image

Gratis gezondheidsapps beschermen privacy onvoldoende

vrijdag 14 april 2017, 15:46 door Redactie, 2 reacties

Gratis gezondheidsapps beschermen de privacy van gebruikers niet voldoende, zo stelt het Duitse testlab AV-Test dat 60 apps uit de Google Play Store analyseerde. Zo hadden veel apps geen of een verouderd privacybeleid. Bij 53 van de 60 apps bleek het privacybeleid van 2014 of ouder te dateren.

Ook blijken de apps allerlei permissies te vragen die niet nodig zijn. Twaalf apps wilden toegang tot de camera, zeven wilden de microfoon kunnen gebruiken en drie apps wilden zelfs kunnen bellen. Slechts 8 van de 60 apps vroegen geen toegangsrechten. Van de 186 toegangsverzoeken die de apps deden, bleken er 77 onnodig te zijn. Verder blijken de apps allerlei gegevens met aanbieders en adverteerders uit te wisselen en worden gegevens onbeveiligd uitgewisseld.

,p>De onderzoekers stellen dat gebruikers dan ook goed moeten kijken welke apps ze willen gebruiken en welke toegangspermissies er gevraagd worden. In de toekomst gaat AV-Test privacyvriendelijke apps van een privacylogo voorzien.

Reacties (2)
14-04-2017, 16:26 door Anoniem
Gratis is niet gratis! Maar dat zal nog lang duren voordat mensen dat gaan snappen.

TheYOSH
14-04-2017, 17:10 door Anoniem
Een app om mensen digi-mindfullness aan te leren zou onderhand op zijn plaats wezen. Digibetisme is in de zorgsector een alom aanwezig uitgangspunt, dus laat mij daarom dit nieuws niets verbazen ....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.