image

Mozilla voegt privacyinstellingen Tor-Browser toe aan Firefox

dinsdag 5 juli 2016, 11:51 door Redactie, 5 reacties

Mozilla heeft aan een vroege testversie van Firefox verschillende privacyinstellingen van Tor Browser toegevoegd. Tor Browser is de browser die gebruikers verbinding met het Tor-netwerk laat maken. Het bestaat uit een aangepaste Firefox-versie en software die verbinding met het Tor-netwerk maakt.

De verbeteringen die het Tor Project aan Tor Browser toevoegt wil Mozilla nu ook aan Firefox toevoegen, zo ontdekte blogger Soeren Hentzschel. Aan de vroege testversie van Firefox 50 zijn nu drie Tor Browser-patches toegevoegd die gebruikers meer privacyinstellingen bieden. De eerste patch moet voorkomen dat websites kunnen achterhalen welke browserplug-ins er zijn geïnstalleerd, om zo de gebruiker te 'fingerprinten'. De tweede patch werkt op een soortgelijke manier en moet identificatie aan de hand van de stand van het beeldscherm voorkomen.

De derde en laatste patch verwijdert de "openen met" optie in het downloadvenster. Om problemen met opties tijdens het internetgebruik te voorkomen staan ze standaard uitgeschakeld en gebruikers moeten ze dan ook handmatig instellen. Dit kan via about:config, waarbij de opties "privacy.resistFingerprinting" en "browser.download.forbid_open_with" moeten worden ingeschakeld. Wanneer deze opties in de uiteindelijke versie van Firefox verschijnen is nog onbekend.

Reacties (5)
05-07-2016, 12:17 door Anoniem
Nu we het toch over Privacy hebben, een zeer goede extensie voor Firefox is Privacy Settings. Hiermee is met 1 muisklik full privacy te krijgen. Ook WebRTC is makkelijker uit te schakelen en hoef je dit niet meer te doen via about:config.

Meer info hieronder:
http://firefox.add0n.com/privacy-settings.html
05-07-2016, 13:46 door Anoniem
"browser.download.forbid_open_with" vond ik een rare, maar het blijkt dat dit puur is om gebruikers niet te verwarren wanneer de browser dermate gesandboxt is dat externe programma's niet mogen worden gestart.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1281959
05-07-2016, 14:34 door Anoniem
Firefox over privacy, hun browser zend shitloads aan date terug wat al out of the box aan staat. Dan nog de Bloatware als Play en Hello wat je allemaal moet uitzetten...
05-07-2016, 16:30 door Anoniem
Door Anoniem: Nu we het toch over Privacy hebben, een zeer goede extensie voor Firefox is Privacy Settings. Hiermee is met 1 muisklik full privacy te krijgen. Ook WebRTC is makkelijker uit te schakelen en hoef je dit niet meer te doen via about:config.

Meer info hieronder:
http://firefox.add0n.com/privacy-settings.html

Dit deed ik eerder altijd met de hand. Heel erg bedankt!
06-07-2016, 10:32 door Anoniem
add0n?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.