image

Google: sterke afname van Android-malware in Google Play

dinsdag 19 april 2016, 15:25 door Redactie, 0 reacties

Het aantal kwaadaardige apps in Google Play is vorig jaar sterk afgenomen, zo stelt Google in een nieuw rapport. Voor de tweede keer publiceerde de internetgigant het Android Security jaarrapport (pdf). Ten opzichte van 2014 nam in 2015 de kans op het installeren van schadelijke apps met 40% af.

De schadelijke apps worden door Google in verschillende categorieën onderverdeeld, zoals apps die data verzamelen, spyware, Trojaanse paarden en apps die aanvullende software downloaden. Het percentage apps dat data verzamelt nam met 40% af, tot 0,08% van alle installaties. Spyware daalde met 60% naar 0,02% van de installaties en kwaadaardige downloaders zagen een afname van 50% tot 0,01% van alle installaties. De categorie Trojaanse paarden steeg echter van 0,01% naar 0,02%. Uiteindelijk werd op minder dan 0,15% van alle Androidtoestellen die alleen apps van Google Play downloaden schadelijke apps geïnstalleerd.

Ongeveer 0,5% van de toestellen die zowel apps van Google Play als andere bronnen downloadt kreeg met schadelijke apps te maken. Daarbij stelt Google dat het ook gebruikers beschermt die apps van andere bronnen downloaden. Hiervoor gebruikt het Verify Apps. De waarschuwingen van Verify Apps werden vorig jaar verbeterd, waardoor er een stijging van 50% was van gebruikers die na een waarschuwing de app in kwestie niet besloten te installeren. Eind 2014 kregen Androidtoestellen voor het eerst met ransomware te maken. Deze categorie van malware werd vorig jaar volgens Google alleen buiten Google Play aangetroffen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.