image

Spambotnet laat aandelenkoers bedrijf stijgen

woensdag 22 maart 2017, 14:49 door Redactie, 2 reacties

Op dit moment worden er door een groot botnet allerlei spamberichten verstuurd die reclame voor app-ontwikkelaar InCapta maken en met succes, want sinds de spamrun is de aandelenkoers van het bedrijf gestegen. Dat melden netwerkgigant Cisco en beveiligingsonderzoeker Conrad Longmore.

Volgens de e-mail zal het bedrijf binnenkort worden overgenomen en is nu het juiste moment om in te stappen en aandelen te kopen. "De spam is zelf niet geavanceerd, en er is geen moeite gedaan om spamfilters te omzeilen", zegt Martijn Grooten van Virus Bulletin. Ondanks de eenvoud is de koers toch toch gestegen. Een mogelijke reden is de aandacht voor het aandeel via de spamberichten, waardoor het mogelijk door automatische algoritmes is opgekocht, merkt Grooten op.

De spamberichten zijn afkomstig van het Necurs-botnet. "De Necurs-spam die we zien is afkomstig van landen zoals Vietnam, India en Indonesië, waar voor begrijpbare economische redenen computerhygiëne niet gelijk is aan dat van meer geavanceerde economieën", aldus Grooten.

Image

Reacties (2)
23-03-2017, 16:55 door ph-cofi
Geld verdienen aan spammails, omdat ze door automatische algoritmes worden geloofd. De robots beginnen de eigen waarheid te maken. Ik denk dat dit bedrijfsmodel verslavend werkt.
23-03-2017, 19:23 door Anoniem
Deze week inderdaad goed te merken dat er veel meer spam wordt verzonden.

Vooral met dit subject naar vele mailboxen die niet bestaan op een onbenullig domein:
"I've got strong reasons to believe that this stock is about to soar."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.