image

Overheid vraagt Twitter vaker om gebruikersgegevens

woensdag 22 maart 2017, 14:11 door Redactie, 0 reacties

De Nederlandse autoriteiten hebben Twitter in de laatste helft van vorig jaar vaker om gegevens van gebruikers gevraagd dan in eerdere periodes. Dat blijkt uit het nieuwste transparantierapport van de microbloggingdienst. In totaal deden de Nederlandse autoriteiten 19 dataverzoeken die op 19 accounts betrekking hadden. In 79 procent van de gevallen overhandigde Twitter gegevens.

Het kan dan gaan om e-mailadressen, telefoonnummers en met wie er privéberichten zijn uitgewisseld. In de eerste helft van 2016 deed de overheid nog 8 dataverzoeken, die op 11 Twitteraccounts betrekking hadden. In 38 procent van deze dataverzoeken werd er door Twitter gegevens overhandigd. Een periode eerder, in de tweede helft van 2015, werden er nog 12 dataverzoeken gedaan waarin informatie over 14 accounts werd gevraagd. Twitter overhandigde toen in 58 procent van de verzoeken gegevens.

In de eerste helft van 2015 werden er door de Nederlandse autoriteiten nog 18 dataverzoeken uitgezet, die op 25 Twitteraccounts betrekking hadden. Destijds overhandigde Twitter in 33 procent van de gevallen informatie. Wel deed de overheid in de tweede helft van vorig jaar minder verzoeken om tweets te verwijderen. Drie keer werd er gevraagd content van de microbloggingdienst weg te halen. Dit resulteerde in twee verwijderde tweets. Een periode eerder ging het nog om zes verzoeken, wat tot drie verwijderde tweets leidde.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.