image

Britse privacywaakhond waarschuwt voor Internet of Things

vrijdag 15 juli 2016, 13:22 door Redactie, 0 reacties

De Britse privacywaakhond ICO heeft het publiek gewaarschuwd dat ze zich moeten beschermen als ze van het Internet of Things gebruikmaken, anders kan het privéleven gevaar lopen. Twee jaar geleden zorgde een Russische website waarop allerlei slecht en niet beveiligde ip-camera's van nietsvermoedende gebruikers toegankelijk waren voor de nodige ophef. Via de website was het kinderspel om met andermans camera's mee te kijken.

"Maar twee jaar later zien we nog steeds dezelfde fouten, dat mensen hun apparatuur niet beveiligen en fabrikanten onveilige producten afleveren. Dit houdt in dat Internet of Things-producten zoals babycamera's, muzieksystemen en opslagdiensten, die online benaderbaar zijn, het risico lopen om je privégegevens aan andere mensen te onthullen", zegt Simon Rice van de Information Commissioner's Office (ICO). De ICO is de Britse databeschermingsautoriteit en privacytoezichthouder.

Rice zegt dat de ICO met fabrikanten blijft samenwerken om te kijken hoe zij de apparatuur veiliger kunnen maken, maar stelt dat ook eindgebruikers een rol spelen. "Het publiek moet zich en hun gezin beschermen bij het gebruik van deze apparaten", aldus Rice. Hij adviseert particulieren om de veiligheid van een product te onderzoeken voordat ze tot de aanschaf overgaan. Als mensen namelijk onveilige producten gaan weren komt de boodschap bij fabrikanten eerder aan, merkt Rice op.

Daarnaast wijst hij gebruikers op de veiligheid van hun router, aangezien dit de eerste verdedigingslinie is. Verder moeten gebruikers standaard wachtwoorden en gebruikersnamen aanpassen en updates voor de apparatuur tijdig installeren. Voordat een nieuw apparaat wordt gebruikt moet eerst de handleiding worden gelezen zodat de gebruiker met de veiligheids- en privacy-opties bekend is. Als laatste adviseert Rice het gebruik van twee-factor authenticatie als dit wordt aangeboden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.