image

Leden Syrian Electronic Army in Verenigde Staten aangeklaagd

dinsdag 22 maart 2016, 17:03 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten zijn drie leden van het Syrian Electronic Army (SEA) aangeklaagd, een groep hackers die allerlei technologiebedrijven vaak via phishingmails succesvol wisten aan te vallen. Het gaat om drie Syrische mannen van 22, 27 en 36 jaar, die alledrie voortvluchtig zijn.

Onder andere Skype, Microsoft, CNN, aanbevelingsdienst Outbrain, hostingprovider Melbourne IT, chatdienst Viber, de Britse krant The Guardian, mediabedrijf Thomson Reuters, satirische website The Onion, zakenblad Forbes, de Wall Street Journal, Reuters.com en het Israëlische leger werden succesvol door de groep aangevallen. Op de gehackte websites werden boodschappen van het SEA geplaatst, waarin steun voor de Syrische overheid en president Bashar al-Assad werd uitgesproken.

Naast het aanvallen van deze organisaties hielden twee van de drie mannen zich ook bezig met het afpersen van slachtoffers, waaronder Amerikaanse bedrijven, zo claimt het ministerie van Justitie. Gehackte bedrijven werd gedreigd dat hun gegevens openbaar zouden worden gemaakt of verwijderd, tenzij er werd betaald. Door onderzoek van de FBI kon de identiteit van de mannen worden achterhaald. Twee van de mannen zijn op de "Cyber Most Wanted" lijst van de FBI geplaatst. Informatie die tot de aanhouding van de mannen leidt, die zich in Syrië zouden bevinden, wordt met 100.000 dollar beloond.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.