image

Deutsche Telekom rolt updates uit voor aangevallen routers

dinsdag 29 november 2016, 10:10 door Redactie, 0 reacties

Deutsche Telekom heeft firmware-updates uitgebracht voor routers van klanten die de afgelopen dagen door de Mirai-malware zijn aangevallen. Dit weekend kregen 900.000 klanten van de Duitse provider met allerlei storingen te maken nadat hun router door de malware was aangevallen.

In eerste instantie was nog onduidelijk wat de oorzaak van de storingen was. De Duitse overheid kwam vervolgens met het bericht dat het om aanvallen ging waarbij er werd geprobeerd de routers met malware te infecteren. Nu heeft Deutsche Telekom bevestigd dat de aanvallen het werk van de Mirai-malware waren, waarbij de malware een kwetsbaarheid gebruikt om binnen te komen.

Om de getroffen routers te patchen zijn er updates ontwikkeld. De update wordt pas automatisch geïnstalleerd als gebruikers eerst hun router 30 seconden uitschakelen. Vervolgens zal bij de herstart de update automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Daarnaast kunnen klanten de update ook zelf installeren. Het gaat om updates voor de Speedport W 921V, Speedport W 723V Type B en Speedport W 921 Fiber.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.