image

Encryptieprotocol Axolotl omgedoopt tot Signal Protocol

donderdag 31 maart 2016, 10:30 door Redactie, 0 reacties

De makers van de populaire chat-app Signal, waarmee versleuteld kan worden gecommuniceerd, hebben het onderliggende encryptieprotocol van een nieuwe naam voorzien. Voor de versleuteling maakt Signal gebruik van het Axolotl-protocol, dat door Trevor Perrin en Moxie Marlinspike werd ontwikkeld.

Het protocol biedt end-to-end-encryptie voor chatberichten en is vernoemd naar een met uitsterven bedreigde watersalamander. Axolotl werd als eerste aan TextSecure toegevoegd, een versleutelde chat-app die uiteindelijk door Signal werd vervangen. Signal (Android, iOS) is ontwikkeld door Open Whisper Systems, dat door Marlinspike werd opgericht. Volgens Marlinspike is Axolotl lastig uit te spreken en zorgde het ook voor verwarring. Daarom is nu besloten Axolotl om te dopen tot Signal Protocol.

Onlangs stelden cryptografische onderzoekers die een ernstig beveiligingsprobleem in Apple's Facetime ontdekten dat Apple voor de eigen chatdienst een veiliger protocol moet gebruiken, waarbij ze als voorbeeld het encryptieprotocol van Signal gaven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.