Privacy - Wat niemand over je mag weten

Google laat surf lokatie zien

21-03-2017, 16:32 door Neo27, 51 reacties
Beste Forum lezers,

Mij is opgevallen dat bij een zoek opdracht in google (Firefox, Iexplorer) maakt niet uit. Dat google weet waar vandaan je surft , enkel de letter combinatie van de postcode weten ze nog niet.
zie helemaal onderin de pagina licht grijs gedrukt.
er staat iets van <postcode> en <plaats>, Uit uw internetadres - Precieze locatie gebruiken
- Meer informatie

Terwijl ik adblockers gebruik en ook een kaspersky die nog informatie honger blokkeert. All mijn privacy instellingen nagelopen. bij al mijn google accounts maar nergens staat mijn lokatie aan zover ik het nu kan nagaan. Mij valt het nu pas op dat google deze info laat zien. Maar misschien is dit al langer? Of is dit een nieuwe feature van Windows?!

Wordt deze info ook bij andere forum lezers getoond ?

Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze info niet meer getoond wordt?

Of is hier niks aan te doen. Zelf vind ik dit niet zo prettig dat deze info zo getoond wordt.

Ja ik weet het als je privacy wil moet je niet internetten ;-)

Ben benieuwd of dit is op te lossen.
Reacties (51)
21-03-2017, 16:42 door PietdeVries
Dat komt omdat Google weet wat je IP adres is. Veel providers doen niet geheimzinnig over welke IP pools ze toekennen in welke plaats, dus is het voor Google niet heel lastig om grofweg te bepalen waar je zit. Daarnaast is er een trucje met de Wifi access points in de buurt. Toen Google door je straat reed om voor Streetview foto's te maken hebben ze ook de namen van alle hotspots in de buurt vastgelegd. Een script vraagt je browser welke wifi hotspots er in de buurt zijn, en die combinatie is vaak uniek genoeg om bijna op straat nivo je locatie te bepalen...
21-03-2017, 16:45 door Anoniem
Maak je niet druk!
21-03-2017, 17:10 door Neo27
ok ik snap het. Zelf heb ik achter mijn wifi ID nomap geplakt dat zou helpen tegen google honger? maar misschien werkt dit helemaal niet. , KPNFON uitgezet,
Als ik geen reclame wil op mn telefoon, registreer je in het bel me niet register, geen reclame post , een NEE NEE sticker, maar wat is hier tegen te doen, enkel over vpn surfen en dan van veel pagina's geen informatie meer te zien krijgen omdat ze je niet kunnen uitpeilen en hun scripts niet werken. Ik hoeft geen ongecontroleerde markting.
Hoe ethisch is dit nog ?
Bigdata? ben niet blij met deze ontwikkelingen.
We gaan langzaam met zijn allen in een gecontroleerde digitale kooi leven.
Onder het mom we gaan het u makkelijker maken?

De partij van de Privacy is nog niet zn gek idee!
21-03-2017, 18:38 door Anoniem
Door Neo27: ok ik snap het. Zelf heb ik achter mijn wifi ID nomap geplakt dat zou helpen tegen google honger? maar misschien werkt dit helemaal niet. , KPNFON uitgezet,
Als ik geen reclame wil op mn telefoon, registreer je in het bel me niet register, geen reclame post , een NEE NEE sticker, maar wat is hier tegen te doen, enkel over vpn surfen en dan van veel pagina's geen informatie meer te zien krijgen omdat ze je niet kunnen uitpeilen en hun scripts niet werken. Ik hoeft geen ongecontroleerde markting.
Hoe ethisch is dit nog ?
Bigdata? ben niet blij met deze ontwikkelingen.
We gaan langzaam met zijn allen in een gecontroleerde digitale kooi leven.
Onder het mom we gaan het u makkelijker maken?

De partij van de Privacy is nog niet zn gek idee!

Gebeurt niet alleen op basis van SSID, mac is ook een mogelijke overeenkomst... eigenlijk ontkom je er niet aan zonder de WiFi uit te schakelen en een vpn in te zetten om een ander ip te hebben.
21-03-2017, 23:04 door Anoniem
Maar als je de locatie niet deelt verraadt het IP alleen de locatie van je provider (dichtbijzijnde toegangspunt op de server). Dus de locatie met toestemming voor delen is bijvoorbeeld Alblasserdam en de provider deelt voor het grotere IP gebied zonder gebruikerstoestemming dan Gorinchem bijvoorbeeld (afhankelijk van welke provider waar zit). Onder op de zoekpagina staat Gorinchem.

Dan geeft Google een pop-up met de vraag of je de ware locatie wil delen en in dan geeft Neo27 in "block oftewel blokkeren". Vraag is of ze die dank ondanks dat toch wel weten of vermoeden.

Dit gebeurt wel netwerk breed, dus als je in je settings van je Android "locatie delen" niet uit hebt gezet, weet Google voor je laptop toch nog wat je locatie is. Ook als je je locatie op verschillende plaatsen hebt gedeeld is het voorspellen van je locatie niet zo'n probleem.

Je weerapp heeft bijvoorbeeld een voorkeurslocatie in staan, bijvoorbeeld weer Alblasserdam. Je zoeksessies op ov9292 ook.Je bol.com pakketje is afgeleverd op je adres in Alblasserdam en ga zo verder en zo door. Je zit dus echt opgesloten in de digitale kooi die Google en consorten langzaam voor je aan het opbouwen zijn. Tunnelvisie dreigt derhalve en als ze errvan bewust worden, vinden de meeste mensen dat best wel eng als ze doorkrijgen van wat ze allemaal aan data met Google delen en al hebben gedeeld en Google weer met weet wie nog meer deelt door deze data te verkopen aan de hoogst biedende. Denk eraan Google vergeet nooit iets, het is de olifant met het sterkste geheugen en deelt nogwel eens ongevraagd een klap uit met de slurf, als je zo'n uithaal verdient. Je zoekresultaten kunnen je later soms aardig opbreken.

Waarom wil een verzekeringsfirma op de eigen pagina van de klant, die is ingelogd met account en wachtwoord ook nog een beveiliging via het mobiele telefoonnummer voor de "veiligheid" van die klant. Puur om zo veel mogelijk info, die de klant gratis afgeeft, te versjacheren. En niemand die dit gedrag indamt, laat staan eens kijkt of dit wel allemaal ethisch wel verantwoord is. Jij mag zowat niets meer volgens de voorwaarden van Google en Google mag, zeg maar, heel, heeeel veel.
22-03-2017, 10:17 door Anoniem

Natuurlijk, al is het alleen maar omdat onze Amerikaanse vrienden dat af gaan dwingen bij ons.
Overigens vezamelen Google en Cisco (OpenDNS) o.a. via hun gratis DNS dienst al dat soort data al.
22-03-2017, 10:56 door Anoniem
Wat heb je bij google te zoeken? Gebruik de privacyvriendelijke duckduckgo machine ! Die trackt niet, slaat geen gegevens zoals ip op en gebruikt oa de googlemachine voor jou, zonder gemanipuleerde 'volgorde zoekresultaten' zoals google doet op basis van je IP/surfgedrag en wat aanbieders er voor betalen/doen om bovenaan te komen. Je kunt DuckDuckGo als standaard zoekmachine instellen in Firefox.
22-03-2017, 13:20 door Anoniem
@anoniem van 10:56

Dan heb je slechts een licht voordeeltje aan. DuckDuckGo ligt in bed met Amazon en de media allesslurpers als facebook, Whatsapp e.d.
.
Ga je via een link van de hoodpagina af ben je al weer in de klauwen van Google beland via het feit dat je firefox gebruikt,
welke browser weer in bed ligt met Google en zo hebben we het kringetje weer rond.

Geen ontkomen meer aan zowat, ook als je een zogenaamde minder privacy gevoelige browser gebruikt, als Epic Browser en bij voorbeeld doob.

Als de hoofdbrowsers als Chrome en Firefox een zero day lek hebben, blijft dat meestal op de afgeleide browsers nog een paar weken dooretteren, eer dat weer gepatcht is. Ga je lekker mee en als iemand je wat anders probeert wijs te maken, praat diegene po3p.

