image

Tor Project neemt maatregelen na ongepast gedrag werknemers

donderdag 28 juli 2016, 09:41 door Redactie, 4 reacties

Het Tor Project heeft maatregelen genomen na ongepast gedrag van verschillende werknemers. Begin juni kondigde de bekende Tor-ontwikkelaar Jacob Appelbaum aan de organisatie te verlaten na beschuldigingen van seksuele intimidatie. Hierop liet het Tor Project een onderzoek uitvoeren.

Het onderzoek is nu afgerond. "Veel mensen binnen en buiten het Tor Project hebben incidenten gemeld dat ze door Jacob werden vernederd, geïntimideerd, gepest en bang gemaakt en sommigen kregen met ongewenst agressief seksueel gedrag van hem te maken", aldus Shari Steel, de directeur van het Tor Project. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat twee andere personen ongepast gedrag hebben vertoond. Deze personen zijn niet langer bij het Tor Project betrokken.

Vanwege de uitkomsten hebben het Tor Project en de Tor-gemeenschap maatregelen aangekondigd om onprofessioneel gedrag aan te pakken. Zo is er beleid opgesteld om intimidatie en belangenverstrengeling tegen te gaan. Ook zijn er procedures opgesteld voor het melden van klachten en het intern beoordelen van klachten. Deze maatregelen zijn onlangs door de raad van bestuur goedgekeurd en worden deze week binnen het Tor Project uitgerold. Volgens Steele zal het nieuwe beleid de Tor-organisatie gezonder en sterker maken.

Reacties (4)
28-07-2016, 10:42 door Anoniem
Ik wil duidelijk stellen dat het schuldig zijn van iemand wegens zijn of haar gedrag alleen geldig is wanneer een Rechtbank vonnis heeft gewezen. Te vaak gaan kranten, websites e.d. op de stoel van de rechter zitten (bedoeld of onbedoeld) waar de uitspraak niet thuishoort. Alle gevallen van seksuele intimidatie op deze manier afhandelen hoort niet, en dan maakt het niet uit of je bij het TOR-project zit of bij de katholieke kerk of waar dan ook.

Iedereen moet voor onschuldig worden gehouden totdat het tegendeel wordt bewezen in de Rechtszaal.
28-07-2016, 12:01 door Anoniem
Volg de rode draad...

Jacob is een journalist, welke onder andere samengewerkt heeft met WIKILEAKS (bekend van Julian Assange, die ook door de VS gezocht wordt als crimineel in een toch wel de meest vage aanklachten allertijden uit Zweden). Als druppel was hij ook nog een van de journalisten die van Edward Snowden informatie kreeg over de VS met betrekking tot de NSA. En alsof dat nog niet genoeg is, was hij een van de bobo's van TOR, een netwerk niet onder controle van de NSA en dus drie-dubbel staatsvijand #1 van de VS. Daarboven op is ie misschien homo, en ja, in de VS is dat genoeg om lekgeschoten te worden.

Jammer genoeg voor de NSA wisten ze niet dat hij homo was, anders hadden we wellicht een man ingehuurd ipv een vrouw om een bullshit verhaal op te hangen dat hij haar een bad ingesleurd zou hebben.

Toen dat allemaal niet het gewenste effect bleek te hebben (na onder meer bij elke buitenland bezoek meneer Appelboom in een apparte kamertje te onderzoeken met handschoenen en zijn laptops en GSM's voor maanden, zo niet jaren in beslag te nemen) hebben ze maar de hele raad van bestuur vervangen met een coup welke niet zou misstaan in "house of cards'... waar wellicht de NSA hun inspiratie vandaan heeft gehaald.

Allemaal niet onomstotelijk bewijs maar dat is het gewouwel van een vrouw op de NSA payrol ook niet.
28-07-2016, 13:10 door Anoniem
De mensen van de Tor community meet ethisch nog steeds met twee maten. Appelbaum is weg en noemen ze nadrukkelijk bij naam terwijl de twee andere personen ook worden beschuldigd en dan niet bij naam noemen. Dit soort vuile was is tussen de personen onderling, niet voor in het theater. Het is voor mij duidelijk dat er mensen bij Tor werken die ethiek alleen willen toepassen als het ze zelf uitkomt en weinig op hebben met rechten. De maatregelen zijn een wassen neus als de Tor medewerkers zelf niet wat aan hun gedrag doen.
30-07-2016, 02:05 door freediver
Er zal wel iemand systematisch hebben zitten stoken en waarheden hebben zitten verdraaien, met als gevolg dat er iemand het slachtoffer van geworden is. Ik geloof er geen biet namelijk van dat ie sexueel heeft zitten intimideren. Ik ben in het verleden ook meermaals valselijk beschuldigt geweest van onheuse gedragingen waarvoor ik bij de directeur moest komen. Wat was het geval. Ik had koffie meegebracht voor een werkneemster en die mocht mij niet. Ik merkte er pas wat van dat ze me niet mocht toen ik op kantoor v.d. directeur moest komen. Mijn geluk was het dat de dame in kwestie zich in haar leugens versprak, en 2weken geschorst werd. Het had heel anders kunnen aflopen. Dus die appelbaum zal gewoon pech gehad hebben dat ie een gewiekst exemplaar op zijn pad tegenkwam. Dingen worden veel te vaak uit zijn verband gerukt. Daar is de pers ironisch genoeg ook debet aan. Dus wellicht is het zo'n gevalletje pot verwijt de ketel...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.