat ik eerdere anoniem wil steunen, maar met 2x de boel omdraaien worden we alleen maar misselijk natuurlijk.

- BREIN is éénmans-peanuts. Het verdienmodel is subsidie-sponsoren-giften plus het gaan najagen van wat bankzitters met een gem. minder dan modaal inkomen. Oh ja, en kinderen natuurlijk. Solvabiliteit is waarschijnlijk zelfs negatief, om maar zoveel mogelijk te kunnen plukken en zo min mogelijk geplukt te kunnen worden. Big whoop.

- Het volledige ICT-systeem, dat je impliciet beschermt, staat niet langer in dienst van de Burger / consument.
De Burger / consument staat in dienst van het systeem. Dat daar vervolgens misbruik van wordt gemaakt viel te verwachten. Het valt me nog alleszins mee zelfs, eerlijk gezegd.

- Criminaliteit is een gevolg, geen oorzaak.
Die controle is dus een noodzakelijkheid, om een eerder genomen beslissing te beschermen.
Dat mag, maar als je het vervolgens als argument gaat opvoeren, wordt je een politicus.
En als je kijkt naar opsporingscijfers van de afgelopen 15 jaar, zie je omgekeerd evenredige parallellen met de invoering van ICT bij de overheid.
Het is dat criminologie echt geen zak opbrengt...

Ik weet dat je niet in discussie gaat met Anoniem, dus ik ga er maar vanuit "that we agree to disagree."
14-03-2016, 16:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Is gebruik maken van een vpn niet afdoende bescherming? Weet iemand dat?

hangt er o.a. vanaf welke VPN provider. Veel VPN providers werken gewoon mee als de overheid vraagt om gegevens.
Er zijn er echter ook die daar geen gehoor aan geven. Hangt er dus ook vanaf waar het bedrijf gevestigd is.

Het klopt dat velen meewerken met een gerechtelijke dagvaarding. belangrijk is om een VPN provider nemen (veelal een betaalde) die een 'no-logging' policy hanteert.

Houdt een VPN provider toch een log bij, dan ben je zeker via IP te identificeren (tenzij je natuurlijk op een hotspot zit).

een paar maatregelen die je zou kunnen nemen:
- MAC adres spoofen (om de non-repudiation regel proberen te omzeilen, mochten ze toch je IP weten te achterhalen);
- VPN gebruiken (eentje die een reputatie heeft als voorvechter van privacy);
- of TOR gebruiken (langzame download);
- gebruik programma's zoals PeerGuardian2 om de 'slechte' IP's te blocken die IP's proberen te minen;
- gebruik geen openbare torrent community's;
- enable protocol encryption;
- maak gebruik van een seedbox.

of download geen torrents (beste oplossing als je geen gezeur met een vervelende organisatie zoals BREIN wilt hebben).
ehum..naar mijn bescheiden mening moet je nooit iets downloaden via TOR.
zie daarvoor de waarschuwing op hun website:
https://www.torproject.org/download/download.html.en#warning
14-03-2016, 17:00 door Anoniem
We betalen met zijn allen nog steeds een bedrag extra tbv auteurs als het om opslag media gaat.
Ongeacht krijgen de auteurs dus geld binnen.

Je kan niet van 2 walletjes eten toch..
14-03-2016, 18:14 door Anoniem
Ik koop bijna altijd mijn muziek online, maar het kan in best veel voorkomende gevallen zo zijn dat een muziekstuk niet beschikbaar is. Laatst kreeg ik zelfs, bij het aanschaffen van een muziekstuk, dat ik het niet mocht kopen omdat ik niet "in de regio" woon. Wat een onzin is dat dan?

Verder komt het ook vaak genoeg voor dat ik een muziekstuk wil kopen, maar dat het nergens te koop aangeboden wordt. Ook niet via de gebruikelijke wegen. Enige mogelijkheid is dan:

- een vinylplaat ervan kopen (gaat vaak om oudere muziek, vandaar!)
- downloaden via BitTorrent, waar het vaak wèl te vinden is

Wat ik ermee bedoel is dat dus niet alles te verkrijgen is, en dat je soms "gedwongen" wordt om het via BitTorrent binnen te hengelen. Nee, ik hoef het niet te doen. Maar ja, ik wilde er wel voor betalen, maar dan is het er gewoon niet.