Daarom knoop het volgende vooral goed in je oren, ook al surf je in de tor browser via tails. In de Verenigde Staten is privacy een niet meer bestaand iets en heel snel wordt dat in Europa en globaal ook zo (als de globale spelers de ruimte krijgen).

Snuffel hier eens rond: https://urlscan.io/result/ff4f58a6-80f2-4f63-8c6d-9feeb66906cc#summary
DuckDuckGo is Amazon. Amazon wordt al weer grootschalig afgetapt op het Amsterdamse knooppunt en het sleepnet slaat jou ook echt niet over,

Dit alles met grote dank aan de besluiten van je eigen regering en de door jou gekozen politici en de piratenpartij kan waarschijnlijk ook het tij niet meer keren voor iets waarvoor we al vanaf 1995 onze beide ogen hebben gesloten.
En velen slapen nog door, zeker de mensen die de technische verklaringen/actergronden niet kennen.

Even wat er beter zou kunnen bij DuckDuckGo en neen, het is niet kwaadaardig noch verdacht.

Zie de obfuscatie die je bij duckduck go ontmoet: https://webcookies.org/check (verdeel en heers policy).
en de nog bestaande onveiligheid: https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=duckduckgo.com
Daar een E-status en open voor clickjacking!!! dat is wel een beetje link met je zoekresultaten (queries).

Tenminste twee jQuery bibliotheken klaar om af te serveren, want kwetsbaar:
https://duckduckgo.com
Detected libraries:
jquery - 1.10.2 : (active1) https://duckduckgo.com/d2076.js
Info: Severity: medium
https://github.com/jquery/jquery/issues/2432
http://blog.jquery.com/2016/01/08/jquery-2-2-and-1-12-released/
handlebars.js - 1.3.0 : (active1) https://duckduckgo.com
Info: Severity: medium
https://github.com/wycats/handlebars.js/pull/1083
(active) - the library was also found to be active by running code

Is hier wel eens naar gekeken?: http://www.domxssscanner.com/scan?url=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2Fd2076.js
Number of sources found: 157
Number of sinks found: 184

Dus gooi nu de handdoek maar in de ring. Duckduckgo liever laten lopen in Sleipnir (een Japanese browser, die in Europa niet zo'n groot aanvalsoppervlak heeft) en uMatrix, uOrigin en uOrigin Websocket gebruiken met speciale abonnamenten.
En voor de zekerheid nog Adguard uit Moskou als algemene blokkertoepassing voor de westerse fud/bloat, die buiten beeld moest blijven.

Maar ik besluit: Er is dus niets of niet al te veel meer aan te doen. We zijn wat privacy betreft al jaren steeds meer vogelvoer geworden t.b.v. de data-industrie.

luntrus (website foutenjager)
22-03-2017, 17:38 door Spiff has left the building
@ luntrus, 13:20 uur,
Dankjewel voor je uitgebreide commentaar en analyse betreffend DuckDuckGo.
Hoe kijk je aan tegen dat andere privacyvriendelijke zoek-alternatief, startpage.com?
https://www.startpage.com/eng/
https://www.startpage.com/ned/
22-03-2017, 18:05 door Anoniem
Amazon wordt al weer grootschalig afgetapt op het Amsterdamse knooppunt en het sleepnet
met https??? afgetapt? Leg eens uit?
22-03-2017, 18:48 door karma4
Door Anoniem:
Amazon wordt al weer grootschalig afgetapt op het Amsterdamse knooppunt en het sleepnet
met https??? afgetapt? Leg eens uit?
Metadata ... het gast in eerste instantie niet om het war maar om wanneer en met wie.
22-03-2017, 19:01 door Anoniem
Ha Spiff.

Ik hoop dat het onderstaande je een beetje duidelijkheid verschaft.

In 2015 was dit nog een compleet Nederlands initiatief,
Nu draait het in Ede, maar tevens in 'een Google driven cloud' bij NS1: http://www.dnsinspect.com/ns1.com/10056192
Dan kom je al snel CloudFlare tegen: http://toolbar.netcraft.com/site_report?url=ns1.com
dus maar hopen op niet te veel "cloudlekken". ;)

Hier zit het wel goed met de configuratie: https://sritest.io/#report/4b0d9a08-42cf-4b9e-900e-7ac72496e664
Hier presteren ze qua veiligheid duidelijk minder dan duckduckgo: https://observatory.mozilla.org/analyze.html?host=www.startpage.com Certificering loopt via Comodo. Goed volgens Symantec's Crypto Rapport.

1 af te serveren jQuery bibliotheek aangetroffen: http://retire.insecurity.today/#!/scan/561c8a6a4540d9f8a9a265eb07d521ba94cd8760ca80aee3cbd88e65ce073fb3
Ze liggen in bed met ABP: http://www.domxssscanner.com/scan?url=https%3A%2F%2Fwww.startpage.com%2Fjs%2Fabp.js%3FadType%3D1%26advertiser%3D1%26advertising%3D1
en dat is die advertentieblokker met dat bureau in Duitsland die acceptabele advertenties doorlaat.
Startpage toont dus zoekgerelateerde ads.

Beetje dezelfde security headers manco's als bij DuckDuckGo, dus startpage is ook kwetsbaar voor clickjacking.

Linkt naar de bekende scociale media, denk aan het alomtegenwoordige gespionneer van facebook en consorten,
kan vastgesteld worden via de aanwezige iFrames:
<iframe name="frame1" id="frame1" data-src="https://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FStartPagesearch&amp;width=170&amp;colorscheme=light&amp;connections=0&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=72&amp;locale=en_US" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 170px; height: 62px; margin-top: -10px;"></iframe>
<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" data-src="https://platform.twitter.com/widgets/follow_button.html?screen_name=StartPageSearch&amp;lang=eng" style="position:relative; width:250px; height:20px;margin: 21px 0 0 0;"></iframe>

Iets variabele accentjes maar verder een beetje lood om oud ijzer. Lees dat startpage verrijkt is met Google?!?
Zie: https://urlscan.io/result/b1cdc9b0-7916-40d5-b15a-164b6afbaa19#summary
&
https://urlscan.io/result/b5428b9b-314f-4e21-901e-c726ac194e6e#summary

Hosting kent 1 PHISHING server url: http://sitevet.com/db/asn/AS28685

Je zit natuurlijk niet gelijk in het enorme tracking geweld van de Google algoritmen, maar toch blijft dat je omgeving.
We gaan ook niet meer terug naar een "txt only" zoekmachine, denk ik.

groetjes,

luntrus (website fouten jager)
22-03-2017, 22:17 door Spiff has left the building
@ luntrus, 19:01 uur,
Dankjewel voor ook je analyse van startpage.com.
23-03-2017, 19:04 door Anoniem
Google spotting uitgeschakeld

Andere browser
https://www.torproject.org/

Met andere search engines
(die wel mede putten uit google resultaten en die van anderen maar dan anoniem)
23-03-2017, 19:34 door Anoniem
Ja maar tor is zowat ht enige overgebleven alternatief op een beetje terecht privacy, al het andere ligt al in de "Alphabet = lees Google & Co)" soep. CIA, FBI, MI5, MI6, GCHQ, ASIS, ASI0. NATO, enz. enz. zijn al jaren gewend over onze schouders mee te kijken.
23-03-2017, 22:49 door Anoniem
Geen WiFi. Toch weet Google mijn adres.

Wired verbinding. Tsja ... ? Moet iedereen dan aan TOR+VPN+extra maatregelen ?
23-03-2017, 23:03 door karma4
Door Anoniem: Ja maar tor is zowat ht enige overgebleven alternatief op een beetje terecht privacy, .....
Je vergeet je provider die kan meer zien dan jij wil geloven.
24-03-2017, 00:00 door Anoniem
Hallo karma4,

Ja zeker als je provider al je wachtwoorden in plain txt kan produceren en je per brief toestuurt als ze je account gaan omzetten.

Ik zou wel eens een werkelijke evaluatie willen zien hoe diep het probleem voor de providerklanten gaat?

Wat men wil toegeven en wat men werkelijk doet en waarover men soms gebonden is te zwijgen.

Ik denk dat de piratenpartij dan wel even wat meer zetels zou krijgen als we die zaken klip en klaar boven tafel hadden.

