image

Consumentenbond hekelt Android 6.0-updates van fabrikanten

vrijdag 22 april 2016, 09:58 door Redactie, 5 reacties

De Consumentenbond vindt dat fabrikanten van Androidtoestellen te traag zijn met het aanbieden van updates naar Android 6.0, zo stelt de organisatie aan de hand van eigen onderzoek. Van alle toestellen die de Consumentenbond de laatste twee jaar heeft getest, draaide in april slechts 16% op Android 6.0.

Deze versie werd echter vorig jaar oktober door Google uitgebracht. Uit het onderzoek blijkt dat HTC het snelst met het uitrollen van updates is. 42% van hun smartphones draait op het nieuwe Android 6.0 (Marshmallow). Acer komt als slechtste uit de bus: op één van hun acht modellen staat hoogstens Android 5.0, de andere zeven modellen hebben nog lagere versies. Samsung, het merk waarvan de meeste smartphones worden verkocht in Nederland, heeft op negen van zijn 42 geteste modellen het nieuwe Android Marshmallow gezet.

Huawei, LG en Sony verkopen na Samsung de meeste Android-smartphones, maar ook bij hen is het aantal met Android 6.0 minimaal. Van Huawei heeft slechts één model (van de 25 in de test) Android 6.0. Uit cijfers van Google blijkt dat wereldwijd slechts 4,6% van de in gebruik zijnde toestellen Android 6.0 heeft. De Consumentenbond stelt dat deze versie van het besturingssysteem betere privacy instellingen heeft dan de vorige versies en de organisatie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk consumenten hiervan profiteren. Fabrikanten worden dan ook opgeroepen om sneller updates naar Android 6.0 uit te rollen.

Reacties (5)
22-04-2016, 11:40 door Anoniem
Misschien kan de consumentenbond zich beter bezighouden met updaten van build-in-navigatiesystemen..
Mijn Motorola, de eerste, zo niet een van de eerste android GSM's werkt nog steeds als een trein.
Is nog nooit gehacked, zal ook niet gebeuren en de consumentenbond maakt zich druk over breinaalden, terwijl ze zicht beter druk kunnen maken over kinderen in hoogspanningsruimtes.

Ik heb een auto met een (verplichte) navigatie ingebouwd, en die is nu enkele dagen oud. de woonwijk waar ik in woon is 10 jaar oud, en de navigatie weet de weg niet te vinden naar huis. DAT is pas erg.

De goedkoopste garmin en domdom werken gewoon wel. waarom is er een 'verplichte koppelverkoop' van bud-navigatie als je een bepaald model wil? en waarom zijn updates duurder dan een nieuwe garmin of tomtom (complete unit)?
22-04-2016, 13:05 door Anoniem
Ik vind het niet erg dat ik geen 6.0 krijg.
Maar wel belangrijk is dat men bugfixes en security updates krijgen.
22-04-2016, 13:25 door Anoniem
Misschien kan de consumentenbond zich beter bezighouden met koffizetapparaten..
Mijn philips, de eerste, zo niet een van de eerste snelfilterapparaten werkt nog steeds als een trein.
Is nog nooit ontpolft, zal ook niet gebeuren en de consumentenbond maakt zich druk over navigatiesystemen, terwijl ze zicht beter druk kunnen maken over kinderen in snoepwinkels.

Ik heb een fiets met een (verplichte) bel gemonteert, en die is nu enkele dagen oud. de woonwijk waar ik in woon is 10 jaar oud, en de bel belt niet eens onderweg naar huis. DAT is pas erg.

De goedkoopste philips koffizetapparaat en zen-zeo werken gewoon wel. waarom is er een 'verplichte koppelverkoop' van bud-nespresso als je een bepaald smaakje wil? en waarom zijn kuipjes duurder dan een nieuwe filter of zen-zeo pad(Extra dark)?
22-04-2016, 14:27 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind het niet erg dat ik geen 6.0 krijg.
Maar wel belangrijk is dat men bugfixes en security updates krijgen.

Dat gaat alleen lukken als de fabrikanten en de telco's uit het proces gehaald worden. Dus dat Google fechtstreeks zijn bugfixes, security-updates en patches distribueert.
23-04-2016, 12:05 door Anoniem
In het verleden is mijn ervaring met dergelijke updates niet prettig. Het merendeel van mijn smartphones/ tablets die naar een nieuwer systeem geüpdatet zijn vertonen gebreken/ fouten omdat het apparaat niet geschikt/ gemaakt is om (nieuwe) instellingen te behappen. Sneller werken zit er dan ook meestal niet in. Wel meer crashes van processen. En een vol geheugen want 4GB of 8GB is gauw verstopt als je een of meerdere apps van de Play store hebt geïnstalleerd. Conclusie: Laat dus maar lekker het oude systeem staan (wel patches) en probeer met een veilige browser het internet op te gaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.