Privacy - Wat niemand over je mag weten

En wéér een stapje naar 1984

18-09-2018, 15:06 door Anoniem, 46 reacties
Effe tussen neus en lippen door wordt het eenmalig in het nieuws aangekondigd
https://www.npostart.nl/nos-journaal/17-09-2018/POW_03689162
dat de politie te Roermond "als experiment" meerdere systemen aan elkaar gaat knopen:

-kentekenplaten
-telefoons
-gps data
-politie registers

om zakkenrollers en winkeldieven te vangen.

Alle Oost-europese toeristen worden als verdacht aangemerkt, maar er is hier blijkbaar geen sprake van profilering.
Nee, ze zoeken hier naar patronen die de dieven kenmerken;
Mocht je dus met een huurauto teveel rondjes rijden om een vrije pakeerplek te vinden, is dat voor de politie genoeg om jou adhv je mobiel verder te volgen tijdens het winkelen!

En als dit experiment dan positief wordt bevonden (wat natuurlijk het geval zal zijn), .... {vul de rest van deze zin zelf maar in}

Welkom oosterburen in Neddrland
Reacties (46)
18-09-2018, 16:12 door Anoniem
Nee, ze zoeken hier naar patronen die de dieven kenmerken

Tja, jij bent natuurlijk blij indien de politie *niet* zoekt naar patronen van criminaliteit. Of ga je in dat geval klagen dat ze te weinig misdrijven oplossen ? Mag de politie ook nog kijken 's nachts, naar mensen die kenmerken vertonen van inbrekersgedrag ? Of is ook dat weer ongewenste profilering ?
18-09-2018, 16:15 door Anoniem
Mocht je dus met een huurauto teveel rondjes rijden om een vrije pakeerplek te vinden, is dat voor de politie genoeg om jou adhv je mobiel verder te volgen tijdens het winkelen!

Ik zou me echt ontzettend druk maken, indien de politie mij ziet tijdens het winkelen (not). Lekker boeiend, wanneer de politie ondertussen hun werk doet.
18-09-2018, 16:18 door Anoniem
Alle Oost-europese toeristen worden als verdacht aangemerkt, maar er is hier blijkbaar geen sprake van profilering

Iedereen die een grens over gaat kan worden geprofileerd, en kan aan de kant worden gezet.

Laatst nog gecontroleerd door de Duitse douane, nadat ik met een vriend in een NL auto de Pools-Duitse grens over kwam. Nederlands kenteken, twee volwassen mannelijk inzittenden, da's een verhoogd risico voor hen dat je mogelijk drugs zou kunnen smokkelen.

Is het erg als je zo geprofileerd wordt, en even 5 minuten aan de kant staat, om uitleg te geven, en zodat ze de kofferbak kunnen controleren ? Nee niet echt.

Aan de ene kant janken mensen indien de politie te weinig misdrijven oplost, en aan de andere kant janken dezelfde mensen indien de politie bevoegdheden wil, waarmee ze meer misdrijven kunnen oplossen.
18-09-2018, 16:21 door Anoniem
Lijkt me een prima ontwikkeling
18-09-2018, 16:37 door Anoniem
Misschien moeten we in plaats van terug naar 1984 meteen even doorpakken en verder terug naar 1974! Overal grenschbewaking, paspoort laten zien en elke auto binnenstebuiten keren tot je iets fouts vindt. Hebben we die IT-ers ook niet meer nodig, want volgens de hier heersende mening bakken ze er bij de overheid toch niks van. Kunnen ze lekker met z'n allen toeristjes pesten...
18-09-2018, 17:06 door Anoniem
Door Anoniem: Iedereen die een grens over gaat kan worden geprofileerd, en kan aan de kant worden gezet.
Vroeger gebeurde dat aan de grens, en wist je dat het ging gebeuren. Nu is het volstrekte willekeur geworden of je iets gevraagd wordt en of je evendaarvoor ook over de grens gegaan bent. "Open grenzen" betekent in de praktijk dat ook je eigen land een soort van buitenland geworden is. Want kijk maar, je bent ondertussen strafbaar als je geen paspoort bij je hebt.

Aan de ene kant janken mensen indien de politie te weinig misdrijven oplost, en aan de andere kant janken dezelfde mensen indien de politie bevoegdheden wil, waarmee ze meer misdrijven kunnen oplossen.
Hoe zouden ze die bevoegdheden al niet hebben? Waarom moet het iedere keer meer meer meer bevoegdheden zijn en presteert de politie toch iedere keer minder minder minder?