Maar zoals gewoonlijk wil een hele grote groep van de bevolking geheel niets weten over dit soort zaken. Niet weten, wat er gebeurt en ze schermen zich ervoor af of valt er een slide, zoals de Amerikaanse drie letter diensten dat noemen, bij dit soort gebrainwashte mensen in het brein, die het doordenken erover ongemakkelijk doet zijn of in het geheel wegdrukt. Neen, liever maar niet over denken, zet "Boer zoekt vrouw" maar liever op!

Nu is het nog steeds een vrijwel zeker vermoeden dat het veel erger is dan men wil toegeven.

Dus alles wat je niet wil delen met de totale Internet gemeenschap zoals zeg maar vanaf een zeepkist met een megafoon, plaats of deel je vooral niet op Internet en dat is een wijze raad aan een ieder, van klein tot groot.

Hoe ver gaat het volgens jou, beste karma4?

anoniem van 19:34
24-03-2017, 07:52 door Anoniem
Door Anoniem: Maar als je de locatie niet deelt verraadt het IP alleen de locatie van je provider (dichtbijzijnde toegangspunt op de server). Dus de locatie met toestemming voor delen is bijvoorbeeld Alblasserdam en de provider deelt voor het grotere IP gebied zonder gebruikerstoestemming dan Gorinchem bijvoorbeeld (afhankelijk van welke provider waar zit). Onder op de zoekpagina staat Gorinchem.

Dan geeft Google een pop-up met de vraag of je de ware locatie wil delen en in dan geeft Neo27 in "block oftewel blokkeren". Vraag is of ze die dank ondanks dat toch wel weten of vermoeden.

Dit gebeurt wel netwerk breed, dus als je in je settings van je Android "locatie delen" niet uit hebt gezet, weet Google voor je laptop toch nog wat je locatie is. Ook als je je locatie op verschillende plaatsen hebt gedeeld is het voorspellen van je locatie niet zo'n probleem.

Je weerapp heeft bijvoorbeeld een voorkeurslocatie in staan, bijvoorbeeld weer Alblasserdam. Je zoeksessies op ov9292 ook.Je bol.com pakketje is afgeleverd op je adres in Alblasserdam en ga zo verder en zo door. Je zit dus echt opgesloten in de digitale kooi die Google en consorten langzaam voor je aan het opbouwen zijn. Tunnelvisie dreigt derhalve en als ze errvan bewust worden, vinden de meeste mensen dat best wel eng als ze doorkrijgen van wat ze allemaal aan data met Google delen en al hebben gedeeld en Google weer met weet wie nog meer deelt door deze data te verkopen aan de hoogst biedende. Denk eraan Google vergeet nooit iets, het is de olifant met het sterkste geheugen en deelt nogwel eens ongevraagd een klap uit met de slurf, als je zo'n uithaal verdient. Je zoekresultaten kunnen je later soms aardig opbreken.

Waarom wil een verzekeringsfirma op de eigen pagina van de klant, die is ingelogd met account en wachtwoord ook nog een beveiliging via het mobiele telefoonnummer voor de "veiligheid" van die klant. Puur om zo veel mogelijk info, die de klant gratis afgeeft, te versjacheren. En niemand die dit gedrag indamt, laat staan eens kijkt of dit wel allemaal ethisch wel verantwoord is. Jij mag zowat niets meer volgens de voorwaarden van Google en Google mag, zeg maar, heel, heeeel veel.

Doe anders wat meer onderzoek... google mag redelijk wat en in ruil daarvoor mag je heb betrokken diensten gebruiken. Als je dat niet zou wensen kan je ook kiezen om al hen Diensten niet te gebruiken... maar dat willen we ook niet kiezen.
24-03-2017, 10:20 door karma4
Door Anoniem: ...... Hoe ver gaat het volgens jou, beste karma4?
anoniem van 19:34
Heel ver als je het een beetje doorkrijgt. http://www.itworld.com/article/2829511/big-data/big-data--metadata--and-traffic-analysis--what-the-nsa-is-really-doing.html Let even op het deel trafiic analyse met de netwerkverbanden.
Al het IP-verkeer heeft als metadata een van/naar dat is opgelegd in functionele eis, niets technisch.

Als je centrale knooppunten zoals AMS-IX volledig wilt tracken kun je in principe alles zien te gaan herleiden.
Uiteindelijk helpt daar een tor aanpak ook niet tegen. Het argument daarvan is dat het te lastig is om alles te gaan achterhalen.
Zet je toch gewoon krachtigere machines in. http://www.europa-nu.nl/id/vkcrhjp7bnzd/nieuws/nederland_tekent_voor_europese?ctx=vh6ukzb3nnt0&s0e=vhdubxdwqrzw

De ontwikkeling om content te broadcasten via internet heeft het free air model onderuit gehaal. Nu krijg je het signaal on-demand, dan kan je het ook tracken. http://www.consumerreports.org/privacy/how-to-turn-off-smart-tv-snooping-features/.

Als een winkel je volgt waar je interesse in zou kunnen hebben dan wordt er moord en brand geschreeuwd. Nu heb ik met de winkelier niet zo´n probleem, voorspelbaar in zijn doel (en beperkt). Gratis wifi binnen, reactie: ok ik wordt stap voor stap gevolg als gast op zijn gebied (niet mijn eigen prive ruimte). Voor een internetwinkel een zelfde verhaal en dat doen ze met makkelijke extra in te bouwen meetpunten (de webtrackers). Het had ook met acces / web log analyse kunnen gebeuren maar dat is te technisch specialistisch niet aan marketing in het kosten/baten gebeuren besteed.

Met logs auditlogs kun je weer verrassend veel zien wie wat doet. Dat is meer voor de grote organisaties, het gebeurt wel degelijk. Hoe dacht je ze anders de rotte appels op tijd kunnen herkennen. Ja ook in de big data wereld waar het helaas niet altijd compleet goed is ingevuld. Ook voorspelbaar (en beperkt).

Het wordt problematisch als het niet meer voorspelbaar is en onbeperkt. Bijvoorbeeld als die winkelier of het grootbedrijf met al interne data zijn gegevens gaat delen op een niveau dat herleidbaar tot de persoon is met anderen (data doorverkopen).
Een BKR, CIS en meer zijn zo vreselijk gevoelig omdat het de macht naar grote commerciële organisaties legt ten nadele van de consument. Ik mis bijvoorbeeld een regeling van financiële genoegdoening (dekkend voor tijd/geld/emotie/reptutatie)door fouten ten nadele van de consument.
24-03-2017, 14:47 door Anoniem
Ha karma4,

Dat zet dan de vrije informatievoorziening en de vrije meningsuiting wel gelijk zwaar onder druk. De druk van de grote globale commercie samen met niet democratisch gekozen organen (denk bijvoorbeeld aan de rol van de onverkozen EU bobo's) met een uiteindelijke globale agenda wordt steeds meer voelbaar.

Let in dit geval maar eens op de groeiende controverse van grote adverteerders, die niet meer met Google en Google adsense met sommige youtube video uitingen willen worden geassocieerd. De bekende huidige politiek correcte taboe's gelden hier, ofwel wat wordt bestempeld als niet gewenste uitingen (kritiek) of "nepnieuws". Juist nu heel actueel, lees: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-03-22/at-t-halts-spending-on-some-google-ads-after-youtube-controversy

Dan komt daar nog bij de invloed van providers, (mobiele) carriers en CDN's, die content kunnen gaan manipuleren en blokkeren en de gewenste of ongewenste invloed van de Sociale Media diensten als facebook en Whatsapp, Skype enz.

Allemaal diensten die ook weer via slimmne door denktanks psychollogische uitgedachte manipulatiemethoden de massa gaan duwen in een door hen gewenste richting, kortweg gewenste marktwerking genoemd.

Figuren als Stallman krijgen er de rillingen van en een 'vrije' zoekguru als F.RAVIA, veel te vroeg gestorven, zou zich omdraaien in zijn graf, als hij weet zou hebben in welke richting het vrije, niet overgereguleerde, Internet zich nu beweegt.

Netwerk gelijkheid losgelaten, censuur, overheidsdwang en sleepnet surveillance, opzettelijke disinfo met een bepaalde portie juiste info gemengd, en ga zo maar verder.

