image

Criminelen besmetten geldautomaten in India met malware

donderdag 15 juni 2017, 15:56 door Redactie, 1 reacties

Ook in India zijn criminelen actief die geldautomaten met malware infecteren om vervolgens de geldcassettes te kunnen legen. In verschillende gebieden in India is er melding van de aanvallen gemaakt en de Indiase politie heeft de Reserve Bank of India gewaarschuwd, zo laat de Daily Mail weten.

Volgens de Indiase politie infecteert de malware namelijk alleen geldautomaten die op Windows XP werken. "Dat vanwege de zwakke beveiliging kwetsbaar is voor hacking", aldus adjunct-politiecommissaris Sanjeev Arora. De criminelen zouden over een sleutel beschikken om de geldautomaten te openen. Vervolgens wordt er een usb-stick gebruikt om de malware te installeren.

Na een herstart van de machine wordt die van de servers van de serviceprovider losgekoppeld en kan er door het invoeren van een wachtwoord geld worden opgenomen. Bij de verschillende incidenten zouden omgerekend bedragen tussen de 20.000 en 55.000 euro zijn gestolen. Tijdens de uitbraak van de WannaCry-ransomware kregen beheerders van geldautomaten van de Reserve Bank of India nog het advies om hun systemen te upgraden. Onlangs kwamen ook in Nederland twee mannen in het nieuws die worden gezocht wegens meerdere pogingen om geldautomaten te hacken.

Reacties (1)
15-06-2017, 18:03 door karma4
Fysieke toegang met de mogelijkheid die dingen te openen en een usb aansluiting te gebruiken. Dat is in de eerste plaats een fysiek probleem. Plofkraken vallen daar ook onder en dat heeft niets met een os te maken.
Kunnen ze net zo goed de draadjes van de teller pakken en die neten aansturen.

Cabarnak was interessanter omdat de servers bij de bank gehackt werden om de atm's te veranderen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.