Heb hier een heel boek in de kast staan ("de veiligheidsmythe") waarin die realiteit nog eens mooi geillustreerd wordt. De Nederlandse politie presteert enorm slecht vergeleken met bijvoorbeeld onze oosterburen, terwijl privacy daar een veel groter ding is dan hier. Dus zo maar even wat meer profileren via een app is niet automatisch een prestatiezegen --andere politiediensten presteren beter met minder-- maar wel een duidelijk privacyprobleem. Ik denk dat het zeker wel terecht is om de politie op de vingers te kijken in hun taak en vragen te stellen bij wat ze doen en hoe ze dat doen. Zeker als wat ze doen of de manier waarop ze het doen gevolgen heeft voor iedere burger en z'n privacy. Ook omdat nog altijd verreweg de meeste burgers gewoon braaf zijn.

Het helpt dan ook niet als er ondertussen in het nieuws te lezen is dat er bijvoorbeeld een vluchteling door de rechters --waaronder een vluchtelingenactiviste, puntje wraakbaar-- uitgebreid de hand boven het hoofd wordt gehouden anders raakt'ie zijn verblijfsvergunning kwijt. Probeer maar eens te doen wat hij deed als gewone autochtoon en kijk wat er gebeurt. Hoezo iedereen is voor de wet gelijk?

Als overheid, politie en rechters en al wat daar bijhoort, heb je geloofwaardigheid nodig om te kunnen functioneren. Veel meer dan of je de laatste gadgets hebt. Als je dan merkt dat zo'n organisatie niets meer goed kan doen in de ogen van de burger, is dat niet de burger meer aan te rekenen, maar de organisatie: Ze is haar geloofwaardigheid kwijt.


Door Anoniem: Lijkt me een prima ontwikkeling
Mij niet.
18-09-2018, 18:16 door Anoniem
Dat doen ze nu al, de nationale politie heeft veel Israelische systemen aangeschaft (ook bedenkelijk en zou eens door AIVD contra-intel tegen de loep gehouden moeten worden). Het informatiegestuurd politiewerk is de toekomst. De patrouilles worden via sensoren en algoritmes gestuurd en ook via ANPR op bedrijfsterreinen. Ik kwam de politie al vaker tegen omdat ik op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek te lang stilstond, dat soort dingen wordt allemaal al via computers geregeld en voldoe je aan een paar criteria, komen ze even poolshoogte nemen.

Verder is er er een verschil tussen actieve ANPR en een schaduw ANPR lijst (niet zichtbaar voor politie, KLPD maar wel inlichtingendiensten) daar ben ik achter gekomen. Best interessant. Ik waarschuwde ze over die bekende jongen die na "Zaventem" over "deze en deze" wegen zou komen. Die jongen die ze weken zochten door heel Europa. Niemand reageerde. De KLPD hield grenscontroles, ik stapte zelfs uit om te kijken of ze mij zouden controleren. Niet dus. Later hoorde ik van een ooggetuige dat de meneer "van het vliegveld" over de door mij voorspelde wegen is gereden in hetzelfde tijdsbestek. Hij werd vlak daarna opgepakt. De tweede auto met 4 jonge Belgische jihadisten daar heb ik nooit wat over gehoord of gelezen. Die zijn vermoedelijk aan het zicht van de opsporingsdiensten onttrokken.

Maar als ik ergens sta te pielen met iets, dan komen ze kijken. Raar land hoor.
18-09-2018, 18:34 door Anoniem
Whatsapp Apps -> handig om te kijken wie de informanten in jouw buurt zijn :)
18-09-2018, 19:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Nee, ze zoeken hier naar patronen die de dieven kenmerken

Tja, jij bent natuurlijk blij indien de politie *niet* zoekt naar patronen van criminaliteit. Of ga je in dat geval klagen dat ze te weinig misdrijven oplossen ? Mag de politie ook nog kijken 's nachts, naar mensen die kenmerken vertonen van inbrekersgedrag ? Of is ook dat weer ongewenste profilering ?

Precies. Ik word toch zo doodmoe van dit soort nonsens topics.

Tuig, autochtoon en allochtoon, maakt zo optimaal mogelijk gebruik van bijv. social media en alles wat daarmee samen gaat om crimineel uit hun dak te gaan en de politie die dat wil tackelen moet maar verder met gummiknuppel, haperende Polaroid camera en als aller, aller modernste innovatie..... een € 14,95 refurbished Atari met maar liefst 2kB geheugen ??? Dat zijn wel de logische implicaties van je klacht. Of bedoel je dat niet TS ??

In andere topics krijgt de politie regelmatig op zijn donder omdat zij nogaleens met te oude IT voortstrompelen (XP), overigens met name te wijten aan al die klote VVD bezuinigingen, en hier is het weer 180 graden tegendraads fout omdat politie in de IT willen innoveren.

