image

Niantic beantwoordt privacyvragen Pokemon Go

vrijdag 2 september 2016, 10:28 door Redactie, 3 reacties

Spelontwikkelaar Niantic heeft de vragen beantwoord van een Amerikaanse senator die zich zorgen over de privacygevolgen van Pokemon Go maakte, aangezien de app op allerlei manieren gegevens van gebruikers verzamelt, gebruikt en deelt.

Senator Al Franken wilde ook opheldering van Niantic hoe het de verzamelde data gaat gebruiken. Franken stelde zijn vragen begin juli en heeft nu antwoord gekregen (pdf). De spelontwikkelaar stelt dat het vooral gegevens verzamelt om de eigen diensten te verbeteren, alsmede om misbruik tegen te gaan en de leeftijd van spelers te controleren. Wel worden "van tijd tot tijd" derde partijen ingeschakeld om de verzamelde data voor marketing en andere onderzoeken te analyseren.

"Deze derde partijen bieden hun diensten aan onder de voorwaarden dat ze alle vertrouwelijke data beschermen die door ons worden gedeeld zodat ze hun taak kunnen uitvoeren", stelt Niantic. Het bedrijf laat verder weten dat het geen plannen heeft om gegevens van Pokemon Go-spelers aan derde partijen te verkopen. Wel is de spelontwikkelaar bezig met gesponsorde locaties. Sponsoren van deze locaties ontvangen rapporten over bezoeken en spelacties bij hun locatie. Deze rapporten zouden echter alleen geaggregeerde informatie bevatten. Tevens worden gebruikersgegevens niet met de investeerders van Niantic gedeeld.

Franken zegt het antwoord van Niantic te waarderen, maar is van plan om verder met het bedrijf te werken om ervoor te zorgen dat al het mogelijke wordt gedaan om de privacy van Amerikanen, en dan met name Amerikaanse kinderen, die Pokemon Go spelen te beschermen.

Reacties (3)
02-09-2016, 19:02 door Anoniem
Redactie: graag Pokemon naar Pokémon aanpassen - jullie schrijven dit continu fout op.
03-09-2016, 22:39 door Anoniem
ik wil dat er meer blasttoys spawnt
04-09-2016, 15:32 door Anoniem
Door Anoniem: Redactie: graag Pokemon naar Pokémon aanpassen - jullie schrijven dit continu fout op.
Op alle slakjes kan je zout leggen. Ze schrijven tenminste geen Pokémons, zoals de NOS.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.