image

Microsoft waarschuwt voor einde ondersteuning Office 2007

donderdag 3 augustus 2017, 09:51 door Redactie, 13 reacties

Microsoft waarschuwt gebruikers en organisaties die nog met Office 2007 werken, aangezien in oktober de ondersteuning van de kantoorsoftware wordt stopgezet. Er zullen dan geen beveiligingsupdates meer voor Office 2007 verschijnen. Het gebruik van Office 2007 na oktober is dan ook een beveiligingsrisico.

Office 2007, dat op 30 januari 2007 verscheen, kreeg de afgelopen jaren regelmatig met zeroday-aanvallen te maken. In april van dit jaar werd er nog gewaarschuwd voor aanvallen op een zeroday-lek in de kantoorsoftware. De kwetsbaarheid werd al sinds januari van dit jaar aangevallen. Alleen het openen van een kwaadaardig document kon voldoende zijn om een aanvaller volledige controle over de computer te geven. Zo werd er onder andere een banking Trojan via het Office-lek verspreid. Via dergelijke malware kunnen cybercriminelen gegevens voor internetbankieren stelen.

Volgens Nienke Ris van Microsoft vergt de toename in cybercriminaliteit een andere kijk op de beveiliging van informatie en eindgebruikers. "Gebruikers van Office 2007 zullen dit jaar tegen veranderingen aanlopen. De gevolgen van deze veranderingen hangen af van verschillende factoren. Er zullen in alle gevallen geen systeem- en beveiligingsupdates meer komen. Dit betekent dat er extra stappen ondernomen moeten worden om veiligheid te waarborgen", zo laat ze weten. Ris adviseert organisaties met Office 2007 om contact op te nemen met hun it-leverancier of Microsoft.

Reacties (13)
03-08-2017, 10:13 door Sokolum
Office 2007 voldoet nog prima voor normaal kantoor werk. Het enige product dat ik nog uit die categormet liefde gebruik is Visio 2007, Ribbon leent zich IMHO bij een tekenpakket.
03-08-2017, 14:25 door Anoniem
Office 2007 Expired April 11, 2017 ??
03-08-2017, 14:49 door Anoniem
Als na tien jaar updates je tekstverwerkings software waar miljarden in omgaat nog niet veilig is mag je er inderdaad de stekker uit trekken.
03-08-2017, 15:11 door Anoniem
Volgens Nienke Ris van Microsoft vergt de toename in cybercriminaliteit een andere kijk op de beveiliging van informatie en eindgebruikers
Beetje jammer dat ze dat nu pas in de gaten hebben... in 2007 was dat beeld ook al wel duidelijk.
Wat, dat was in 1997 al duidelijk. Ik weet nog wel dat ik het toen maar vreemd vond dat je met Outlook gewoon een
.exe file bij je mailtjes kon stoppen en dan de gebruiker die zo maar kon starten door op dat icoontje te klikken.
"dat was zo handig" vond Microsoft. Een jaar later kreeg ik al gelijk toen eind 1998 de "happy99.exe" trojan uitbrak.
Dit was echter voor hen geen teken om op de rem te trappen, nee toen ging de voet pas goed op het gas en kon je
dit soort truuks in al hun pakketten uithalen, zelfs Office.
Maar goed, toen was Nienke er nog niet, schat ik.
03-08-2017, 15:35 door Anoniem
Office 2003 werkt bij mij nog prima, geen behoefte aan extra functies ... en lekker licht op Win7 :P
03-08-2017, 16:14 door [Account Verwijderd]
Door Sokolum: Office 2007 voldoet nog prima voor normaal kantoor werk...(knip)...

Doet het ook!
En ik werk er liever mee dan met de nieuwere Office met al die grijzige letters en symbolen tegen wit blauwige achtergronden! Outlook spant, wat betreft: crime voor mensen met een zichtbeperking zoals ik, wel helemaal de valse kroon in de nieuwe Office.

Voor mij staat vast dat het concept van Office 2013 totaal niet onder de aandacht van een testgroep mensen met zichtbeperkingen is gebracht... Maar ja...iets voor /dev//null.

Dus, daar gaat het niet over.

Conclusie van dit bericht is dat Office 2007 inderdaad nog prima te gebruiken zal zijn na einde ondersteuning maar alleen strikt off-line op een stand-alone computer. Zelfs het openen van bestanden die niet zijn gemaakt op dezelfde off-line stand-alone computer in Office 2007 zal een risico zijn omdat in die bestanden nieuwe exploits kunnen zitten, te weten van na einde ondersteuning Office 2007.

Of bijvoorbeeld een ransomware exploit iets doet zonder een verbinding met een louche server weet ik niet; en heb daar totaal geen verstand van, maar al met al zou ik het risico niet durven nemen!
03-08-2017, 17:29 door karma4
Door Sokolum: Office 2007 voldoet nog prima voor normaal kantoor werk. Het enige product dat ik nog uit die categormet liefde gebruik is Visio 2007, Ribbon leent zich IMHO bij een tekenpakket.
Doet er niet toe. Een pdp zal ook nog voor bepaald werk voldoen. Wil je serieus blijven in een office omgeving San zul je met Updates mee moeten gaan. Bijblijven met releases heet dat. Gewoon omdat je daarmee juiste de veiligheid dient.
03-08-2017, 17:55 door Anoniem
Door karma4:
Door Sokolum: Office 2007 voldoet nog prima voor normaal kantoor werk. Het enige product dat ik nog uit die categormet liefde gebruik is Visio 2007, Ribbon leent zich IMHO bij een tekenpakket.
Doet er niet toe. Een pdp zal ook nog voor bepaald werk voldoen. Wil je serieus blijven in een office omgeving San zul je met Updates mee moeten gaan. Bijblijven met releases heet dat. Gewoon omdat je daarmee juiste de veiligheid dient.
En niet te vergeten de geldstroom bij Microsoft in stand houdt! Want dat is een belangrijke drijfveer achter de manie
om reeds functionerende software te moeten blijven vervangen door nieuwere.
03-08-2017, 22:39 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: En niet te vergeten de geldstroom bij Microsoft in stand houdt! Want dat is een belangrijke drijfveer achter de manie om reeds functionerende software te moeten blijven vervangen door nieuwere.

