image

Politie arresteert man in België wegens internetoplichting

donderdag 29 september 2016, 09:35 door Redactie, 0 reacties

De Nederlandse politie heeft begin deze maand in België een man gearresteerd die mensen voor ruim 22.000 euro via nep-webwinkels zou hebben opgelicht. De recherche startte eind 2014 een onderzoek naar activiteiten van de verdachte nadat slachtoffers aangifte van internetoplichting hadden gedaan.

De in totaal 28 slachtoffers die aangifte deden waren allemaal via gefingeerde webshops opgelicht. De webwinkels boden telefoons voor onder de normale verkoopprijs aan. Geïnteresseerde kopers konden online een telefoon bestellen en via iDeal afrekenen. De telefoon werd echter nooit geleverd. Gaande het onderzoek werd de identiteit van de nu aangehouden verdachte duidelijk waarna het Openbaar Ministerie toestemming verleende om hem buiten heterdaad aan te houden.

De man bleek echter inmiddels in het buitenland te verblijven. Omdat pogingen om hem via familie en zijn advocaat te traceren niets uithaalden, werd een Europees arrestatiebevel uitgegeven. De verdachte werd op 6 september aangehouden in Brussel en op 16 september overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.