Dan nog eens de steeds verder uitgeholde positie van de eind-gebruiker aka het "product", de sheople" en we kunnen tot de conclusie komen dat het volgens mijn bescheiden mening niet de goede kant opgaat. Zeker hier in Europa, waar we aan de vooravond staan van grote veranderingen met een nieuwe klasse van mensen die er niet langer toe doen (nieuw lompenproletariaat) en een nieuwe klasse van de happy few, die meedoen in de nieuwe technologische globale "boom" -
de 'snelle jongens van het digitale nu en straks".

Het ergste is het totaal eenzijdige van deze beweging en de paniek bij degenen, die zulke veranderingen voorstaan, tegenover alles wat dit niet zo ziet zitten of wie het te snel lijkt te gaan. Google is dan in dit gebeuren niet de ergste exponent. Ik vind de rol van facebook in deze misschien veel kwalijker en die van de achteroverleunende politici eveneens.
24-03-2017, 15:28 door karma4 - Bijgewerkt: 24-03-2017, 15:28
Door Anoniem:14:47..
Dan nog eens de steeds verder uitgeholde positie van de eind-gebruiker aka het "product", de sheople" en we kunnen tot de conclusie komen dat het volgens mijn bescheiden mening niet de goede kant opgaat. Zeker hier in Europa, waar we aan de vooravond staan van grote veranderingen met een nieuwe klasse van mensen die er niet langer toe doen (nieuw lompenproletariaat) en een nieuwe klasse van de happy few, die meedoen in de nieuwe technologische globale "boom" -
de 'snelle jongens van het digitale nu en straks".
..
Eens. toch nog wat positiefs:
Tegengas geven wat dan ook in de openbaarheid moet gebeuren wegens de vereiste aandacht voor het onderwerp .
http://www.noraonline.nl/wiki/NORA_Gebruikersraad/2017-01-17 is van CIP. Kijk even naar https://www.cip-overheid.nl/wp-content/uploads/2015/11/20151130_Privacy_Baseline_v1_0.pdf

Een heel andere is https://pilab.nl/about%20pi%20lab/Mission%20statement.html. Er lopen leuke projecten al hebben ze denk niet altijd helder wat er exact binnen bepaalde toko's gebeurt. Enerzijds is dat goed het geeft de integriteit van de mensen weer, anderzijds mist nu net de echte evaluatie over een goede invulling.
24-03-2017, 20:21 door Anoniem
Amazon moeit zich op alle mogelijke manieren die 'goed' zijn in uw network.

Ik zou graag eens iemand hebben die schrijft hoe je van die rotzooi vanaf geraakt.

En schrijf nu niet zet dat in de Hosts file want dan kan je er zo over de 300 links inzetten want die amazon zit op vanalles.
24-03-2017, 22:49 door Anoniem
Ge zult er niet vanaf geraken, oh Vlaamse vriend. Je kunt hoogstens georestrictie aanzetten bij Amazon of hun request verzoeken aan banden leggen door een limiet daarvoor in te stellen, lees hier: http://docs.aws.amazon.com/waf/latest/developerguide/tutorials-rate-based-blocking.html

Amazon zit overal in en op de infrastructuur als doorgeefluik (CDN) en als cloudfront distributeur en met data-slurpen en verhandelen van data transport en data 'water handel' als hun main core business vermaken zij zich al jaren.

Ik zou Adguard installeren en dan wordt alle script op elke pagina gefilterd en geblokkeerd. Russische betaalde blokkeerdienst, dat wel, maar wel een heel goede. Op verzoek kan je door beta te testen van de tool voor een jaar gratis gebruik maken van dit prachtig stuk gereedschap. Zoals jullie daar in Vlaanderen of Bels Brabant zeggen: "Zeker en vast" proberen. Groetjes van de Hollandse noorderbuur.
24-03-2017, 22:49 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: Ja maar tor is zowat ht enige overgebleven alternatief op een beetje terecht privacy, .....
Je vergeet je provider die kan meer zien dan jij wil geloven.

Ja dat is ook vrij logisch, het is net als de postbode.
Wil je post van iemand krijgen dan moeten ze je huisadres weten.

Terug naar het ISP verhaal, en wil je niet dat die iets kan uitvinden van jouw?

Neem aan abbo bij een van de betere VPN's (Mullvad bijv.) zet de VPN altijd aan, installeer dan de Tor Browser en klaar ben je. Een ISP ziet dan enkele dat je surft maar een VPN verbinding, maar niet waar je naar toe surft.
Wil je ook nog dat je VPN niet kan zien wat je op het web doet, dan dubbelklik je even op je Tor icoontje.

Je leverd wel iets snelheid in, maar het prima te doen, ik doe al jaren niks anders meer.

Als je echte privacy wel, moet je wel bepaalde dingen laten, want je kunt niet een beetje privacy hebben.
Vergelijk het met je kraan in je keuken, of hij lekt en dat kost je iets meer aan je waterrekening, of je kraan lekt niet.
Misschien raar voorbeeld, maar ik bedoel meer te zeggen dat als je je privacy niet goed afschermd, dan lekken je gegevens misschien wel langzaam, maar na verloop van tijd weten ze toch alles van je.

Ander voorbeeld, ik kan me een dag verdiepen in het doen en laten van mijn buren, of ik verdiep me dagelijk in wat ze allemaal uitspoken. En op internet zijn het inmiddels allemaal programma's en scriptes die ze op ons allemaal loslaten.

Maar uiteindelijk kun je je ook afvragen waarom je het doet toch? Er zijn zoveel bedrijven en intanties die veel over je weten en je leeft niet voor altijd. En dan zijn 99% niet eens terrorist, en doen we bijna allemaal dezelfde dingen elke dag.

Dus je kunt ook zeggen, ze tracken en tracen maar, zolang ze maar niet aan mijn bankrekening komen.
En ook daar zit wel wat in.
25-03-2017, 09:55 door karma4 - Bijgewerkt: 25-03-2017, 09:55
Door Anoniem:, 22:49
Ja dat is ook vrij logisch, het is net als de postbode.
Wil je post van iemand krijgen dan moeten ze je huisadres weten.
Trek dat nu eens door. Je had de postbode met een briefgeheim aanspreekbaar etc. Nu vertrouw jij zijn werk en de wettelijke mogelijkheden om hem aan te spreken niet. Dan ga je over om de brieven in pakketpost om te zetten naar een een ander postcentrum die het in jouw naam uitpakt en afhandelt. Die vertrouw je wonderlijk genoeg wel en kun je die ook aanspreken? Het is natuurlijk al meteen raak dat die pakketpost zichtbaar is. Zo'n beetje als een pizzabezorger die wat meer opmerkt.
..
quote] je kunt niet een beetje privacy hebben. Ander voorbeeld, ik kan me een dag verdiepen in het doen en laten van mijn buren, of ik verdiep me dagelijks in wat ze allemaal uitspoken.[/quote]Laat is maar zeggen is respecteer de privacy van de buren maar houd tevens wel een beetje in de gaten of het allemaal goed gaat. Burenhulp handje uitsteken, gezamenlijk wat opknappen. Het is niet zwart/wit privacy wel of niet.
Neem nu al die privacy voorvechters, je bereikt alleen wat als je met naam en toenaam bekend wordt.
Alleen zonder sociale contacten zonder deelname aan een sociale gemeenschap kun je van privacy spreken. Wil jij echt zo'n figuur zijn geen internet of wat dan ook. Je gebruikt internet.ergo:... tegenspraak.

Dus je kunt ook zeggen, ze tracken en tracen maar, zolang ze maar niet aan mijn bankrekening komen.
En ook daar zit wel wat in.
Andere insteek. Zet alles uit wat je niet echt gebruikt. Bijvoorbeeld wifi blue-tooth gps op je smartphone.
Wissel wat met apparaten als je dat leuk vind.
Maar vooral, reageer niet op Spam Ad of wat dan ook om het verdienmodel niet te spekken.
Voor de rest heb ik recht om met rust gelaten te worden. Zolang ik met mijn keuzes en gedrag anderen geen overlast bezorg werkt dat prima.
25-03-2017, 21:55 door Anoniem

Andere insteek. Zet alles uit wat je niet echt gebruikt. Bijvoorbeeld wifi blue-tooth gps op je smartphone.
Wissel wat met apparaten als je dat leuk vind.
Maar vooral, reageer niet op Spam Ad of wat dan ook om het verdienmodel niet te spekken.
Voor de rest heb ik recht om met rust gelaten te worden. Zolang ik met mijn keuzes en gedrag anderen geen overlast bezorg werkt dat prima.

