image

FBI zou hardware hebben ontwikkeld om iPhone te kraken

woensdag 13 april 2016, 10:15 door Redactie, 0 reacties

De FBI zou speciale hardware hebben ontwikkeld om de iPhone van één van de San Bernardino-schutters te kraken, zo laten bronnen tegenover de Washington Post weten. Onlangs kondigde de Amerikaanse opsporingsdienst aan dat het via een derde partij toegang tot de telefoon had gekregen.

Volgens bronnen maakte de FBI hiervoor gebruik van een onbekend beveiligingslek in iOS dat door hackers aan de opsporingsdienst was verkocht. Deze informatie hielp de FBI met het ontwikkelen van hardware om de viercijferige pincode van de iPhone te kraken, zonder dat alle informatie na tien mislukte pogingen werd verwijderd. Voor het melden van de onbekende kwetsbaarheid zouden de onderzoekers eenmalig zijn betaald, aldus bronnen.

FBI-directeur James Comey stelde vorige week dat de kwetsbaarheid alleen op de iPhone 5c met iOS 9 werkt en de toepassing daardoor beperkt is, aangezien veel iPhone-gebruikers over een nieuwer model beschikken. Hoewel het probleem niet bij nieuwere toestellen speelt is de kwetsbaarheid onbekend bij Apple. Het technologiebedrijf liet onlangs weten dat het geen rechtszaak zal starten om de FBI de kwetsbaarheid te laten openbaren. Tijdens een lezing vorige week sloot Comey echter niet uit dat de FBI Apple misschien toch over het probleem zal informeren. In tegenstelling tot eerdere berichten zou het Israëlische bedrijf Cellebrite niet bij het kraken van de iPhone betrokken zijn geweest.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.