image

Google maakt gebruik Flash Player lastiger in Chrome 69

maandag 27 augustus 2018, 14:58 door Redactie, 3 reacties

Google gaat een aanpassing in de volgende versie van Chrome doorvoeren die het lastiger maakt om Flash Player te gebruiken. Op dit moment kunnen Chrome-gebruikers instellen dat een website toegang tot de in de browser ingebouwde Flash Player krijgt. Vervolgens blijft de website in kwestie gewhitelist totdat de gebruiker de permissie weer intrekt.

Met de lancering van Chrome 69 zal dit veranderen en is het niet meer mogelijk om websites permanent toegang tot Flash Player te geven. Gebruikers zullen straks elke keer dat een website Flash-content wil inschakelen dit moeten toestaan, ongeacht of ze dit bij eerdere sessies ook hebben gedaan.

Begin dit jaar maakte Google al bekend dat het Flash-gebruik binnen Chrome naar 8 procent gedaald is. In april meldde W3Techs dat het 4,9 procent van de websites nog gebruikmaakt van Flash. In 2020 zal Flash Player uit alle browsers worden verwijderd. Ook Adobe stopt dan de ondersteuning van de browserplug-in. Chrome 69 staat gepland voor de week van 4 september.

Image

Reacties (3)
27-08-2018, 21:22 door Anoniem
Wij (Google) willen dat Flash verdwijnt, hoe dan ook.
Slechts 4,9 % van de websites gebruikt Flash nog.

Gewoon omdat ik het leuk vind om te kijken hoeveel dat er eigenlijk zijn.
Volgens https://nl.vpnmentor.com/blog/vital-internet-trends/ zijn er ongeveer 1,24 miljard websites, grofweg zouden dus nog slechts 49.000.000 = 49 miljoen websites flash gebruiken. Dat zijn er inderdaad slechts een paar :-)
24-09-2018, 08:40 door Anoniem
Ik merkte het en het is mega irritant. Vooral spelletjes site gebruiken flash. En nu moet ik dus elke keer weer opnieuw toestemming geven als ik mijn spelletje wil laden.

En waarvoor? Als ik toch handmatig aangeef dat het prima ALTIJD mag, wat is dan het probleem van Google? En houdt straks mijn spelletje er dan maar gewoon mee op? Ook het nieuwe uiterlijk van chrome irriteert me mateloos. Mijn tabbladen zijn niet meer echt tabbladen ,maar woorden met een streepje er tussen. Bah bah.
30-10-2018, 14:21 door Anoniem
Zéér irritant. Echt klantonvriendelijk van Google. 0/10
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.