Zucht... Oh ja, las ik het goed? Daar gaan we weer met 1984. Olé olé...Origineel hoor !!
Het is bovendien al 2018.
19-09-2018, 00:04 door Anoniem
Is het erg als je zo geprofileerd wordt, en even 5 minuten aan de kant staat, om uitleg te geven, en zodat ze de kofferbak kunnen controleren ? Nee niet echt.

Binnen de EU màg men helemaal niet zomaar in je kofferbak kijken. Tenzij er een concrete verdenking bestaat. Als je "twee mannen in een auto" als voldoende verdachtsgrond ziet, dan weet ik nog wel een paar testjes. Je kofferbak is prive. Net als je handschoenenkastje en je broekzakken. Ze mogen enkel controleren wat van buitenaf zichtbaar is. Als men zonder aanleiding tòch in je kofferbak wil kijken, dan hoort men in elk geval netjes te zeggen dat je niet verplicht bent om daaraan mee te werken. Anders kan elke politieman of douanier die zich verveelt ook gewoon leuk spontaan gaan lopen huiszoekingen doen en zo. En zo werkt dat dus écht niet.
19-09-2018, 00:40 door Anoniem
Door Anoniem: Whatsapp Apps -> handig om te kijken wie de informanten in jouw buurt zijn :)

Leuke tip. Mijn vermoedens bevestigd ;)
19-09-2018, 06:49 door Anoniem
Dit wat de politie doet is opzich wel goed als het daadwerkelijk criminaliteit oplost
19-09-2018, 07:44 door Anoniem
Is daar iemand wel eens geweest? Daar in Roermond?

Nou ik wel... en ik moet zeggen dat ik dit wel een mega goed plan vind want daar zal je heel wat gespuis vinden.

Ik begrijp alleen NIET hoe ze die boeven nu beter gaan pakken want het probleem met kleine criminaliteit is dat die sloebers niet aan te pakken zijn. Ze staan zo weer op straat en gaan gewoon door.

De keren dat ik daar geweest ben pikte ik de boeven er zo tussen uit... ook veel lover boys hangen daar graag rond. Die zijn ook niet aan te pakken.

Ik snap er de ballen van want privacy van zulke boeven mogen niet geschonden worden van rechters... maar onze shopping privacy wel.... uuh... sorry... maar dit is HEEL ERG SCHUIN!
19-09-2018, 09:08 door Anoniem
Door Anoniem: Effe tussen neus en lippen door wordt het eenmalig in het nieuws aangekondigd
https://www.npostart.nl/nos-journaal/17-09-2018/POW_03689162
dat de politie te Roermond "als experiment" meerdere systemen aan elkaar gaat knopen:

Sorry, maar dat nieuws is echt al MAANDEN OUD. Ook al meerdere keren op deze website verschenen.
https://www.security.nl/posting/569522/Politie+gaat+data+koppelen+om+zakkenrollers+te+herkennen
https://www.security.nl/posting/572784/Roermond+zet+digitale+sensoren+in+tegen+mobiel+banditisme
19-09-2018, 09:21 door Anoniem
Laat het idee van privacy gewoon los, die is er echt niet meer anno 2018. Vaak hebben mensen vrijwillig al van alles en nog wat op social media staan, dus dat is al openbare informatie. Big data is business en giganten als Amazon, Google en Apple weten bij kans al meer van je dan je vrienden.

Geef politie en justitie de juiste middelen om de achterstand op de criminelen in te lopen, want zoals gezegd gebruiken die *wel* alle mogelijke apps en tools om hun criminele zaakjes te regelen.

Het is van de gekke dat privacy van criminelen zo belangrijk wordt geacht door de rechterlijke macht. Wat mij betreft eindigt je privacy als je willens en wetens de wet overtreedt. Dat bij profilering ook gegevens van welwillende burgers worden gezien is geen probleem, als je niets op je kerfstok hebt dan is er geen reden tot onbezorgdheid. Natuurlijk moet politie en justitie wel zorgvuldig zijn met je gegevens en daarop moet toezicht worden gehouden door een derde partij (om te verhinderen dat de slager zijn eigen vlees gaat keuren).

Als je privacy echt koestert gebruik je geen computers, telefoons en tablets meer. Je gaat lekker in een hutje in nergenshuizen wonen en jaagt je eigen eten bij elkaar. Voor al die anderen: face it, there is no privacy.
19-09-2018, 09:32 door Anoniem
Door Anoniem: Is daar iemand wel eens geweest? Daar in Roermond?

