image

Hacker Syrian Electronic Army bekent schuld in VS

donderdag 29 september 2016, 09:45 door Redactie, 0 reacties

Een 37-jarige Syrische man die eerder dit jaar door Duitsland aan de Verenigde Staten werd uitgeleverd heeft bekend een hacker voor het Syrian Electronic Army (SEA) te zijn geweest. Het SEA is een groep hackers die allerlei technologiebedrijven vaak via phishingmails succesvol wist aan te vallen.

Onder andere Skype, Microsoft, CNN, aanbevelingsdienst Outbrain, hostingprovider Melbourne IT, chatdienst Viber, de Britse krant The Guardian, mediabedrijf Thomson Reuters, satirische website The Onion, zakenblad Forbes, de Wall Street Journal, Reuters.com en het Israëlische leger werden succesvol door de groep aangevallen. Op de gehackte websites werden boodschappen van het SEA geplaatst, waarin steun voor de Syrische overheid en president Bashar al-Assad werd uitgesproken.

In maart van dit jaar werden drie SEA-leden door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd. Twee van de mannen bevinden zich waarschijnlijk in Syrië. Het derde lid was werkzaam in Duitsland en werd daar aangehouden. Volgens de schuldbekentenis heeft de Syrische man de computers van tegenstanders van Assad gehackt, waaronder mediabedrijven en buitenlandse overheden.

Ook hackte hij samen met een ander SEA-lid voor persoonlijk gewin bedrijven in de Verenigde Staten en dreigde vervolgens gegevens te verwijderen of te verkopen tenzij er betaald werd. Als een slachtoffer het geld niet kon overmaken vanwege de sancties tegen Syrië, fungeerde de Syrische man in Duitsland als tussenpersoon om zo de beperkingen te omzeilen. De Syriër kan tot een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar worden veroordeeld. De rechter doet op 21 oktober uitspraak.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.