image

Spammers lekken back-ups met 1,4 miljard e-mailadressen

maandag 6 maart 2017, 13:39 door Redactie, 7 reacties

Een onderzoeker heeft op internet de onbeveiligde back-ups van spammers gevonden die 1,4 miljard e-mailadressen van internetgebruikers bleken te bevatten, gecombineerd met echte namen, ip-adressen en vaak ook fysieke adresgegevens van mensen die spam ontvangen.

De back-ups bleken voor iedereen via internet toegankelijk te zijn en waren afkomstig van een groep die zichzelf River City Media (RCM) noemt, zo meldt onderzoeker Chris Vickery van het bedrijf MacKeeper. RCM wordt geleid door twee personen die volgens anti-spamorganisatie Spamhaus notoire spammers zijn. Dagelijks zou het bedrijf 1 miljard e-mailberichten versturen, waardoor het één van de grootste spammers op internet is, aldus Vickery, die de informatie met CSO en Spamhaus deelde.

In de back-ups die RCM onbedoeld had gelekt vonden onderzoekers chatlogs waaruit blijkt dat het bedrijf zich met illegale activiteiten bezighoudt. Daarnaast bleken de bestanden een uitgebreid overzicht van de gehele RCM-infrastructuur te bevatten, zoals domeinregistratiegegevens, boekhouding, infrastructuurplanning, productienotities, scripts en zakelijke partners. Aan de hand van de gevonden documenten heeft Spamhaus nu besloten de gehele infrastructuur van RCM te blacklisten.

Reacties (7)
06-03-2017, 14:59 door karma4
SpamHaus heeft niets met mackeeper van doen.
De gelekte data lijkt gewoon echt. Het is het verve op de onbeveiligde Mongo databases waar nu naar onbeveiligde rsync backups gezocht wordt.
Mooi dat foute data nu gevolgen heeft.
06-03-2017, 15:00 door Anoniem
MacKeeper... Dat 't bedrijf nog bestaat... Ze houden zich blijkbaar ook nog bezig met nuttige zaken.
06-03-2017, 15:03 door Anoniem
Effe doorsturen naar de Autoriteit Persoonsgegevens en de Belastingdienst... Nu kunnen ze vast flink worden aangepakt die spamschoften...

LOL
06-03-2017, 15:09 door Anoniem
Door karma4: SpamHaus heeft niets met mackeeper van doen.


Dat staat toch ook nergens?
06-03-2017, 16:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-03-2017, 17:12 door karma4 - Bijgewerkt: 06-03-2017, 17:17
Anoniempjes, er staat dat de onderzoeker Chris Vickery deze backups als open toegangkelijk heeft getraceerd.
Hij heeft naam gemaakt met het vinden van al die onbeveiligde Mongo databases. Miljoenen persoonsgegevens open en boot op Internet omdat het zo makkelijk is geen lastige ict secùrity die de boel valideert en tegenhoudt.
Daarmee is hij in beeld gekomen van mackeeper en gaat op zoek naar onbeveiligde backups. Zoek en google er maar eens op. Factchecking!

Er is resultaat.

Mac adepten en linux aanhangers zijn in de veronderstelling dat hun is aangevallen wordt. NOPE
Er is een falend secirity inzicht waarbij verbeteringen door os verslaafden geblokkeerd wordt. Proberen critici als Windowsaanhanger weg te zetten is politiek aardig maar bad en zwak. Het maakt je niet sterker je houdt enkel vast aan strijd.

Als we nu eens op secùrity beleid in inrichting zouden focussen. Gewoon de boel veiliger maken.
Moet je we de os flaming/verslaving eens loslaten.

Wel leuk natuurlijk dat bad guys het ook niet echt goed doen.
06-03-2017, 20:08 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-03-2017, 20:34
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.