Nou ik wel... en ik moet zeggen dat ik dit wel een mega goed plan vind want daar zal je heel wat gespuis vinden.

Ik begrijp alleen NIET hoe ze die boeven nu beter gaan pakken want het probleem met kleine criminaliteit is dat die sloebers niet aan te pakken zijn. Ze staan zo weer op straat en gaan gewoon door.

De keren dat ik daar geweest ben pikte ik de boeven er zo tussen uit... ook veel lover boys hangen daar graag rond. Die zijn ook niet aan te pakken.

Ik snap er de ballen van want privacy van zulke boeven mogen niet geschonden worden van rechters... maar onze shopping privacy wel.... uuh... sorry... maar dit is HEEL ERG SCHUIN!

Neen je snapt er inderdaad 'de ballen niet van'.

Onvermoeid als mensen die er wèl de ballen van snappen zijn, hierbij de uitleg.

Iedereen die er 'de ballen niet van snapt' nu goed de oren uitwassen, ze wagenwijd opensperren en er na het onderstaande te hebben gelezen, er een flinke knoop in leggen.

Afgesproken? Zijn de oortjes schoon en opengesperd, Ja? kan 'ie?

Vooruit dan:

Privacy van mensen zoals jij en ik die de HEMA binnenlopen om zo'n moddervette halve rookworst te kopen wordt niet geschonden.
Waarom niet?
Daar is geen aanleiding toe.

Wanneer is er dan wel focus op je privacy door de overheid? (Er is nog dus nog géén sprake van schenden van de privacy)
Als je de HEMA terug bent ingelopen en die afgeknaagde rookworst in het gezicht van een verkoper hebt gegooid en hem daarna hebt mishandeld waarvoor je bent veroordeeld. Je hebt dan een strafblad.

....Maanden later:

In je naaste omgeving, dus in de buurt waar je woont wordt iemand mishandeld met een rookworst. Idioot, maar laten we daar om het gemakkelijk te houden vanuit gaan.
Jij bent dan een verdachte vanwege dat vorige geval met een rookworst, Je hebt een strafblad; vandaar.

DAN en niet anders! is het moment waarop de overheid bij rechte is je privacy te negeren; te gaan schenden als je het zo wil noemen.
Zij gaan onderzoeken of jij je schuldig hebt gemaakt aan de recente mishandeling.
19-09-2018, 09:36 door Anoniem
Door Anoniem 00:04:
Is het erg als je zo geprofileerd wordt, en even 5 minuten aan de kant staat, om uitleg te geven, en zodat ze de kofferbak kunnen controleren ? Nee niet echt.

Binnen de EU màg men helemaal niet zomaar in je kofferbak kijken. Tenzij er een concrete verdenking bestaat. Als je "twee mannen in een auto" als voldoende verdachtsgrond ziet, dan weet ik nog wel een paar testjes. Je kofferbak is prive. Net als je handschoenenkastje en je broekzakken. Ze mogen enkel controleren wat van buitenaf zichtbaar is. Als men zonder aanleiding tòch in je kofferbak wil kijken, dan hoort men in elk geval netjes te zeggen dat je niet verplicht bent om daaraan mee te werken. Anders kan elke politieman of douanier die zich verveelt ook gewoon leuk spontaan gaan lopen huiszoekingen doen en zo. En zo werkt dat dus écht niet.

Politie mag bij een redelijke verdenking van een strafbaar feit je auto onderzoeken.
Douane mag dit altijd!

b.
19-09-2018, 10:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem 00:04:
Is het erg als je zo geprofileerd wordt, en even 5 minuten aan de kant staat, om uitleg te geven, en zodat ze de kofferbak kunnen controleren ? Nee niet echt.

Binnen de EU màg men helemaal niet zomaar in je kofferbak kijken. Tenzij er een concrete verdenking bestaat. Als je "twee mannen in een auto" als voldoende verdachtsgrond ziet, dan weet ik nog wel een paar testjes. Je kofferbak is prive. Net als je handschoenenkastje en je broekzakken. Ze mogen enkel controleren wat van buitenaf zichtbaar is. Als men zonder aanleiding tòch in je kofferbak wil kijken, dan hoort men in elk geval netjes te zeggen dat je niet verplicht bent om daaraan mee te werken. Anders kan elke politieman of douanier die zich verveelt ook gewoon leuk spontaan gaan lopen huiszoekingen doen en zo. En zo werkt dat dus écht niet.

Politie mag bij een redelijke verdenking van een strafbaar feit je auto onderzoeken.

4 personen in een auto met Bulgaars kenteken is niet voldoende (redelijke) verdenking van een strafbaar feit.


