image

CBb verlaagt spamboete Daisycon naar 770.000 euro

dinsdag 10 april 2018, 13:41 door Redactie, 2 reacties

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft de spamboete voor het Nederlandse bedrijf Daisycon verlaagt naar 770.000 euro. Daarnaast hoeven de bestuurders, die hoofdelijk aansprakelijk waren gesteld voor de aan Daisycon opgelegde boetes, die niet te betalen.

In 2013 werd Daisycon wegens betrokkenheid bij het versturen van 2 miljard spamberichten veroordeeld tot een boete van 810.000 euro. In 2016 bevestigde de Rechtbank Rotterdam het besluit van de ACM en verlaagde de boete naar 795.000 euro, omdat de procedure niet binnen een redelijke termijn was afgrond. Daarop tekende Daisycon hoger beroep aan bij het CBb

Volgens het CBb heeft Daisycon de spamberichten verstuurd en werden die ongevraagd en zonder toestemming verzonden. Verder stelde het CBb dat de boetes die Daisycon kreeg opgelegd voor het feit dat ontvangers zich niet daadwerkelijk konden afmelden voor de e-mails terecht zijn. Volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven heeft de ACM in het boetebesluit echter niet duidelijk uitgelegd waarom de individuele bestuurders hoofdelijk aansprakelijk zijn gesteld voor de boetes die zijn opgelegd aan Daisycon. Daarom hoeven de bestuurders die boetes niet te betalen.

Tevens heeft het CBb de totale boete verder verlaagd tot een bedrag van 770.000 euro, omdat de procedure niet binnen een redelijke termijn is beëindigd. "Daisycon betreurt de verstrengeling van rollen in de jaren voorafgaande aan 2012, activiteiten hadden beter en duidelijker gescheiden moeten worden. Daisycon onderkent dat de verweven rollen destijds niet hebben bijgedragen aan een constructieve basis van het waardevolle marketingkanaal dat e-mailmarketing is", aldus een verklaring van het bedrijf. De uitspraak van het CBb is onherroepelijk.

Reacties (2)
10-04-2018, 15:24 door Anoniem
Is er ooit wel eens zo'n boete betaald dan? Niet, toch?
Er wordt altijd wel wat gevonden zodat het uiteindelijk niet door gaat, of het bedrijf gaat failliet.
10-04-2018, 18:08 door Anoniem
Door Anoniem: Is er ooit wel eens zo'n boete betaald dan? Niet, toch?
Waar baseer je deze ontzettende kletskoek op? Want dat is het!

Er wordt altijd wel wat gevonden zodat het uiteindelijk niet door gaat, of het bedrijf gaat failliet.
Zeker niet. De uitspraak van het CBB is definitief. En die wordt geëffectueerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.