image

IDeal-app maakt betalen via qr-code mogelijk

vrijdag 8 april 2016, 13:25 door Redactie, 4 reacties

Betalingsverwerker Currence heeft een iDeal-app gelanceerd die het mogelijk maakt om via qr-codes te betalen. Via de iDeal qr-app kan een kant-en-klare iDeal-betaling in de bank-app op de smartphone van de gebruiker worden klaargezet. Daardoor worden een paar stappen in het gebruikelijke iDeal-betaalproces overgeslagen. Om de transactie af te ronden geeft de gebruiker goedkeuring voor de iDeal-betaling, in de bank-app, met zijn mobiele pincode.

Volgens Currence kunnen iDeal qr-codes straks overal worden gevonden, zoals facturen, kassabonnen, schermen, (abri)posters en op de televisie. "Daarmee kunnen consumenten met hun smartphone altijd en overal mobiel met iDeal betalen, ook op straat en aan de voordeur. Denk daarbij aan een qr-code op een restaurantrekening, collectebus, winkelruit of papieren factuur. De mogelijkheden zijn legio", aldus de organisatie, die de iDeal-app onlangs al aankondigde.

Voor ondernemers zal er een online iDeal qr-codegenerator verschijnen waarmee voor iedere betaling een iDeal qr-code kan worden aangemaakt. Wanneer die qr-code door een klant wordt gescand, krijgt de ondernemer een signaal waarmee hij een normale iDeal-betaling op de gebruikelijke manier in de bank-app van de klant kan opstarten. Currence maakte onderstaande video over de toepassingen van de app. De iDeal-app is er voor Android en iOS. Gisteren lanceerde ING in de eigen bank-app ook betalen via een qr-code.

Image

Reacties (4)
08-04-2016, 13:55 door potshot
de bange ouwe wijven hier rennen al weer naar hun bunker denk ik..onderweg hel en verdoemenis prekend.
08-04-2016, 14:26 door Anoniem
Ik wil niet het oud wijf zijn maar:

Kassabonnen worden in 99% van de gevallen pas afgedrukt als de verkoper aangeeft dat er een betaling is geweest.
Hoe krijg je al die systemen zover om dan alsnog een betaling te accepteren voor iets waar de kassaverkoper aangeeft dat er al betaald is?

Ik moet bij 3 van de 4 banken waar ik lid van ben een externe utility gebruiken om te kunnen iDEALen... niet erg handig dus.

Voor papieren facturen zou het wellicht handig KUNNEN zijn, ivm het tegenwoordig verplicht intikken van dat achterlijke SEPA IBAN nummer waardoor bankrekeningen tegenwoordig 4x zo lang zijn geworden.. Maar wederom, dat is een probleem wat de banken zelf veroorzaken... Ze kunnen ook gewoon een systeem invoeren waarbij je bij je eigen bank, in nederland verkorte nummers gebruikt en pas bij eu-betalingen het iban nodig hebt.

Met andere woorden, dit klinkt als een zielige vertoning om meer omzet te genereren voor iDEAL wat het anders gaat afleggen tegen andere betalingsverkeermiddelen.
Op deze manier proberen ze waarschijnlijk om meer aanhang te creeeren zodat de concurentie uit Duitsland bijvoorbeeld buiten de tur bleift.
08-04-2016, 16:02 door Anoniem
Let op: bij iDeal ligt het risico van een mislukte betaling bij de betalende partij. En die transactie is niet, zoals bij een credit card betaling, verzekerd.
08-04-2016, 16:45 door Briolet
Vorig jaar had het waterschap al een QR code op hun factuur staan voor het snel betalen. Het lijkt me daarom dat er toen al apps waren die dat konden.

Dit jaar stond er op de waterschap factuur een link op die plek op de pdf, waar vorig jaar de QR code stond. Via de link kwam je ook direct op een iDeal pagina terecht. Een stuk makkelijker dan die QR code van vorig jaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.