image

Churandy Martina zet zich in voor online beveiliging en privacy

maandag 17 oktober 2016, 14:45 door Redactie, 3 reacties

Olympisch sprinter Churandy Martina heeft zich afgelopen vrijdag samen met Google ingezet voor online beveiliging en privacy. De internetgigant had een tijdelijke atletiekbaan in de Grote Marktstraat in Den Haag laten aanleggen. Langs de baan in Den Haag stonden coaches die voorbijgangers wezen op de Google Beveiligingscheck en de Google Privacycheck.

Daarmee kunnen Google-gebruikers verschillenden instellingen nalopen, controleren of ze niet per ongeluk ergens zijn vergeten uit te loggen en veiligere inlogmethodes kiezen, zoals tweefactorauthenticatie. Volgens Google is Martina "stiekem best een computernerd". Zo is hij veel op internet te vinden en is zeer geïnteresseerd in privacy en beveiliging. In zijn omgeving speelt Martina zelfs geregeld voor technische helpdesk.

De actie van de internetgigant en sprinter viel samen met de laatste dag van de overheidscampagne Alert Online, die als doel heeft om internetgebruikers securitybewuster te maken. Martina had zelf ook nog een tip voor het kiezen van een wachtwoord: gebruik alles op je toetsenbord.

Image

Reacties (3)
17-10-2016, 15:12 door Anoniem
Dit is toch wel heel erg "Wij van WC-EEND" gehalte. Je krijgt dus uitleg hoe je je privacy afschermt voor anderen behalve de grootste privacy schender Google.

TheYOSH
17-10-2016, 15:34 door Anoniem
Iemand die inzet voor online beveiliging en privacy raad google af en geeft betere alternatieven.
17-10-2016, 20:53 door karma4 - Bijgewerkt: 17-10-2016, 20:53
https://www.security.nl/posting/487646/Nctv+ecp+alertonline+_+Wie+zitten+er+achter+de+schermen%3F
Een overheidscampagne? Ik geloof meer in een bedrijfsleven campagne op kosten van de overheid, uhh burger.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.