Tja met rust worden gelaten is iets relatiefs wat je niet zelf in de hand hebt. Dat zit echt tussen je oren. In deze wereld draait het om de centen. Trackers doen toch hun ding, en de camera's in de stad, tram, en snelweg gaan niet mee weg. Al die systemen die alles verzamelen ook daar heb jij geen kijk op, en veel dingen komen we niet eens te weten. Door Snowden weten we inmiddels al een heleboel. Tuurlijk laten ze je met rust zolang je geen overlast bezorgt maar het is de overheid die steeds meer beslist. Nu over de suiker in frisdrank, dan het roken, dan de sterke drank, dan het DidiD, dan het EPD, later het stemmen met de stemcomputer, en de volgende stap de supercomputers die alles kunnen kraken.

Ik heb onlangs al op radio BNR gehoort dat de TU delft achter drie jaar wachtwoorden kan kraken van 45 tekens.
Dus je e-mail box en alle andere online dingen kunnen ze dan ook gelijk aan (mochten ze willen) natuurlijk zal er een gerechtelijk gevel voor nodig zijn maar dan nog. Voor mijn betekend het gewoon dat je geen privacy meer hebt.
Ik vergelijk het met een geheim hebben wat ik met niemand deel. Op Internet heb je dit niet meer omdat alles wel te kraken is.

Dan hebben we in Nederland een cookie wet, ook zoiets raars. Bij mijn bank kan ik kiezen welke cookies ik wel en niet wil toestaan. Ga eens naar marktplaats.nl dan heb je geen keuze, maar dan word je gewoon weer slachtoffer van het getrack en getrace. Tja je kunt ook een browser gebruiken en verder nergens naar toe surfen, maar ik bedoel maar.
Niet goed opgezet, en ook haalbaar in de huidige vorm.
26-03-2017, 10:36 door karma4 - Bijgewerkt: 26-03-2017, 17:57
Door Anoniem: ... Tuurlijk laten ze je met rust zolang je geen overlast bezorgt maar het is de overheid die steeds meer beslist.
Doe even aan Factchecking, we hebben nu meer vrijheid en privacy dan ooit.
In de verzuilde oude goede tijd moest je beslist niet buiten de eigen geloofsgemeenschap een partner krijgen. Alles werd voor je geregeld inclusief de klederdracht. Je keus was meedoen of vertrekken.
Dit was het beeld: https://www.slideshare.net/digitalfinch/bewoners-vanplaggenhutindejaren1800tot1900-karola
De jaren 1950 met grote woningnood kleine woonruimtes vaak gedeeld, wat zou er van de privacy die jij nu wil toen bestaan hebben... niets. http://oosterstraat.aspectz.nl/woningnood.html


Dan hebben we in Nederland een cookie wet, ook zoiets raars. Bij mijn bank kan ik kiezen welke cookies ik wel en niet wil toestaan. Ga eens naar marktplaats.nl dan heb je geen keuze, maar dan word je gewoon weer slachtoffer van het getrack en getrace. Tja je kunt ook een browser gebruiken en verder nergens naar toe surfen, maar ik bedoel maar.
Niet goed opgezet, en ook haalbaar in de huidige vorm.
Het idee was goed, geen tracking of cookies alleen om een site te laten werken. Het Issue is dat html een https://en.wikipedia.org/wiki/Stateless_protocol is, je kan er met die basis geen transacties mee bouwen. Krantje lezen informatie zoeken gaat prima. Winkelen etc. , dan gaat het mis en moeten er extra zaken bewaard worden (sessie).

Nu zijn de websitebouwers compleet doorgeslagen en vragen voor alles een cookie melding (tracken/ads) om vervolgens te gaan klagen dat het zo complex duur is en niet te vergeten lastig voor de gebruiker. Het is een manier om iets te torpederen. Als de politici en controleurs niet in de gaten hebben dat ze belazerd worden dan valt het om.
Daar ben ik het met je eens.
26-03-2017, 16:02 door Anoniem
Het is heel simpel, gewoon een VPNdienst gebruiken.

https://vpndiensten.nl/vpn-aanbieder/nordvpn/
https://nordvpn.com/

Goede recensies, meerdere Nederlandse servers 6 devices tegelijk en als je het voor twee jaar afsluit, kost het je maar €79,- of wel € 3.29 per maand.
Werk op zo'n beetje elk platform tot en met ipad, routers aan toe.
Werkt bij prima zonder problemen. Ook geen problemen met scripts, omdat ik gewoon van Nederlandse servers gebruik maak.

Je moet wel in deze tijd met al dat gesnuffel.
26-03-2017, 17:59 door karma4
Door Anoniem: Werkt bij prima zonder problemen. Ook geen problemen met scripts, omdat ik gewoon van Nederlandse servers gebruik maak.
Je moet wel in deze tijd met al dat gesnuffel.
Mooi, Nederlandse servers die kunnen op bevel getapt en gelogd worden. Wel je risico's kennen
27-03-2017, 14:19 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: Werkt bij prima zonder problemen. Ook geen problemen met scripts, omdat ik gewoon van Nederlandse servers gebruik maak.
Je moet wel in deze tijd met al dat gesnuffel.
Mooi, Nederlandse servers die kunnen op bevel getapt en gelogd worden. Wel je risico's kennen

Dat klopt, maar je kan wisselen tussen alle landen. Op het moment dat er een bevel is, dan wordt er gericht gekeken, omdat ze zeer waarschijnlijk opzoek zijn naar een bepaald iemand.
Je voorkomt met VPN wel, dat ze precies kunnen zien waar je vandaan internet. Nu hebben ze niet veel aan deze gegevens.
Ook het internet verkeer is niet zomaar af te tappen. Er moet veel meer moeite gedaan worden.Ze krijgen gewoon minder info.
Tevens kun je op openen wifi ook veiliger je ding doen. Het gaat niet alleen om een "bevel"

En als je Firefox gebruikt, dan kun je de browser die je gebruikt ook nog elke keer laten aanpassen met "Random Agent Spoofer". uMatrix, uBlock origin, Privacy badger, HTTPS everywhere, cookie self destruct, priv3+ erbij en je bent best lekker bezig.
27-03-2017, 17:26 door karma4
Je voorkomt met VPN wel, dat ze precies kunnen zien waar je vandaan internet. Nu hebben ze niet veel aan deze
tap de vpn bij intenetprovider en je ziet al veel . Tap sleepnet alle internetproviders en je kunt de relaties vermoedelijk al leggen. Vraag logging vpn provider op en je kan een huisbezoekje regelen.
27-03-2017, 20:12 door Anoniem
Door karma4:
Je voorkomt met VPN wel, dat ze precies kunnen zien waar je vandaan internet. Nu hebben ze niet veel aan deze
tap de vpn bij intenetprovider en je ziet al veel . Tap sleepnet alle internetproviders en je kunt de relaties vermoedelijk al leggen. Vraag logging vpn provider op en je kan een huisbezoekje regelen.

NordVPN zegt echt geen logs bij te houden. Ze draaien onder de wet van Panama en daar werkt het even anders.
27-03-2017, 20:51 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4:
Door Anoniem: Werkt bij prima zonder problemen. Ook geen problemen met scripts, omdat ik gewoon van Nederlandse servers gebruik maak.
Je moet wel in deze tijd met al dat gesnuffel.
Mooi, Nederlandse servers die kunnen op bevel getapt en gelogd worden. Wel je risico's kennen

Dat klopt, maar je kan wisselen tussen alle landen. Op het moment dat er een bevel is, dan wordt er gericht gekeken, omdat ze zeer waarschijnlijk opzoek zijn naar een bepaald iemand.
Je voorkomt met VPN wel, dat ze precies kunnen zien waar je vandaan internet. Nu hebben ze niet veel aan deze gegevens.
Ook het internet verkeer is niet zomaar af te tappen. Er moet veel meer moeite gedaan worden.Ze krijgen gewoon minder info.
Tevens kun je op openen wifi ook veiliger je ding doen. Het gaat niet alleen om een "bevel"

En als je Firefox gebruikt, dan kun je de browser die je gebruikt ook nog elke keer laten aanpassen met "Random Agent Spoofer". uMatrix, uBlock origin, Privacy badger, HTTPS everywhere, cookie self destruct, priv3+ erbij en je bent best lekker bezig.

