image

Man hackte e-mailaccounts Hollywoodsterren via phishing

donderdag 26 mei 2016, 17:05 door Redactie, 0 reacties

Een 36-jarige Amerikaan heeft bekend dat hij via phishingaanvallen de e-mailaccounts van meer dan 100 mensen heeft gehackt, voornamelijk Hollywoodsterren. In tegenstelling tot wat sommige media beweren is de Amerikaan niet verantwoordelijk voor "Celebgate" of "The Fappening", waarbij allerlei naaktfoto's van Hollywoodsterren uit iCloud-accounts werden gestolen en op internet verschenen.

Dat laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten. De man verstuurde phishingmails die zogenaamd van Apple of Google afkomstig leken en waarin slachtoffers om hun gebruikersnaam en wachtwoord werd gevraagd. Op deze manier wist hij de inloggegevens van tal van accounts te bemachtigen. Het ging om 50 iCloud-accounts en 72 Google-accounts. Eenmaal ingelogd op het account van zijn slachtoffers maakte hij persoonlijke informatie buit, waaronder naaktfoto's en -video's. In sommige gevallen gebruikte de Amerikaan een programma om de iCloud-back-up van zijn slachtoffers te downloaden.

De aanklacht tegen man is het resultaat van Celebgate. Hierbij werden in september 2014 van verschillende Hollywoodsterren naaktfoto's op internet gelekt. Het ministerie laat echter duidelijk weten dat er geen bewijs is gevonden dat de man bij Celebgate was betrokken. Begin dit jaar bekende ook een andere Amerikaan dat hij e-mailaccounts van Hollywoodsterren via phishingmails had gehackt. Ook bij deze man werd geen bewijs gevonden dat hij iets met Celebgate te maken had.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.