Kortom: het aanbod van de commerciële muziekboeren is redelijk beperkt. Via illegale weg kun je deze specifieke muziek wèl vinden. En nee, ik heb het niet eens over obscure muziek, maar veel muziek uit de 70's en 80's. Maar daar zien de muziekboeren geen brood in, en dus is het aanbod er ook niet. Dan blijft er weinig keuze over.

Laat Timmy Kuik dat ook eens in overweging nemen, in plaats van sec te kijken of je illegaal bezig bent of niet. Dwing de muziekboeren dan ook om het aanbod te verbreden. En schaf die "region-buy" af. Wat maakt het uit waar ik vandaan kom? Ik wil gewoon de muziek kopen.
14-03-2016, 18:24 door Anoniem
Gewoon een secure VPN na Afrika via hidemyass. daar kan BRein the drain in.
14-03-2016, 19:00 door Anoniem
In hoeverre is een kopie van een CD van de buurman verschillend met een kopie van de CD van de buurman van Linda de Mol?

Niets. Maar een kopie trekken van een CD van de buurman valt onder thuiskopie heffing en een kopie van iemand die 2km verder woont is ineens illegaal?
Wanneer BREIN kan uitleggen waarom het een mag en het tweede zwaarder bestraft wordt dan iemand dronken doodrijden mogen ze van mij blijven bestaan.
14-03-2016, 19:04 door Anoniem
Zodra het eerste byteje data door hun word opgeslagen, wil ik direct alle thuiskopieheffingen van alle dataopslag devices afhebben. Anders word ik heel boos.
14-03-2016, 19:34 door Anoniem
boetes uitdelen is een vorm van inkomsten voor die copyright oude wereld gekkies en daar is het hen om te doen ze doen zelfs aan uitlokking door torrent bestanden zelf te delen ze zijn zelf dan uploader en een overheid die dat toelaat lijkt op een corrupte bende die niet doet wat het volk wil maar wat lobbyisten willen
14-03-2016, 19:54 door Anoniem
Door Ron625: Op dit moment heb ik ongeveer 220 CD's en DVD's beschikbaar voor upload, dat is bijna 200GB.
En daar heeft Brein niets over te zeggen................
Tim Kuik is welkom, dan krijgt hij nog koffie ook.

Is dit een open sollicitatie naar de gevangenis?
14-03-2016, 20:29 door Anoniem
Brein is vooral irritant door de vervelende waarschuwingen op DVD en BluRay's die mensen GEKOCHT hebben. De mensen die goed bezig zijn moet je namelijk niet met die troep lastigvallen. Dat Brein achter downloaders en uploaders aan zit is niet zo erg. Je HOEFT toch niks te downloaden? Dus doe het niet, dan loop je geen risico.

Brein zou zich moeten concentreren op de uploaders want die maken alles beschikbaar voor miljoenen downloaders, en ze weten waar ze mee bezig zijn, het gaat niet per ongeluk.

Heb medelijden met de artiesten, kijk eens naar Madonna, moet maar blijven optreden omdat met de cd & dvd verkoop geen cent meer wordt verdiend, en staat huilend op het podium! Dat moet veranderen.

Dus, niet meer downloaden of uploaden, KOPEN!
14-03-2016, 21:40 door Ron625 - Bijgewerkt: 14-03-2016, 21:42
Door Anoniem:
Door Ron625: Op dit moment heb ik ongeveer 220 CD's en DVD's beschikbaar voor upload, dat is bijna 200GB.
En daar heeft Brein niets over te zeggen................
Tim Kuik is welkom, dan krijgt hij nog koffie ook.
Is dit een open sollicitatie naar de gevangenis?
Nergens zeg ik, dat er copyright op zit.
Het nadeel van downloaden is, dat je pas zeker weet dat er copyrights op zitten, wanneer je de fle(s) hebt, daarvoor is het hooguit waarschijnlijk :-)
14-03-2016, 22:09 door Anoniem
Interessant artikel:

