image

Taiwanese banken sluiten geldautomaten na malwarediefstal

dinsdag 12 juli 2016, 14:30 door Redactie, 2 reacties

Verschillende Taiwanese banken hebben honderden geldautomaten gesloten nadat criminelen via malware ongeveer 2 miljoen euro hadden gestolen. De diefstal werd gemeld door de Taiwanese First Bank. In een verklaring op de eigen website meldt de bank dat twee individuen met fysieke toegang tot de automaten zeer waarschijnlijk een "kwaadaardig programma" hebben gebruikt om de automaten geld uit te laten geven.

Vanwege het incident besloot de bank om geldautomaten van het type Wincor Nixdorf uit te schakelen. Tegenover Reuters laat de vicepresident van de First Bank weten dat uit voorlopig politie-onderzoek blijkt dat er malware is gebruikt. Ook de Chang Hwa Bank en de staatsbank Chunghwa Post Co hebben hun Wincor Nixdorf-geldautomaten uitgeschakeld.

In het geval van de Chunghwa Post Co gaat het om 259 automaten, zo meldt de bank op de eigen website, terwijl de Fist Bank zo'n 300 geldautomaten van dit type heeft staan. Het gebruik van malware om geldautomaten te legen is niet nieuw. In april van dit jaar waarschuwde Europol nog hiervoor, terwijl de eerste malware-exemplaren die het op geldautomaten hebben gemunt van 2013 dateren.

Reacties (2)
12-07-2016, 17:34 door Anoniem
Die Wincor Nixdorf-machines draaien ook nog op XP, handig.
12-07-2016, 20:25 door Anoniem
Door Anoniem: Die Wincor Nixdorf-machines draaien ook nog op XP, handig.
Dat is niet per se een probleem. Geldautomaten horen niet via een netwerk bereikbaar te zijn of fysiek (anders dan een kaartlezer / numpad)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.