Nee hoor, er zijn best wat sites die ondanks je Random Agent Spoofer laten zien welke browser je hebt, dan kun je aan de Add-ons ook meestal opmaken dat het om Firefox gaat, en niet om bijv. Opera of een andere browser.
Dan surfen heel veel mensen met JavaScipt aan anders werkt Youtube weer niet, en al het andere.
Uiteindelijk komen ze toch wel te weten wie je bent, welke OS je draait en meer.
Dan hebben veel mensen ook nog maar een browser met hun Add-ons maar gaan wel naar Marktplaats, online besteldiensten en webmail. En als je dat eenmaal hebt gedaan indentifiseer je je al gelijk.
En veel van gesnuffel daar komt ook nog eens geen mens meer aan te pas, want het zijn scriptjes die alles in een tiende van een seconde kunnen verzamelen. Ik hoorde laatst nog op BNR een bekende weersite, dit ook toepast, en sneller dan een tiende seconde kreeg je al op maat gesneden reclame te zien per IP-adres.

Hoe langer een machine iemand volgt, hoe sneller de machine weet wie iemand is.
En dan zitten we pas in 2017, maar achter drie jaar komen de supercomputers van de TU delft, en dan is het heel zeker gedaan met iemands privacy. Tenzij je een uber hacker nerd bent, maar zelfs die krijgen het steeds lastiger.
27-03-2017, 22:40 door Anoniem
Door Anoniem:
Door karma4:
Je voorkomt met VPN wel, dat ze precies kunnen zien waar je vandaan internet. Nu hebben ze niet veel aan deze
tap de vpn bij intenetprovider en je ziet al veel . Tap sleepnet alle internetproviders en je kunt de relaties vermoedelijk al leggen. Vraag logging vpn provider op en je kan een huisbezoekje regelen.

NordVPN zegt echt geen logs bij te houden. Ze draaien onder de wet van Panama en daar werkt het even anders.

Ik beloof je echt geen logs bij te houden, maar doe het stiekum toch, maar dat vertel ik jouw niet, ik wil veel klanten, en als
puntje bij paaltje komt krijg ik zo een boel klanten. En als we dan toch naar de rechtbank moeten tja daar geef ik geen garantie voor. Geen enkele VPN gaat voor jouw de bak in.

Dus daarom kun je beter niet op de blauwe ogen vertrouwen van een VPN aanbieder.
Ben je iets slimmer, installeer dan even Tor, en nadat je een verbinding hebt met je VPN, run je Tor.
Zo ziet je VPN enkel dat je Tor gebruikt, maar niet wat je via Tor doet. En je eigen ISP ziet enkel het IP van je VPN.
Dus niemand die je iets kan maken. Tja je films zul je toch via de VPN moeten doen, maar voor je normale surfgeschiedenis is Tor na de VPN de beste keuze.

Dit was een gratis tip van onze Brenno de Winter.
28-03-2017, 15:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door karma4:
Je voorkomt met VPN wel, dat ze precies kunnen zien waar je vandaan internet. Nu hebben ze niet veel aan deze
tap de vpn bij intenetprovider en je ziet al veel . Tap sleepnet alle internetproviders en je kunt de relaties vermoedelijk al leggen. Vraag logging vpn provider op en je kan een huisbezoekje regelen.

NordVPN zegt echt geen logs bij te houden. Ze draaien onder de wet van Panama en daar werkt het even anders.

Ik beloof je echt geen logs bij te houden, maar doe het stiekum toch, maar dat vertel ik jouw niet, ik wil veel klanten, en als
puntje bij paaltje komt krijg ik zo een boel klanten. En als we dan toch naar de rechtbank moeten tja daar geef ik geen garantie voor. Geen enkele VPN gaat voor jouw de bak in.

Dus daarom kun je beter niet op de blauwe ogen vertrouwen van een VPN aanbieder.
Ben je iets slimmer, installeer dan even Tor, en nadat je een verbinding hebt met je VPN, run je Tor.
Zo ziet je VPN enkel dat je Tor gebruikt, maar niet wat je via Tor doet. En je eigen ISP ziet enkel het IP van je VPN.
Dus niemand die je iets kan maken. Tja je films zul je toch via de VPN moeten doen, maar voor je normale surfgeschiedenis is Tor na de VPN de beste keuze.

Dit was een gratis tip van onze Brenno de Winter.

Mooi, dan heb ik nog iets leuks voor je en ik heb geen aandelen bij ze, maar je zou toch een s moeten kijken wat ze bieden.


For those especially concerned with privacy, NordVPN offers an extra security solution – Onion over VPN.

Tor (The Onion Router) network is a well-known way for internet users to increase their anonymity online. It allows users to have their Internet traffic relayed across various exit nodes in separate locations. This way, the user’s traffic is bounced around at random, and it is difficult to determine where the original traffic came from.

NordVPN allows its customers to combine the benefits of the VPN service with the anonymizing power of Onion Router for extra security. Our unique Onion over VPN solution routes users’ traffic through a VPN server first and then sends it to the Onion Router. The traffic finally reaches the Internet through one of the Tor exit relays, at which point it is virtually impossible to trace it back to the source.

Meer hoef ik er niet meer over te zeggen denk ik.
Maar los van deze discussie, maakt het mij niet uit als ze een keer gaan monitoren. Het gaat mij om de privacy zo ver mogelijk. Het is met VPN gewoon een stuk beter geregeld. Ik wilde het eerst via mijn eigen NAS doen, maar voor 3.29 per maand besteed ik het wel uit. 6 devices...... Prima. Je mag het ook in je router of NAS hangen met 1 account.
Goed, ik haal mijn gigabit snelheid niet meer, maar dat boeit me niet. Gigabit is nou eenmaal goedkoper voor mij bij Tweak, dan alle andere aanbieders waar ik meer voor minder betaal.

Het is altijd beter geregeld met VPN dan zonder, maar dat is mijn idee.
28-03-2017, 18:10 door Anoniem
Door Anoniem:

NordVPN zegt echt geen logs bij te houden. Ze draaien onder de wet van Panama en daar werkt het even anders.

In zuid amerika werkt het inderdaad nogal eens net even anders.
Daar kunnen onder meer de zorrekietas wel over meepraten, al doet men dat 'wijselijk niet openbaar'.
Maar je kunt eigenlijk bijna blind een land kiezen op die zuidelijke kaart en op welk vlak dan ook vraagtekens zetten bij hoe een en ander net even anders werkt in de wet en in de praktijk.
Geen sterk, noch overtuigend voorbeeld van je.

Kies dan beter een VPN locatie waar jouw thuisland geen enthousiaste betrekkingen mee heeft en ook qua taal niet lekker aansluit.
Dat maakt de samenwerking bij het opeisen van logs en het opheffen van jouw gewenste privacy een stuk lastiger.
Hoe ver je daarin bereid bent om te gaan is een afweging die je zelf dient te maken.
Je kan er ook gaan wonen maar mijdt dan bij voorkeur vrachtvliegtuigen en haal een zwemdiploma geboeid spartelend zwemmen.

Geen Google producten gebruiken is bij dit alles ineens weer een verassend eenvoudige oplossing die direct toepasbaar is.

Keep it simple!
28-03-2017, 19:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door karma4:
Je voorkomt met VPN wel, dat ze precies kunnen zien waar je vandaan internet. Nu hebben ze niet veel aan deze
tap de vpn bij intenetprovider en je ziet al veel . Tap sleepnet alle internetproviders en je kunt de relaties vermoedelijk al leggen. Vraag logging vpn provider op en je kan een huisbezoekje regelen.

NordVPN zegt echt geen logs bij te houden. Ze draaien onder de wet van Panama en daar werkt het even anders.