Natuurlijk is het zo dat bedrijven met winstoogmerk produkten op de markt brengen die in de ogen van de consument lijden aan 'economisch gedreven levensduur' maar in het geval van software is dat echt niet alleen de reden.
Je moet mee met de grote soft- en hardware produktiestroom die heel complex totaal afhankelijk van elkaar alleen voortdurend op vernieuwing is gericht. Het een houdt het ander zo in stand, en als je, hoe begaan je als producent ook bent - of zo je wilt - empathisch, zou willen rekening houden met een deel van de consumenten die nogaleens zuchten: "Neen hè, alwéér iets nieuws"?? val je uit de boot.
En dat geldt echt niet alleen voor commerciële software.
Open-source vaart ook mee in deze maalstroom. Xubuntu 16.04.2 (Linux gebaseerd) wordt ondersteund tot april 2018 daarna zul je (ik) echt moeten upgraden om veilig te blijven.
04-08-2017, 01:12 door Hyper
Bleh, het houdt niet op. Niet vanzelf.

(Tegen beter weten in) Is er nu nooit eens een softwarepakket dat je kunt kopen en zorgeloos (veilig) kan blijven gebruiken tot dat je *zelf* behoefte hebt aan een nieuw versie? Door het bugvrij uit te leveren of blijvend te onderhouden? (Al dan niet tegen een schappelijke meerprijs?)
04-08-2017, 06:58 door karma4 - Bijgewerkt: 04-08-2017, 07:04
Door Hyper: Bleh, het houdt niet op. Niet vanzelf.

(Tegen beter weten in) Is er nu nooit eens een softwarepakket dat je kunt kopen en zorgeloos (veilig) kan blijven gebruiken tot dat je *zelf* behoefte hebt aan een nieuw versie? Door het bugvrij uit te leveren of blijvend te onderhouden? (Al dan niet tegen een schappelijke meerprijs?)
nope, net zoals je met de auto op tijd moet tanken, onderhoud plegen, je aan de regeltjes houden.
Je mag het blijvend laten onderhouden tegen een schappelijk prijsje dat het office360.

Door Anoniem: En niet te vergeten de geldstroom bij Microsoft in stand houdt! Want dat is een belangrijke drijfveer achter de manie om reeds functionerende software te moeten blijven vervangen door nieuwere.
Ik heb eens gekeken wat Redhat vraagt voor eenvoudig support (verplicht) voor software die gratis is. Het is net een andere insteek als gratis support bij een eenmalig aanschaf (MS). Reken eens met 4 jaar waarna de boel vervangen moet zijn. OSS of closed maakt niets uit voor veroudering. Dan is OSS ineens 2 keer zo duur als propierty voor aanschaf. Dan hebben we het niet eens over de project-kosten met alle manuren (dienstverlening).

Het gekke met OSS is dat er "..." zijn die gratis en voor niets de markt lopen te bewerken om toch maar veel aan zoiets uit te geven omdat het gratis is.
04-08-2017, 17:53 door Anoniem
Door Anoniem: Office 2003 werkt bij mij nog prima, geen behoefte aan extra functies ... en lekker licht op Win7 :P

Oeps anno 2017 is het updaten, updaten, updaten en niet je kop in het zand steken omdat het nog prima werkt, en je geen behoefte hebt aan extra functies.

Bah bah sommige leren het ook nooit, maar is gelukkig jouw pc en niet de mijne.

Dan is er ook nog Open Office wel te verstaan.
05-08-2017, 09:25 door Anoniem
"Ik heb eens gekeken wat Redhat vraagt voor eenvoudig support (verplicht) voor software die gratis is. Het is net een andere insteek als gratis support bij een eenmalig aanschaf (MS). Reken eens met 4 jaar waarna de boel vervangen moet zijn. OSS of closed maakt niets uit voor veroudering. Dan is OSS ineens 2 keer zo duur als propierty voor aanschaf. Dan hebben we het niet eens over de project-kosten met alle manuren (dienstverlening)."


die support is er eerder voor om managers een warm gevoel te geven die niet weten wat hun werkvloer kan. mensen die zelf hun broek op kunnen houden doen CentOS of ScientifcLinux oid of misschien wel Debian. ook is het mogelijk een CentOS machine tot rhel te yummen en dan toch nog support te regelen en daarnaast is het support van RH een leveltje profesioneler en kwalitatiever dan wat je voor een pakketje via een call center waar een MBOer zit bij MS krijgt. Ook is de RHEL support voor het gehele OS met alle pakketen erbij, bij MS tik je per pakket af. Het is dus appels met peren vergelijken wat je doet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.