image

27 mobiele virusscanners voor Android getest

maandag 17 oktober 2016, 12:26 door Redactie, 1 reacties

Mobiele virusscanners voor Android doen weinig voor elkaar onder, zo blijkt uit een nieuwe test van het Duitse testlab AV-Test dat 27 verschillende pakketten met elkaar vergeleek. Naast de detectie van malware werden de apps ook beoordeeld op systeembelasting en aanvullende beveiligingsopties.

In totaal konden de apps een maximale score van 13 punten behalen. Met de detectie van malware waren maximaal 6 punten te verdienen. Voor dit onderdeel werden de 27 security-apps met ruim 3700 kwaadaardige apps getest die in de laatste vier weken zijn ontdekt. Daarnaast werden de oplossingen met een zelfde aantal kwaadaardige apps in real-time getest. De apps scoren gemiddeld bij alle twee de tests boven de 98%. 11 apps halen de maximale 6 punten. Baidu, Bitdefender, Sophos en Tencent scoren bij de twee detectietests 100%. Webroot komt als laatste uit de bus met een detectie van 92% en 93%.

Hetzelfde aantal punten werd verdeeld voor de bruikbaarheid, zoals het batterijverbruik, systeembelasting, het genereren van veel dataverkeer en het onterecht alarm slaan bij schone applicaties van Google Play en andere officiële marktplaatsen. Op dit onderdeel scoren 23 apps de maximale score van 6 punten. Als laatste was er nog één punt te verdienen voor aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals anti-diefstal, encryptie en back-up. Een onderdeel waar alle apps, op die van Du Group na, op scoren. Uiteindelijk komen 9 pakketten met een score van de maximale 13 punten als beste uit de bus.

Image

Reacties (1)
17-10-2016, 13:59 door Anoniem
Het valt me op dat Malwarebyes niet getest is. Hoezo?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.