“This report makes it clear that PIA does not log user activity and we continue to stand by our commitment to our users.”

https://torrentfreak.com/vpn-providers-no-logging-claims-tested-in-fbi-case-160312/
14-03-2016, 23:26 door Anoniem
Zit erover te denken om dit probleem op te losen door een VPS te nemen in een land dat torrenters met rust laat (mijne staat nu in Duitsland, daar is de wetgeving nog erger dan in Nederland) en de downloads dan via SSH naar mijn pc te trekken. Iemand tips voor een land waar ze torrenters met rust laten en ze niet gegevens bij het minste of geringste overdragen aan instanties?
15-03-2016, 01:21 door Anoniem
Dat ze een IP hebben zal niet veel uitmaken, ISPs gaan niet voor politie spelen om gegevens te verstrekken.
Dat is logisch want waarom zou iemand anders 500/500mbit willen dan lekker veel uploaden en downloaden.
De ISP die hier aan meewerkt gaat een slechte naam krijgen en klanten verliezen
We zullen dan zeker ISPs krijgen die in hoger beroep gaan zoals al eerder gebeurd is.
Waarom downloaden zo populair is, omdat de content van de o zo beroemde netflix shit is en HBO nog slechter.
Niet iedereen wilt de nieuwste Disney films zien of wachten tot volgend jaar om een nieuw seizoen te volgen.
P2P zou ook voor legale manieren kunnen worden gebruikt met de zelfde hoeveelheid content en kwaliteit maar nee want het is te moeilijk om een seizoen op de zelfde datum te releasen overal voor de huidige markt.
15-03-2016, 04:36 door Anoniem
@Ron: zieke opmerking.
@Briolet: zo is het.
@ iedereen: Laat dit maar eens tot jullie doordringen!
Mvg.
15-03-2016, 07:11 door Carbolino
Mij mogen ze zoeken, vinden is een andere zaak????????
15-03-2016, 08:32 door Anoniem
Gebruik FrootVPN, zijn vrienden van de jongens van PirateBay, die hebben je privacy denk ik wel hoog in het vaandel, Ze pretenderen ook de logs weg te gooien ;-)
15-03-2016, 09:31 door Anoniem
Door Anoniem: Gebruik FrootVPN, zijn vrienden van de jongens van PirateBay, die hebben je privacy denk ik wel hoog in het vaandel, Ze pretenderen ook de logs weg te gooien ;-)

Als ze de logs weggooien waarom maken ze ze dan?
15-03-2016, 09:35 door potshot
als je een vpn gebruikt pas dan op met dns leakage..dan kan je isp alsnog zien wat je doet..
15-03-2016, 10:46 door Ron625
Door Anoniem: @Ron: zieke opmerking.
Zegt iemand zonder naam!
Wat is er ziek aan het verspreiden van OpenSource software?
15-03-2016, 20:16 door Anoniem
Ik lees hier dat mensen bang zijn dat ze gefingerprint of dat Brein nog andere (illegale) trucjes zou kunnen gebruiken om achter je IP adres te kunnen komen.

Ik ben geen jurist, dus wellicht heb ik het mis. Maar bij mijn weten is Stichting Brein een privaatrechtelijke organisatie en heeft zich naar mijn mening ook net als iedereen aan de wet te houden
.
En volgens de ACM https://www.acm.nl/nl/ is fingerprinting NIET toegestaan. Nu is mij niet geheel duidelijk of de verklaring van de AP https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/nieuws/bekendmaking-besluit-voorafgaand-onderzoek-stichting-brein nu ook betekent dat Brein mag fingerprinten. Dat lijkt mij echter zeer onwaarschijnlijk.

Dus zolang fingerprinting niet is toegestaan, mag Brein die techniek ook gebruiken. En op basis van illegaal verkregen bewijs kan je ook nooit veroordeeld worden.

