image

Apple zou medische gegevens op iPhone willen opslaan

donderdag 15 juni 2017, 15:10 door Redactie, 11 reacties

Apple is bezig met plannen om straks medische gegevens van gebruikers, zoals uitslagen, recepten en andere klinische informatie, op de iPhone op te kunnen slaan, zodat gebruikers de gegevens met artsen, ziekenhuizen en app-ontwikkelaars kunnen delen. Dat meldt CNBC op basis van bronnen.

Volgens de televisiezender heeft Apple een apart team dat in gesprek is met ziekenhuizen, ontwikkelaars en andere industriegroepen om klinische data zoals laboratoriumuitslagen en allergielijsten op de iPhone op te slaan. Vervolgens kunnen gebruikers deze informatie met derde partijen delen, zoals ziekenhuizen en ontwikkelaars van gezondheids-apps. Op deze manier wil Apple dat de iPhone de centrale plek voor gezondheidsgegevens wordt. Ook moeten gebruikers op deze manier eenvoudig gezondheidsgegevens kunnen delen.

Eerder probeerden Google en Microsoft al om eigen platformen voor medische dossiers te lanceren, maar dat mislukte. Apple zou echter verschillende voordelen hebben, waaronder dat veel artsen een iPhone gebruiken en er wereldwijd meer dan 1 miljard iOS-apparaten in omloop zijn die ziekenhuizen en ontwikkelaars willen bereiken. Daarnaast heeft Apple zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor veiligheid en privacy, aldus CNBC.

Reacties (11)
15-06-2017, 15:19 door Anoniem
!

Voordat iedereen hier gaat lopen gillen, zou ik ten sterkste aanraden het originele artikel te lezen.
Want alhoewel het idee an sich mij niet bepaald aanstaat is het in de eerste plaats een oplossing voor problemen die we hier niet in die mate kennen.

Lees het zelf want hierboven wordt wel erg veel nuance weggelaten.
15-06-2017, 15:44 door Anoniem
Veiliger dan het electronische patientendossier volgens mij...
Aangezien dit ten minste goed is encrytped.
15-06-2017, 16:57 door Anoniem
Door Anoniem: Veiliger dan het electronische patientendossier volgens mij...
Aangezien dit ten minste goed is encrytped.

Ja misschien wel, maar je moet geen medische gegevens (of evt indirect) in handen van een commerciële partij willen hebben...
15-06-2017, 17:21 door Jodelie
Ik dacht dat mijn gegevens ook alleen bij mij opgeslagen zouden moeten zijn, en al helemaal niet bij Apple, want Iphone=Cloud
15-06-2017, 17:50 door Planeten Paultje
Door Anoniem: je moet geen medische gegevens (of evt indirect) in handen van een commerciële partij willen hebben...

Alle medische gegevens zijn allang in handen van commerciële partijen en daarmee onderdeel van hun verdienmodel.
15-06-2017, 18:40 door Anoniem
Door Jodelie: Ik dacht dat mijn gegevens ook alleen bij mij opgeslagen zouden moeten zijn, en al helemaal niet bij Apple, want Iphone=Cloud

Totale nonsens.
Een iPhone kan je gebruiken zonder iCloud.
Je hoeft namelijk geen gebruik te maken van iCloud als je dat niet wil.
15-06-2017, 19:12 door Anoniem
Door Jodelie: Ik dacht dat mijn gegevens ook alleen bij mij opgeslagen zouden moeten zijn, en al helemaal niet bij Apple, want Iphone=Cloud
Duidelijk gemor van iemand die geen Apple producten heeft.
iCloud is gewoon uit te schakelen via Systeemvoorkeuren als je geen synchronisatie wil.
16-06-2017, 08:41 door karma4
[Verwijderd]
16-06-2017, 08:41 door karma4
Oordpronkelijk artikel gelezen.
Healthcare kit niets nieuws. Ik mis de samenwerkingsovereenkomst met IBM om een monopolie in een markt te bereiken. Epic systems als grote his spelen is genoemd. Dat is waar je een app voor Phone kan krijgen.
Blijft over een merkverslaving naar Apple die het allemaal wel gaat monopoliseren. Ik houd meer van open controleerbare standaarden.
16-06-2017, 10:29 door Anoniem
Ik houd meer van open controleerbare standaarden.
Het grote nadeel van open standaarden is dat je afhankelijk bent van de brakste partij die aanhaakt. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom e-mail zelfs vandaag de dag alleen opportunistische encryptie heeft (we encrypten tenzij) ipv hard afgedwongen encryptie (we encrypten en anders heb je pech). Als je dat laatste doet dan komt je mail regelmatig niet aan vanwege een idioot geconfigureerde mailserver ergens online. Die zorgen ervoor dat het algemene veiligheidsniveau moet worden verlaagd (!) om het geheel te laten werken. Een hoge prijs voor openheid imho.
Geef mij maar een partij die het a) qua architectuur goed heeft uitgedacht (ook qua privacy) en b) ook afdwingt wat de minimale eisen moeten zijn om aan te mogen haken. Een grote partij die dit introduceert kan compliancy ook afdwingen in de markt; de markt an sich zal altijd voor de makkelijkste weg kiezen (laagste kosten) dus verwacht daar geen security by default.
16-06-2017, 16:43 door karma4 - Bijgewerkt: 16-06-2017, 16:45
Door Anoniem:
Het grote nadeel van open standaarden is dat je afhankelijk bent van de brakste partij die aanhaakt. ........
. Een grote partij die dit introduceert kan compliancy ook afdwingen in de markt;
Goede reactie je ziet dat het niet zwart wit is. X25 x400 waren de open standaarden in een tijd dat ibm met hardware en software de dienst uitmaakte (sna ebcdic) je werd er niet vrolijk van om die te koppelen. Met ps/2 token ring os/2 probeerden ze de nacht terug te krijgen terwijl de markt anders hing. Ik beschouw de markt voor het gemak als de open standaard. Dat klopt wel niet maar zit er het dichtst bij.

Een grote partij die domineert is niet goed. De overdreven anti microsoft toon op dit forum is een signaal. Daarom is het verbazend dat je voor Apple niet die toon hebt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.