image

Symantec verkoopt certificatentak voor 950 miljoen aan DigiCert

donderdag 3 augustus 2017, 09:33 door Redactie, 2 reacties

Securitybedrijf Symantec heeft het bedrijfsonderdeel dat voor de uitgifte van ssl-certificaten verantwoordelijk is voor een bedrag van 950 miljoen dollar aan DigiCert verkocht. Ook krijgt Symantec een aandeel van 30 procent in de onderneming. Het securitybedrijf zegt dat het zich door het afstoten van de eigen websecurity- en gerelateerde PKI-oplossingen meer op de zakelijke beveiligingsproducten kan richten die het aanbiedt.

Symantec ligt als certificaatautoriteit al enige tijd onder vuur, omdat er zich bij het uitgeven van ssl-certificaten aan websites en bedrijven verschillende incidenten hebben voorgedaan. Google kondigde vorige week aan dat het vertrouwen in ssl-certificaten van Symantec geleidelijk wordt opgezegd. Chrome-gebruikers zullen vanaf volgend jaar bij het bezoeken van websites met een Symantec-certificaat een certificaatwaarschuwing te zien krijgen.

Om de situatie op te lossen deed Google een voorstel aan Symantec. Zo moest het securitybedrijf onder andere een nieuwe public key infrastructure (PKI) gaan gebruiken die in eerste instantie van één of meer andere certificaatautoriteiten zou zijn. Roxane Divol van Symantec zegt dat de nu aangekondigde overname aan de zorgen van de browserontwikkelaars tegemoet komt en DigiCert in de aanloop naar de overname met hen zal samenwerken.

Reacties (2)
03-08-2017, 11:38 door Anoniem
Goed voor Digicert! Altijd een fijne club geweest om mee samen te werken. Je krijg bij hun direct een mooie en goed werkende portal om je certificaten te bestellen en te beheren. Uitgifte en validatie gaat daar ook snel en goed. Ik werd alleen door een website van een Nederlandse reseller (https://digicert.nl) op het verkeerde been gezet... Heb voor minder korting geen behoefte aan Nederlandstalige ondersteuning. Heb ervaring met ondersteuning vanuit hun... Googlen en zelf uitzoeken gaat sneller. Verder heb je ze echt niet nodig.
03-08-2017, 15:35 door Anoniem
Digicert levert super ondersteuning. Kan kan je van de meeste resellers niet zeggen nee. Die verkopen tussen 9 en 17 hun certificaten (met een super hoge marge) en daar buiten mag je het maar bekijken.

Een resellers die ook buiten de kantoor uren voor spoedjes te bellen is zou voor ons welkom zijn. We hebben nog meer dan alleen Digicert n.l.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.