image

Jezelf googlen leidt voortaan naar privacytool Google

woensdag 1 juni 2016, 17:01 door Redactie, 2 reacties

Internetgebruikers die bij Google zijn ingelogd en hun eigen naam googlen krijgen voortaan als eerste een link naar "My Account" te zien, de tool om bij de internetgigant privacyinstellingen te wijzigen en gegevens te beschermen. Dat heeft Google vandaag via een blogposting bekendgemaakt.

My Account werd precies een jaar geleden gelanceerd en biedt gebruikers een overzicht van alle beschikbare privacy- en securitytools van Google. Meer dan een miljard mensen zouden volgens Google het afgelopen jaar My Account hebben gebruikt. Om ervoor te zorgen dat meer mensen de privacytool vinden en gebruiken heeft Google verschillende nieuwe manieren ontwikkeld. Naast het op de eigen naam googlen is het ook mogelijk om een stemopdracht aan de Google-app te geven, die vervolgens de pagina laadt.

Verloren telefoons

Daarnaast heeft Google een nieuwe feature toegevoegd die moet helpen als de telefoon wordt gestolen of de eigenaar die op een andere manier verliest. Gebruikers kunnen via My Account niet alleen de telefoon lokaliseren, maar ook vergrendelen, bellen en een terugbelnummer op het scherm laten zien. Binnenkort zal de feature ook te bereiken zijn als er vanaf een Android- of iOS-toestel op "I lost my phone" wordt gezocht.

Image

Reacties (2)
01-06-2016, 23:55 door Anoniem
Zijn er meer mensen die last hebben van een terugkerende privacy tool? Ik vink altijd alles uit maar de tool blijkt terug te komen (bij mij tenminste) waardoor je dus weer kan gaan afvinken. Lijkt wel een doordachte truc om mensen toch maar op ¨ga verder¨ oid te laten klikken vanwege gemakzucht. Ik gebruik nu startpage die heeft dat gezeik niet.
02-06-2016, 11:16 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Zijn er meer mensen die last hebben van een terugkerende privacy tool? Ik vink altijd alles uit maar de tool blijkt terug te komen (bij mij tenminste) waardoor je dus weer kan gaan afvinken. Lijkt wel een doordachte truc om mensen toch maar op ¨ga verder¨ oid te laten klikken vanwege gemakzucht. Ik gebruik nu startpage die heeft dat gezeik niet.

Ik zelf heb er geen last van. Heb hem helemaal doorlopen en alles ingesteld zoals ik dat wil hebben. Eens in de x tijd komt ie wel weer even terug. Mogelijk dat Google dan nieuwe opties heeft toegevoegd, dus ik check het dan wel weer even.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.