Douane mag dit altijd!

Nee. Dat mogen ze alleen in de grensstreek. (die strook is overigens erg groot).
19-09-2018, 11:43 door Anoniem


4 personen in een auto met Bulgaars kenteken is niet voldoende (redelijke) verdenking van een strafbaar feit.

Wettelijk niet. De praktijk laat echter iets anders zien.
19-09-2018, 12:27 door Anoniem
Ik zou me echt ontzettend druk maken, indien de politie mij ziet tijdens het winkelen (not). Lekker boeiend, wanneer de politie ondertussen hun werk doet.
Ambtenaren deden begin vorige eeuw ook gewoon hun werk, netjes in het bevolkingsregister aangeven wat de geloofsovertuiging van iemand was. En daar was ook helemaal niets mee, toch?
19-09-2018, 12:48 door Anoniem
Nou geloof me, binnen de EU en als EU burger, en je bent bijvoorbeeld een pastoor en je jarretels liggen in de kofferbak, dan mag zelfs de douane je niet dwingen om die open te doen. Enkel een (onderzoeks-)rechter mag dat afdwingen. En die zal dan de verdomd goeie redenen en overwegingen in zijn schriftelijk bevel moeten vermelden.
19-09-2018, 14:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Ik zou me echt ontzettend druk maken, indien de politie mij ziet tijdens het winkelen (not). Lekker boeiend, wanneer de politie ondertussen hun werk doet.
Ambtenaren deden begin vorige eeuw ook gewoon hun werk, netjes in het bevolkingsregister aangeven wat de geloofsovertuiging van iemand was. En daar was ook helemaal niets mee, toch?

Neen daar was helemaal niets mee mis. Net zo min als er nu iets mis is, precies op dit moment, met mijn of jou - hoop ik! - gezondheid.

Wat hier mij vooral weer opvalt is dat hypochondrie geprojecteerd op maatschappelijk gebied enorm is toegenomen.
Vooral zodra het over privacy gaat is een toenemend aantal mensen er +100% van verzekerd dat de maatschappij ziek is. Totaal belachelijk want er zijn helemaal geen bewijzen voor. Ja er hapert wel eens iets en soms wel heel erg (naar onze Nederlandse maatstaven) maar toch de straatverlichting gaat nog steeds vrijwel overal aan, er komt water uit de kraan, treinen en bussen rijden zo goed als het mogelijk is hun dienstregeling.
Oh ja, het regent geen splinterbommen maar de NOS plaatst elk negatief bericht om vooral die hypochondrie te voeden die zij via social media voorgeschoteld krijgen. dat is bovendien lekker goedkoop; journalisten kunnen op hun luie reet blijven ruften achter de tekstverwerker.
19-09-2018, 14:42 door Anoniem
En wéér een stapje naar 1984

1984 is al lang en breed achterhaald. We zijn al veel verder.
19-09-2018, 14:46 door Anoniem
Nou geloof me, binnen de EU en als EU burger, en je bent bijvoorbeeld een pastoor en je jarretels liggen in de kofferbak, dan mag zelfs de douane je niet dwingen om die open te doen.

Ik geloof je niet, wanneer je onzin verkondigt. De douane mag dat zeer zeker wel. Je bent in de war met de reguliere politie. De douane mag je altijd vragen om je kofferbak open te doen (en je bent verplicht mee te werken).

Enkel een (onderzoeks-)rechter mag dat afdwingen. En die zal dan de verdomd goeie redenen en overwegingen in zijn schriftelijk bevel moeten vermelden.

Ooit een (onderzoeks-)rechter gezien bij een grenspost ? Of douane medewerkers, die een gerechtelijk bevel klaar hadden, alvorens ze bij een grenspost (of vliegende controle) een auto controleren ? Nee, natuurlijk niet - dan zouden ze vooraf moeten gaan voorspellen wie de grens over gaat steken, en een gerechtelijk bevel regelen voordat je de grensovergang bereikt ;))
19-09-2018, 14:52 door Anoniem
Zolang de nederlanders vvd - d66-cda,groenlinks blijven
stemmen zal er niet veel veranderen en word het panopticum
in rap tempo uitgebreid,en zal onze huidige maatschappij verder worden vervangen.

Kijk maar naar de vandaag gepubliceerde extra maatregelen die het kabinet
heeft uitgetrokken qua geld en bestrijding van cyber-crime.

Vrijheid en privacy word de komende jaren
verder afgebroken.