Ik beloof je echt geen logs bij te houden, maar doe het stiekum toch, maar dat vertel ik jouw niet, ik wil veel klanten, en als
puntje bij paaltje komt krijg ik zo een boel klanten. En als we dan toch naar de rechtbank moeten tja daar geef ik geen garantie voor. Geen enkele VPN gaat voor jouw de bak in.

Dus daarom kun je beter niet op de blauwe ogen vertrouwen van een VPN aanbieder.
Ben je iets slimmer, installeer dan even Tor, en nadat je een verbinding hebt met je VPN, run je Tor.
Zo ziet je VPN enkel dat je Tor gebruikt, maar niet wat je via Tor doet. En je eigen ISP ziet enkel het IP van je VPN.
Dus niemand die je iets kan maken. Tja je films zul je toch via de VPN moeten doen, maar voor je normale surfgeschiedenis is Tor na de VPN de beste keuze.

Dit was een gratis tip van onze Brenno de Winter.

Mooi, dan heb ik nog iets leuks voor je en ik heb geen aandelen bij ze, maar je zou toch een s moeten kijken wat ze bieden.


For those especially concerned with privacy, NordVPN offers an extra security solution – Onion over VPN.

Tor (The Onion Router) network is a well-known way for internet users to increase their anonymity online. It allows users to have their Internet traffic relayed across various exit nodes in separate locations. This way, the user’s traffic is bounced around at random, and it is difficult to determine where the original traffic came from.

NordVPN allows its customers to combine the benefits of the VPN service with the anonymizing power of Onion Router for extra security. Our unique Onion over VPN solution routes users’ traffic through a VPN server first and then sends it to the Onion Router. The traffic finally reaches the Internet through one of the Tor exit relays, at which point it is virtually impossible to trace it back to the source.

Meer hoef ik er niet meer over te zeggen denk ik.
Maar los van deze discussie, maakt het mij niet uit als ze een keer gaan monitoren. Het gaat mij om de privacy zo ver mogelijk. Het is met VPN gewoon een stuk beter geregeld. Ik wilde het eerst via mijn eigen NAS doen, maar voor 3.29 per maand besteed ik het wel uit. 6 devices...... Prima. Je mag het ook in je router of NAS hangen met 1 account.
Goed, ik haal mijn gigabit snelheid niet meer, maar dat boeit me niet. Gigabit is nou eenmaal goedkoper voor mij bij Tweak, dan alle andere aanbieders waar ik meer voor minder betaal.

Het is altijd beter geregeld met VPN dan zonder, maar dat is mijn idee.

OK er zijn wel een paar betere VPN's maar het gros wat je vind met bijv. een zoekmachine daar moet je toch even je bedenkingen bij hebben. Laat staan dat 97% het verhaal wel geloofd, en niet de optie gebruikt om het over Tor te doen.

Persoonlijk dat er ook een hele grote groep is die het puur doet voor de illegale films, en dan iets voor de privacy.

Van de week hoorde ik nog op BNR radio over een nieuwe Nederlandse VPN, die in de studio wat reclame kwam maken.
Deze heeft de naam Goose > https://www.youtube.com/watch?v=IoOLTFN94gg

Bekijk even hun filmpje, en dan met name waar ze praten over het downloaden van films.
Als ik nu naar hun pagina ga: https://goosevpn.com/nl/gebruiksvoorwaarden
dan lees ik daar weer:

Verspreiding van illegale content die in strijd is met het handelsmerk of de intellectuele eigendomsrechten van derden;

Dus op het moment dat je een nieuwe bioscoop film via een torrent gaat downloaden die upload je ook, en betaal je geen
gelden aan de filmmakers.

Kort door de bocht het mag niet, en b) monitoren ze servers want er zijn servers met een No P2P.

Punt twee.
Ze slaan geen IP's, en gegevens in welke vorm dan ook op.
Dan komt er een lijst van wat niet is toegestaan.

Onderaan lees ik dan weer:

Schendingen van deze Gebruiksvoorwaarden zijn strikt verboden en zullen de beëindiging van jouw account tot gevolg hebben, zonder enige terugbetaling van eerder betaalde bedragen voor dienstverlening.

Nu stel voor dat er twee mensen toch wat illegaals met elkaar delen, hoe weten ze dat dan als je niks monitoren, en ook
niks loggen???????????????????????????

Dit is dus een VPN waar ik nooit een abbo zal nemen.

Zou het in het ergste geval al tot een rechtszaak komen, dan gang zei niet voor jouw naar de rechtbank, betalen geen boete maar ben je het zelf schuld.

Het alleen roepen van we houden geen logs bij, zegt dus ook niet alles.
Tevens valt dez VPN onder de Nederlandse wet.

Dus ik bedoel maar te zeggen even naar BNR radio gaan voor wat reclame te maken en weer wat klanten op te strijken is leuk, maar voor mij niet genoeg hoor.

Misschien goed bedoelt maar toch jammer voor hun.
28-03-2017, 19:49 door karma4
Door Anoniem: .....
Dus niemand die je iets kan maken. Tja je films zul je toch via de VPN moeten doen, maar voor je normale surfgeschiedenis is Tor na de VPN de beste keuze.

Dit was een gratis tip van onze Brenno de Winter.
Bedoel je http://dewinter.com/? k mis de oude Brenno die frank en vrij met bravoure ergens binnenstapte.
De kwaliteit van het werk lijkt ook acteruit gehold te zijn. Ooit met wob naar boven wat er bijvoorbeeld leefde in de ICT van Amsterdam (2007 bezoek LHM). Nu is het meelopen met een hacker (valk) dan wel met geruchten meegaan zonder enige achtergrond. Je kunt tegenwoordig zeer veel vinden zonder wob bijvoorbeeld via IBABS. Vacature beschrijvingen laten ook al veel los wat er gebeurt. Dan is het intrepreteren voor een leuk verhaal.

De voorlichtster van BZK bijvoorbeeld gaf adviezen over vindbare gegevens op internet die ze zelf niet kan houden, adviezen aan burgers (Oegstgeest-Rotterdam) die strijdig zijn dat security en privacy. O er is zo veel voor de oude Brenno, dan is dat gericht volgen door handhavers effectief geweest om hem te veranderen.
29-03-2017, 14:09 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:

NordVPN zegt echt geen logs bij te houden. Ze draaien onder de wet van Panama en daar werkt het even anders.

In zuid amerika werkt het inderdaad nogal eens net even anders.
Daar kunnen onder meer de zorrekietas wel over meepraten, al doet men dat 'wijselijk niet openbaar'.
Maar je kunt eigenlijk bijna blind een land kiezen op die zuidelijke kaart en op welk vlak dan ook vraagtekens zetten bij hoe een en ander net even anders werkt in de wet en in de praktijk.
Geen sterk, noch overtuigend voorbeeld van je.

Kies dan beter een VPN locatie waar jouw thuisland geen enthousiaste betrekkingen mee heeft en ook qua taal niet lekker aansluit.
Dat maakt de samenwerking bij het opeisen van logs en het opheffen van jouw gewenste privacy een stuk lastiger.
Hoe ver je daarin bereid bent om te gaan is een afweging die je zelf dient te maken.
Je kan er ook gaan wonen maar mijdt dan bij voorkeur vrachtvliegtuigen en haal een zwemdiploma geboeid spartelend zwemmen.

Geen Google producten gebruiken is bij dit alles ineens weer een verrassend eenvoudige oplossing die direct toepasbaar is.

Keep it simple!

Je hebt helemaal gelijk. Ik gebruik ook Startpage.com en DuckDuckgo.com. Het zijn kleine stapjes in het o zo grote verzamelwereldje. Ik snap ook wel, dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar ik probeer er wel zoveel mogelijk aan te doen.
En dat is niet dat ik films wil downloaden, dan kijk ik wel Netflix of zo. Het gaat me echt meer om het principe.
Grootste boosdoener is denk ik nog de smartphone en je smart tv. Smart tv staat dicht met geblokkeerde ip adressen en mobiel krijgt binnenkort de CyanogenMod software zonder Google.
Nogmaals het is gewoon een principe kwestie. Het is ook wel weer een sport.
Er is zoveel om je heen wat verzameld wordt. Kopie van je rijbewijs voor een proefrit etc. Overal staat BSN op met alle "mogelijke" gevolgen.........