Bovendien kan je met fingerprinting nooit de identiteit van iemand vaststellen, alleen dat het MOGELIJK (maar nooit 100% zeker) dezelfde persoon is die bestanden upload (via torrent).

De enige weg die Brein bij mijn weten kan bewandelen om uploaders te vervolgen lijkt mij dan ook door de adresgegevens via een gerechtelijke procedure bij de internet- en vpn- providers op te vragen. Alle ander methoden zijn illegaal en daarom onbruikbaar in een eventuele rechtzaak.
16-03-2016, 06:06 door Anoniem
@ron 15:15.
Dat bedoel ik met zieke,uitdagende opmerking.
U accepteerd geen regels dat is Uw probleem.
U meet zich een z.g.n. "Moeel goede houding aan" dat is het probleem met veel reageerders,mensen die niet willen zien dat het Internet verword tot een illegale plaats.
Daar moet de overheid en dus Brein iets aan doen.
Dat zal in de toekomst meer gebeuren,dus accepteer dat maar.
16-03-2016, 12:54 door Anoniem

- gebruik programma's zoals PeerGuardian2 om de 'slechte' IP's te blocken die IP's proberen te minen;

PeerGuardian is allang dood. http://int64.org/projects/peerguardian-2/ Gebruik in plaats daarvan Peerblock.

Ik gebruik al jaren >> http://www.peerblock.com/
Dit programma blokkeert o.a. BREIN zodat er niet gesnuffeld kan wOrden.

Helaas is dit niet correct. http://www.best-bittorrent-vpn.com/truth-about-peerblock.html

mensen die niet willen zien dat het Internet verwordT tot een illegale plaats.
Daar moet de overheid en dus Brein iets aan doen. Dat zal in de toekomst meer gebeuren, dus accepteer dat maar.

Okay, ik had al een heel epistel geschreven maar besloot het niet te posten. Dit vind ik een opmerking waar ik echt op moet reageren.

Ik kom uit het vinyl tijdperk. De tijd dat een 7" 6 a 7 gulden kostte, een 12" 15 gulden en een lp rond de 20 a 25 gulden. Begin jaren 90 massaal aan de cd. Introductie prijs ligt wat hoger, omdat het een nieuwe techniek was, werd er gezegd. 40 gulden voor een matige kwaliteit cd en daarbij bedoel ik de techniek, niet de smaak. De prijs zou, naarmate cd's meer gemeengoed werden, dalen. Nou dat weten we inmiddels. NOT!

Ik heb honderden cd's die nu nauwelijks iets waard zijn, maar waar ik wel duizenden euro's aan heb besteed. Begin 2000 ben ik weer vinyl gaan kopen. Persoonlijk vind ik vinyl beter klinken en heb je ook iets tastbaars in je handen. Vinyl wordt ook steeds meer waard. Grappig om te zien dat ik klassiekers op de rommelmarkt voor een kwartje of gulden heb gekocht en dat nu de repress in de winkel ligt voor 25 euro. Cd's kosten heden ten dage tussen de 10 en 25 euro. Jawel https://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/madonna%2Btrue%2Bblue/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/suggestedFor/madonna+true+blue/originalSearchContext/music_all/originalSection/music/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html.

Natuurlijk is er inflatie, maar de muziekindustrie en daarbij Buma Stemra zelf verijkers http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/11/buma_stemra_graaier.html (doe maar is een zoekopdracht) en stichting Brein, die zogenaamd opkomt voor de belangen van. Vaststaat is dat de prijzen te hoog zijn, de muziekindustrie niet of veel te laat heeft ingespeeld op ontwikkelingen rond het internet. http://www.trouw.nl/tr/nl/4512/Cultuur/article/detail/4191459/2015/11/20/Adele-weert-nieuw-album-van-Spotify---zelfbescherming-of-arrogantie.dhtml.

