image

Smartphone kan gevoelige informatie van 3d-printer stelen

maandag 12 september 2016, 14:08 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers hebben aangetoond dat het mogelijk is om gevoelige informatie van een 3d-printer, zoals intellectueel eigendom, via een smartphone te stelen. Op dit moment gaat er 4 miljard dollar in 3d-printen om, een bedrag dat naar verwachting in 2020 verviervoudigd zal zijn.

In tegenstelling tot andere onderzoeken probeerden de onderzoekers van de Universiteit van New York in het Amerikaanse Buffalo de 3d-printer zelf niet aan te vallen. In plaats daarvan programmeerden ze de sensoren van een smartphone om zo elektromagnetische energie en akoestische golven van de 3d-printer op te vangen. Deze sensoren kunnen de locatie van de printkop vaststellen als er een driedimensionaal object wordt geprint. Op een afstand van 20 centimeter kan er zo voldoende informatie worden verzameld om het printen van een eenvoudig object, zoals een deurstop, met 94% nauwkeurigheid na te printen. Bij meer complexe onderdelen, zoals een auto-onderdeel of medisch apparaat, bedraagt de nauwkeurigheid nog altijd meer dan 90%.

"Deze tests laten zien dat smartphones prima in staat zijn om voldoende data te achterhalen zodat gevoelige informatie risico loopt", zegt onderzoeker Kui Ren. Het grootste deel van de bruikbare data, 80%, is afkomstig van elektromagnetische golven. De rest bestaat uit akoestische golven. Volgens de onderzoekers zijn de resultaten een openbaring, aangezien het laat zien hoe iedereen met een smartphone, zoals een boze werknemer of industriële spion, intellectueel eigendom kan stelen.

"Smartphones zijn inmiddels zo gewoon dat bedrijven mogelijk niet alert zijn, waardoor er een situatie ontstaat dat intellectueel eigendom kan worden gestolen", zegt onderzoeker Chi Zhou. De onderzoekers doen verschillende aanbevelingen om het printen veiliger te maken, zoals het vergroten van de printsnelheid of ervoor zorgen dat smartphones niet dicht in de buurt van een printer komen te liggen. Hoe groter de afstand hoe onnauwkeuriger de resultaten. Het onderzoek wordt volgende maand tijdens een beveiligingsconferentie in Wenen gepresenteerd.

Reacties (1)
12-09-2016, 17:53 door Anoniem
94% nauwkeurigheid, dat klinkt als chineze kwalieteit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.