Nederland is geen koploper daarin

In de aziatische landen zijn ze hier al ver mee gevorderd,
want google usa en de google china willen dit zo graag.
19-09-2018, 15:03 door Anoniem
Natuurlijk gedoemd om te falen. (Maar dat krijgen wij niet te horen)
Probleem met mankracht proberen op te lossen met ICT. Elke keer zelfde verhaal.
19-09-2018, 15:04 door Anoniem
Door Anoniem: Zolang de nederlanders vvd - d66-cda,groenlinks blijven
stemmen zal er niet veel veranderen en word het panopticum
in rap tempo uitgebreid,en zal onze huidige maatschappij verder worden vervangen.

Kijk maar naar de vandaag gepubliceerde extra maatregelen die het kabinet
heeft uitgetrokken qua geld en bestrijding van cyber-crime.

Vrijheid en privacy word de komende jaren
verder afgebroken.

Nederland is geen koploper daarin

In de aziatische landen zijn ze hier al ver mee gevorderd,
want google usa en de google china willen dit zo graag.

Dat komt niet van links maar juist van rechts.
19-09-2018, 17:25 door Anoniem
Door Anoniem: Nou geloof me, binnen de EU en als EU burger, en je bent bijvoorbeeld een pastoor en je jarretels liggen in de kofferbak, dan mag zelfs de douane je niet dwingen om die open te doen. Enkel een (onderzoeks-)rechter mag dat afdwingen. En die zal dan de verdomd goeie redenen en overwegingen in zijn schriftelijk bevel moeten vermelden.

"Geloven doen we in de kerk, hier weten we het zeker". Dat was ooit een gezegde.
En wat is hier zeker?
Het feit dat de Douane opsporingsbevoegdheid heeft.
Dus als je wordt gesommeerd (het voltooid deelwoord van het ww. sommeren zegt het al) binnen hun opsporingsdomein/gebied de klep van je kofferbak open te maken, kun je 'maren' tot je een ons weegt; zij zijn daartoe bij wet bevoegd. Je kunt hoog en laag springen, stuiteren van woede, die klep gáát open!
En als het niet goedschiks gaat, dan gebeurt het kwaadschiks. Dus....
Weigeren?
(Toe maar joh, ga maar dwars liggen...)
Je auto wordt in beslag genomen. of indien er een ernstig vermoeden is van vervoer van bij wet verboden/gevaarlijke/illegale artikelen... breken zij hem open.
En reken erop: de schade is niet voor het conto van de staat, want je dwarsboomde willens en wetens, dus met opzet, de rechtssgang... óók als zij niets vinden dat tegen de wet indruist want je had de aan gort gebroken kont van je Mercedes zelf kunnen voorkomen.
Hoe?
Heel eenvoudig: door simpel medewerking te verlenen.

Einde nutteloze discussie.

Wij leerden ooit: "Elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen." Dat dit niet meer- of in mindere mate het geval is lees je hier dagelijks, want er wordt me toch af en toe een partij afgeluld hier.
Ongelofelijk!
19-09-2018, 19:04 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zolang de nederlanders vvd - d66-cda,groenlinks blijven
stemmen zal er niet veel veranderen en word het panopticum
in rap tempo uitgebreid,en zal onze huidige maatschappij verder worden vervangen.

Kijk maar naar de vandaag gepubliceerde extra maatregelen die het kabinet
heeft uitgetrokken qua geld en bestrijding van cyber-crime.

Vrijheid en privacy word de komende jaren
verder afgebroken.

Nederland is geen koploper daarin

In de aziatische landen zijn ze hier al ver mee gevorderd,
want google usa en de google china willen dit zo graag.


Dat komt niet van links maar juist van rechts.

Sensuur word al uitgeoefend op burgers en gebruikers met andere
andere gedachtes en hun bronnen op populaire internet platforms,zoals facebook en youtube,
die niet de standaard mainstream volgen.

Sceptics worden rechts genoemd,maar een tegen geluid of protest tegen regerings-beleid,
dat word al gauw gezien als verdacht.
Of het nu van links of van rechts komt,het panopticum komt er zeker.

Er word voor je beslist,en er word voor je gedacht,je hebt niets te willen,
alleen te moeten in een panopticum maatschappij.
19-09-2018, 20:57 door Anoniem
Zelfs een kind van 10j weet en begrijpt nu best dat die zeg maar rampzalige en tot algemene criminaliteit en corruptie leidende EU ook gestuurd door idem dito VN, NWO en Soros en consorten volgers, volgsters compleet met hun waanzinnig hoge, alles corrumperende wedden, ontworpen werd door toch manifeste kwaadaardige vreemde krachten. Maar ja, zo gaat dat meestal: ‘De overwinnaars manipuleren er maar op los en herschrijven ook de geschiedenis’. Verder, de meer goed verborgen basisoorzaken zijn natuurlijk ook de wereldwijde oorlog- en wapenindustrieën en hun beruchte en uiterst immorele financiers die echt malafide hunkeren naar oorlog en destabilisatie.