Mp3 ja leuk, maar wel vreemd dat dat ongeveer net zoveel of meer kost dan dat je de cd koopt. https://itunes.apple.com/nl/album/true-blue/id80815611. Nu is het op dit moment zo dat het dus hip(ster) is om vinyl te kopen en daar maakt de muziekindustrie wederom weer handig gebruik van.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de TV/filmindustrie. Ik kijk al jaren geen tv, heb geeneens een tv aansluiting. Kijk af en toe is een serie of film. Daar zou ik best een schappelijk bedrag voor willen betalen per keer dat ik kijk, zonder vast te zitten aan een abonnement. Bijvoorbeeld: GOT gelijk kijken op het moment dat het uitkomt, kan illegaal, maar legaal? NOT. Ja of je moet een veel te duur abonnement nemen op HBO waar ik geen behoefte aan heb. Lees: ik wil alleen GOT zien en de rest ben ik niet in geïnteresseerd. Klantgericht denken zit er niet in. Bijvoorbeeld: ga naar de site van GOT, betaal een bepaald bedrag en stream de aflevering. Denk dat je meer winst maakt en goodwill kweekt, dan dat je vasthoudt aan oude verdienmodellen. Waarbij illegale praktijken juist gestimuleerd worden.

Naast muziek liefhebber ben ik een pcgamer 1500+ games, waarvan geen één illigaal. Heb ik zoveel geld? Nee. De pc game industrie heeft het namelijk wel begrepen. Steam sales en legio online game shops en bundle aanbieders voor zeer strakke prijzen. En games die om de zoveel tijd een episode uitbrengen, waarvan je ze per episode kan kopen of in het geheel. http://store.steampowered.com/app/319630/ Een site die ook al iets doet met games, muziek, comics en films, weliswaar in het indie genre, maar wel innovatief. https://groupees.com/. Mijns inziens is dit o.a. de toekomst. Samen met mediums zoals Youtube en Twitch.

Tv, radio, kranten (oude media) gaan verdwijnen. Keuze en vrijheid moeten voorop staan. Buma Stemra en Brein zijn een typisch voortvloeisel van de oude media die door willen gaan op dezelfde voet en niet innoveren. Dit is niet een pleidooi om illegaal downloaden te verantwoorden, maar wel om aan te geven wat er mis is met de muziek en filmindustrie.

Ik accepteer dus niet dat we naar een samenleving en internet toegaan, waarbij we door de overheden op alles gecontroleerd worden en de multinationals de dienst uitmaken. Die alles bij het oude willen houden, zodat zij hun zakken nog meer kunnen vullen. Leg mij is uit hoe het kan dat de fysieke cd van Madonna goedkoper of bijna dezelfde prijs is dan dat je de mp3's koopt. Dit gedrag houdt zelfs innovaties tegen. Ja illegaliteit en criminaliteit is van alle tijden. Dat ga je echt niet wegnemen door mensen te criminaliseren en een repressief beleid te voeren. Innovatie is het woord, maar ja...
16-03-2016, 13:49 door Ron625
Door Anoniem:.
U meet zich een z.g.n. "Moreel goede houding aan" dat is het probleem met veel reageerders,mensen die niet willen zien dat het Internet verwordt tot een illegale plaats.
Daar moet de overheid en dus Brein iets aan doen.
Dat zal in de toekomst meer gebeuren,dus accepteer dat maar.
Sorry, maar ik overtreed geen enkele wet op internet en in het dagelijks leven probeer ik mij ook aan de regels te houden.
Dat de overheid kan en mag optreden tegen mensen die de wet overtreden is geen discussie.
Dat een stichting zelfstandig kan optreden, daar heb ik problemen mee, Brein is niets anders dan een stichting.

Begrijpen we elkaar nu?
16-03-2016, 15:54 door Anoniem
Door vertelheteens: BREIN loopt zoals altijd achter de feiten aan. Er zijn inmiddels beveiligde torrent clients die op een tor achtige manier werken, en je niet het ip adres van de host en client te zien krijgt.

Oh ja? Dat is interessant. Hoe heet dat pakket?
21-03-2016, 13:30 door Anoniem
En iedereen gaat aan dit voorbij:

BREIN heeft totaal geen opsporingsbevoegdheid.