Dus "keep iet simple", graag, maar dat is lastig hoor.er zijn heel veel schakels.
29-03-2017, 16:26 door karma4
Overal staat BSN op met alle "mogelijke" gevolgen.........
Die gevolgen zijn er alleen maar omdat het noemen van dat nummertje als bewijs gezien wordt dat je die persoon bent.
Degelijk bewijs gaat gepaard met gedegen autenticatie. Daar heeft bzk een hekel aan om wat aan te doen ook al hebben ze in de wet opgenomen dat het verplicht is.
01-09-2017, 15:29 door J.A. Rijkhoff - Bijgewerkt: 01-09-2017, 15:29
Het tracken kunnen ze altijd wel, er zijn zoveel wegen die leiden naar Rome.

- Voer eerst eens in Google; "What is my location", Google zal hoogstwaarschijnlijk heel netjes jou locatie opgeven.
- Ga naar de instellingen van je Google account, dit doe je om rechtsboven in de browser op het gekleurde cirkeltje te klikken met een letter daarin weergeven. > Vervolgens ga je naar "Mijn Account".
- Scrol naar beneden als de instellingenpagina is geladen. Onderaan moet er als goed is een vakje staan met als titel "Mijn activiteiten". > In dat vakje staat een link met de tekst "Ga naar mijn activiteiten" hier klik je op.
- Als de pagina zich heeft geopend, dan kan je al je activiteiten zien die je via Google heb gedaan.
- Links van de pagina zie je een menu lijstje staan. Klik op "Activiteiten verwijderen op basis van".
- Opnieuw zal er weer een pagina openen en voer een begin datum in, ik koos er voor om hem in te stellen vanaf begin 2014 tot en met nu. Eventueel kan je nog per Google product de activiteiten verwijderen.
- Keer terug naar het activiteiten menu, en klik vervolgens op de de link "Activiteiten opties" die ook links in het menuutje staat weergeven. Klik hier alles aan of uit wat voor activiteiten er moeten worden getracked door Google.


Voor een een check voer opnieuw in bij Google "What is my location" en mijn locatie stond nu op Duitsland en niet op mijn woonplaats in Nederland. Overigens heb ik wel een VPN aan.
- Ghostery, Adblock for Youtube, Adblock (Aanraders voor Google Chrome gebruik)
- DuckDuckGo searchengine is ook aan te raden, zover ik weet logt hij geen gegevens van je.

Suc6
01-09-2017, 20:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door karma4:
Je voorkomt met VPN wel, dat ze precies kunnen zien waar je vandaan internet. Nu hebben ze niet veel aan deze
tap de vpn bij intenetprovider en je ziet al veel . Tap sleepnet alle internetproviders en je kunt de relaties vermoedelijk al leggen. Vraag logging vpn provider op en je kan een huisbezoekje regelen.

NordVPN zegt echt geen logs bij te houden. Ze draaien onder de wet van Panama en daar werkt het even anders.

Ik beloof je echt geen logs bij te houden, maar doe het stiekum toch, maar dat vertel ik jouw niet, ik wil veel klanten, en als
puntje bij paaltje komt krijg ik zo een boel klanten. En als we dan toch naar de rechtbank moeten tja daar geef ik geen garantie voor. Geen enkele VPN gaat voor jouw de bak in.

Dus daarom kun je beter niet op de blauwe ogen vertrouwen van een VPN aanbieder.
Ben je iets slimmer, installeer dan even Tor, en nadat je een verbinding hebt met je VPN, run je Tor.
Zo ziet je VPN enkel dat je Tor gebruikt, maar niet wat je via Tor doet. En je eigen ISP ziet enkel het IP van je VPN.
Dus niemand die je iets kan maken. Tja je films zul je toch via de VPN moeten doen, maar voor je normale surfgeschiedenis is Tor na de VPN de beste keuze.

Dit was een gratis tip van onze Brenno de Winter.

En vooral niet vergeten om al het verkeer wat niet via je vpn loopt te blokkeren.
Daarmee voorkom je dat wanneer je vpn tunnel het even af laat weten er toch verkeer via je isp naar buiten lekt zonder dat je het in de gaten hebt dat je tunnel het niet doet.

Brenno (die van de lekke mailserver) de Winter ..... Hmmm, niet zo'n hoge pet van op.
01-09-2017, 21:13 door Anoniem
Zorg dat je altijd je VPS start met het booten van je os.
Blokkeer al het verkeer wat niet via die vpn loopt:

b.v. pf.conf:

wifi=en0
vpn=utun1

block all

set skip on lo
#Pi-Hole DNS indien TOR niet gebruikt wordt.
pass on $wifi proto udp to 10.100.100.66 port 53
#OpenVPN
pass on $wifi proto udp to port 1194
pass on $vpn

Start daarna je Tor browser.

Gaan ze gegarandeerd allemaal mee op hun bek en zullen van mij weinig relevante gegevens kunnen verzamelen.
Dit is niet bedoeld om je te verbergen voor opsporings eenheden maar wel om je privacy nog een beetje in de hand te kunnen houden.
01-09-2017, 21:18 door Anoniem
Maar weet iedereen dat zelf je kabel een eigen IP adres kan hebben?

Als men dat allemaal zo uit kan lezen met andere interne adressen, dan kun je nog zo je best doen,
maar dan heb je toch de onbestaande privacy van iemand, die met een megafoon op een kistje staat in het Vondelpark.

Ik tik dit via een buitenlands mobiel internet met hotspot aangezet.
Het tooltje geeft me dit overzicht:
Device Name Connection Name IP Address Subnet Mask Default Gateway Name Servers DHCP Enabled DHCP Server Instance ID Interface GUID MTU Lease Obtained Time Lease Terminates Time T1 Time T2 Time Registry Time Status MAC Address
te zien via Network Interfaces View een klein tooltje van Nir Sofer.

Het ene actieve adres is een Realtek adres, het tweede het adres van de Wireless Network adapter.

Verder heb ik een intern router adres en een intern computer adres. Het openbare adres is dat van mijn mobiele provider.

Korte conclusie het wordt steeds moeilijker iets van privacy te handhaven. Wie wil er nog een punt van maken?
Of hebben we allemaal al de rol van "sheeple" aangenomen indachtig de kreet:

"Resistance is futile, you will be assimilated" en zo gaan we gedachteloos op naar de Singulariteit
(gedacht hier te zijn binnen een jaartje of twintig).
02-09-2017, 15:04 door Anoniem
En vooral een uitgaande firewall installeren zodat je ziet welke browsers en sites allemaal contact mee willen maken.
Een Pi-Hole helpt alleen voor DNS requests en er zijn talloze sites die informatie doorgeven aan een IP adres.

Dus, resume;

Al je verkeer op je normale interface blokkeren en alleen uitgaand op je VPN tunnel toestaan.
Uitgaande firewall aan zetten.
VPN starten.
Tor starten.
05-09-2017, 12:54 door Anoniem
Maar weet iedereen dat zelf je kabel een eigen IP adres kan hebben?

Kabels hebben geen IP adressen......
05-09-2017, 13:09 door Anoniem
Geen enkele VPN gaat voor jouw de bak in. Dus daarom kun je beter niet op de blauwe ogen vertrouwen van een VPN aanbieder.

100% mee eens. Maar niet iedereen snapt dat. En gaat er vanuit dat alles wat VPN aanbieders en dergelijke stellen per definitie waar is. Inderdaad, geen enkele VPN aanbieder zal, indien ze juridisch in de problemen komen, de klappen voor je opvangen.

Verder gaat het om details. Indien men zegt 'wij loggen niet' wil dat nog niet zeggen dat ze niet zullen voldoen aan een lawful intercept request - de overheid logt in dat geval wel. Of een bedrijf zelf, op basis van een court order. De stelling dat ze hier nimmer aan voldoen ondermijnen ze reeds op hun eigen website -

5. If the order or subpoena is issued by a Panamanian court, we would have to provide the information if we had any.
06-09-2017, 08:53 door Anoniem
Google denkt dat ik in haarlem zit,. dat klopt toch echt niet :)
06-09-2017, 13:59 door Anoniem
Google weet niet waar ik zit: Unknown - Use precise location - Learn more
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.