image

WADA beschuldigt Russische hackers van lekken medische data

woensdag 14 september 2016, 11:59 door Redactie, 1 reacties

Het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) heeft Russische hackers beschuldigd van het inbreken op één van de systemen en het stelen van medische data van atleten, die vervolgens op internet werden gepubliceerd. het gaat om gegevens van tennissters Serena en Venus Williams en gymnaste Simone Biles. De data werden uit het Anti-Doping Administration and Management System (ADAMS) van het WADA gestolen.

Volgens het WADA wisten de aanvallers toegang tot een ADAMS-account van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) te krijgen dat voor de Olympische Spelen in Rio was aangemaakt. Hoewel het onderzoek nog gaande is stelt het WADA dat de aanvallers een phishingmail gebruikten om inloggegevens voor verschillende WADA-accounts te stelen. Daarmee werd er toegang tot het IOC-account, de ADAMS-database en de medische gegevens verkregen.

Volgens het WADA zit een beruchte groep Russische cyberspionnen achter de aanval. De groep wordt Pawn Storm genoemd, maar staat ook bekend als 'Fancy Bear', 'Sofacy', 'Sednit', 'APT28', Threat Group-4127 en 'Strontium'. Eerder werden de onderzoeksraad van MH17, verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken, een Amerikaanse defensieorganisatie, de Turkse overheid, een NAVO-lid, Linuxgebruikers, het CDU, Sanoma en de presidentscampagne van Hillary Clinton door de groep aangevallen.

Reacties (1)
14-09-2016, 21:12 door Anoniem
Leuk eufemisme van lijsten van dopinggebruikende sporters en de doping die ze gebruiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.