BREIN werkt gewoon qua rechten als "burger" en vraagt gegevens op aan bedrijven (ISPs) van andere burgers.

Dit is wat voor Arnoud Engelfriet.
21-03-2016, 18:27 door Anoniem
BREIN werkt gewoon qua rechten als "burger" en vraagt gegevens op aan bedrijven (ISPs) van andere burgers.
Dit is wat voor Arnoud Engelfriet.
Nee hoor, en die zal er al lang wat over geschreven hebben.

Brein werkt gewoon als particulier bedrijf en vist dus nu met toestemming van de privacy authoriteit (effe simpel gezegd) ip adressen binnen.
Ze vragen gegevens op aan bedrijven (ISP's), alleen die hoeven daar niet aan mee te werken.
Diverse ISP's hebben ook al aangegeven aan dergelijke verzoeken niet mee te werken zonder een gerechtelijk bevel daartoe.

Niks voor Arnoud dus, want Brein weet ook net zo goed dat ze via de rechter moet en dat zal Arnoud je ook vertellen.
Groot probleem is dat als er bewijs is, de rechter vermoedelijk ten gunste van Brein gaat oordelen.

Zie voorbeeld Duitsland, daar hoef je dit soort grappen niet meer uit te halen, wordt je snel gepakt, zelfs als klein iemand die af en toe eens een film download en de boetes zijn toren hoog en je komt er niet onderuit.

Hoe dan ook zal Brein beginnen met een aantal notoire upload ip adressen en daar een proefproces mee starten.
En dat hebben ze hard nodig want het ziet er naar uit dat Brein het gaat verliezen tegen News servers.

Daar hebben ze al een bedrijf voor aangepakt, zie http://www.news-service.com/ met tevens voorlopig oordeel van de rechter.

Dat gezegd hebbende ben ik niet perse voor illegaliteit, maar kunstmatig prijzen hoog houden en je laten betalen voor iets wat je als downloader niet krijgt (stichting thuiskopie) is net zo goed diefstal.
Alleen kan de veelal arme burger daar bij gebrek aan geld weinig tegen beginnen tegen de machtige maatschappijen die je in feite kapot kunnen procederen.

Er zijn genoeg goede voorbeelden om te laten zien dat het niet zo overdreven duur hoeft, Steam, G2a.com, Netflix en Spotify bijvoorbeeld.
Ik ken de vinyl tijd ook nog en ze hebben ons goed genaaid sinds de cd's uit kwamen.
18-03-2017, 22:41 door vishal - Bijgewerkt: 18-03-2017, 22:46
this is the best ever website http://extratricks.com and check out
18-03-2017, 22:48 door vishal
best ever website i have ever seen is http://itechrock.com
19-05-2017, 15:04 door Kevin Richards
Alleen die VPN-diensten die buiten de jurisdictie van vijf ogenlanden zijn gevestigd en een beleid volgen om metadata niet te houden, kunnen vertrouwd worden, zoals NordVPN, dat in Panama is gevestigd en onmiddellijk zijn gebruikersgegevens verzenden naar / dev / null directory.

Ik denk niet dat mensen zo lang zouden moeten gaan als MAC-spoofing. Het gebruik van een VPN voor Torrenting moet voldoende zijn. Bovendien kunt u ook de ingebouwde encryptie van uw torrentclient gebruiken: https://www.beencrypted.com/best-vpn-torrenting-p2p-filesharing/
03-07-2017, 01:55 door online8924
[Verwijderd]
03-07-2017, 01:58 door online8924
[Verwijderd door moderator]
28-07-2017, 08:08 door kialaa - Bijgewerkt: 28-07-2017, 08:09
[Verwijderd]
28-07-2017, 08:11 door kialaa
[Verwijderd]
12-01-2018, 09:38 door mehul - Bijgewerkt: 12-01-2018, 09:41
Watching Movies on smartphones and tablets is becoming more and more common. You might also have encountered many people watching movies and videos in bus or train. https://downloadhdmovieapp.com/hotstar-app-download/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.