image

VS gaat verdachten aanklagen voor WannaCry en Sony-hack

donderdag 6 september 2018, 17:05 door Redactie, 3 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat verschillende verdachten aanklagen voor de verspreiding van de WannaCry-ransomware vorig jaar en de hack van Sony Pictures Entertainment in 2014. Dat melden persbureau Reuters en de New York Times vandaag.

Voor de aanval op Sony wordt een Noord-Koreaanse inlichtingenfunctionaris verantwoordelijk gehouden. De Verenigde Staten zouden al al geruime tijd bezig zijn met het plan om de functionaris aan te klagen. Dit kostte echter de nodige tijd omdat veel van het bewijsmateriaal tegen hem vertrouwelijk was en niet in de aanklacht kon worden gebruikt.

Details over de verdachte of verdachten achter de WannaCry-uitbraak zijn nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar december werd Noord-Korea door de Verenigde Staten beschuldigd van de verspreiding van WannaCry. Eerder hielden de Amerikaanse autoriteiten het land ook verantwoordelijk voor de aanval op Sony. Hierop volgden verschillende sancties tegen Noord-Korea.

Reacties (3)
06-09-2018, 20:00 door Anoniem
Wie moeten wij aanklagen voor Stuxnet worm? ;) Hoe kan ik de VS en Israel aanklagen? Zij erkennen onze wetten niet eens.
07-09-2018, 01:59 door Anoniem
Door Anoniem: Wie moeten wij aanklagen voor Stuxnet worm? ;) Hoe kan ik de VS en Israel aanklagen? Zij erkennen onze wetten niet eens.

Heb je soms een kerncentrale in je achtertuin dan die een centrifuge schade heeft opgelopen dan?
07-09-2018, 05:54 door Anoniem
Alle grote landen lopen bij elkaar in systemen te graaien of preventief te saboteren. Aangezien men allen weigert om verdachten uit te leveren is dit niet meer dan propaganda en PR. Waarschijnlijk om hun eigen budget weer zeker te stellen want het houd een hoop mensen aan het werk.

Leuk dat ze iemand aanklagen maar als hij/zij/het in Noord-Korea zit gaat dit geen effect hebben. Hetzelde als wanneer Merkel opeens een NSA of GCHQ medewerker in Duitsland wil gaan berechten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.