En het standpunt van alle toen nog beetje integere analisten en politiediensten van West-Europa die toen dat open grenzen ‘project’ zonder omwegen hebben verworpen (± 1989) was dus absoluut negatief en beschouwd als 'onberekenbaar, oncontroleerbaar ook al wegens totaal gemis aan enige voorbereiding', maar hun zorgen werden natuurlijk weggehoond door de bekende beterweters annex 'defaitisten'.

Voorbeelden: 'de strijd tegen drugs o.a. in de havens is niet te winnen', 'de ongecontroleerde illegale 'immigratie' en dito 'rassencorruptie' is niet te stoppen', 'de reli-fanatici, je weet wel moet men best maar laten betijen en vooral geen strobreed in de weg leggen', het onderwijs kan best wat terugschakelen in kwaliteit voor die 'gasten', 'geef die terugkerende Syrië-gangers gerust maar een job' brr enz. Kortom, de totale afgang is het nu en de sleutelwoorden die nu steevast opgang maken in hun ziekelijke waanideeën zijn onveranderlijk 'onderbouwen' en 'polariseren' en vooral ook de Noord-Zuid geldstromen permanent maken e.a. Zie ook maar eens het Duitsland van nu, het Zweden van nu, het Engeland van nu,..

En zo gaat het nu van kwaad naar erger of ‘van de regen in de drop’ en veel politiediensten 'specialiseren' zich nu zelfs in het ‘verhullen’ van misdrijven en ze stelen zelf ook als raven en ook op internet helen of vernietigen ze ook bewijzen. Hun lemma of gedragsregel is nu immers ‘laat de echte dader(s) en criminelen annex 'terroristen' liefst maar loslopen en met rust en geef de schuld best maar aan een of andere ‘gerede of passende’ zondebok(ken), ontaard, wereldvreemd en ontspoord als ze nu eenmaal zijn. Jammer maar helaas, de waarheid heeft haar rechten he. Om van hun nogal grandioos mislukte 'feminisering', het 'non-gerecht' en ook en hun 'speciale geheime technieken' maar te zwijgen...

Hier nog enkele links die een en ander redelijk goed verklaren:
https://opiniez.com/2018/07/07/euro-en-open-grenzen-zijn-niet-meer- houdbaar/henkstratingprive/
https://langleveeuropa.nl/2015/01/de-oorzaak-is-in-de-oorsprong-van-de-europese-unie/
https://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-discov/
http://www.covertbookreport.com/the-european-union-was-built-by-the-cia/
https://sputniknews.com/europe/201605011038913349-brexit-european-union-cia-project-analysis/
https://www.huffingtonpost.com/riley-waggaman/the-european-union-was-al_b_10739324.html?guccounter=1
https://www.quora.com/Was-the-European-Union-a-CIA-project
https://www.trouw.nl/home/de-naiviteit-van-europa-s-open-grenzen~a84ca8de/
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1808067/last
http://peterstuivenberg.nl/2016/12/24/orwells-1984-wordt-werkelijkheid/
https://www.scholieren.com/boek/949/nineteen-eighty-four/zekerwetengoed
19-09-2018, 21:19 door karma4
Door Anoniem: Nee. Dat mogen ze alleen in de grensstreek. (die strook is overigens erg groot).
http://wetten.overheid.nl/BWBR0023746/2017-01-01 Waar staat in de wet dat de douane alleen in de grensstreek actief mag zijn? Ik lees nergens die beperking en bij mijn weten bestaat die ook niet.
20-09-2018, 03:59 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Nou geloof me, binnen de EU en als EU burger, en je bent bijvoorbeeld een pastoor en je jarretels liggen in de kofferbak, dan mag zelfs de douane je niet dwingen om die open te doen. Enkel een (onderzoeks-)rechter mag dat afdwingen. En die zal dan de verdomd goeie redenen en overwegingen in zijn schriftelijk bevel moeten vermelden.

"Geloven doen we in de kerk, hier weten we het zeker". Dat was ooit een gezegde.
En wat is hier zeker?
Het feit dat de Douane opsporingsbevoegdheid heeft.
Dus als je wordt gesommeerd (het voltooid deelwoord van het ww. sommeren zegt het al) binnen hun opsporingsdomein/gebied de klep van je kofferbak open te maken, kun je 'maren' tot je een ons weegt; zij zijn daartoe bij wet bevoegd. Je kunt hoog en laag springen, stuiteren van woede, die klep gáát open!
En als het niet goedschiks gaat, dan gebeurt het kwaadschiks. Dus....
Weigeren?
(Toe maar joh, ga maar dwars liggen...)
Je auto wordt in beslag genomen. of indien er een ernstig vermoeden is van vervoer van bij wet verboden/gevaarlijke/illegale artikelen... breken zij hem open.
En reken erop: de schade is niet voor het conto van de staat, want je dwarsboomde willens en wetens, dus met opzet, de rechtssgang... óók als zij niets vinden dat tegen de wet indruist want je had de aan gort gebroken kont van je Mercedes zelf kunnen voorkomen.
Hoe?
Heel eenvoudig: door simpel medewerking te verlenen.

Einde nutteloze discussie.

Wij leerden ooit: "Elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen." Dat dit niet meer- of in mindere mate het geval is lees je hier dagelijks, want er wordt me toch af en toe een partij afgeluld hier.
Ongelofelijk!

Dit punt een nutteloze discussie noemen is gelijk tien stappen richting 1984. Na 1945 zijn de razzia's afgeschaft. Dat U het even weet (of hoort te weten).
21-09-2018, 14:33 door Anoniem
19-09-2018, 20:57 door Anoniem
•Deze link nr.1 werkt perfect in de browser maar niet bij security.nl met de bbccode voor URL. Lijkt wel goed op een gevalletje nieuwsoortige censuur of misschien vergis ik mij, rara... Wie zal het zeggen?
https://opiniez.com/2018/07/07/euro-en-open-grenzen-zijn-niet-meer- houdbaar/henkstratingprive/
21-09-2018, 17:41 door Anoniem
Door Anoniem:

Dit punt [douanebevoegdheden] een nutteloze discussie noemen is gelijk tien stappen richting 1984. Na 1945 zijn de razzia's afgeschaft. Dat U het even weet (of hoort te weten).


Huh???... razzia's staan gelijk aan het sommeren van de burger iets te doen of laten???


Triest maar waar: een toenemend aantal mensen snap echt niets meer van ons rechts- en justitieel systeem.
21-09-2018, 18:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Dit punt [douanebevoegdheden] een nutteloze discussie noemen is gelijk tien stappen richting 1984. Na 1945 zijn de razzia's afgeschaft. Dat U het even weet (of hoort te weten).


Huh???... razzia's staan gelijk aan het sommeren van de burger iets te doen of laten???


Triest maar waar: een toenemend aantal mensen snap echt niets meer van ons rechts- en justitieel systeem.

Het is helaas omgekeerd. Een toenemend aantal mensen snapt niets meer van hun eigen privé domein. Zo hoef ik in een supermarkt ook mijn rugtas niet te openen. Zelfs als het in hun voorwaarden staat. Als de er de politie bijhalen ook niet. Een burger, dus ook een supermarkt type, mag mij wel "staande houden". Dat mag. Een politieman mag mij verzoeken om in mijn tas te kijken. Zelfs een dringend beroep te doen op mijn medewerking. Maar enkel op gezag van een rechter mag hij opengetrokken worden. Mét dan wel een papier waarom. Terwijl ik geen enkele reden verschuldigd ben waarom ik niet wou meewerken.

Een toenemend aantal mensen begrijpt onze rechtsstaat niet meer. Enerzijds Facebook en databases stellen tegenwoordig de wet. Anderzijds Poetin die het langzaam ondergraven zou willen zien.

Je sommeert je maar de tiefus is echter wel een belediging van een ambtenaar in functie. Maar dan hoef ik nog steeds de klep van mijn auto niet open te doen. Want dat is gesloten, mijn prive domein. En dat is een zeer wezenlijk elementair rechtsbegrip. Maar ook het verschil met razzias.

Het maakt mij niet uit hoor. Ik werk doorgaans wel mee (alhoewel met al die poltiefeestjes, en dat men ook echt niet meer kan vatten dat een Elly Lust op TV en als opsporende macht niet meer verenigbaar is, mijn automatische piloot veel terughoudender is geworden).

Als men werkelijk het verschil tussen aufmachen en hola, ik heb hier ook rechten niet meer snapt, dan staat de volgende dictator al half op het podium. Spijtig genoeg. En dus ook tijd (zeker ook met sommige reacties die ik lees) om voorzichtiger te zijn met van die medewerkingen in het algemeen belang.

Het vervelende met de onnozelen is dat zij de laatste zijn die zullen zien dat ze onnozel zijn. Krijgen die meerderheden, dan wordt het belangrijker aan zandzakken leggen te denken, dan aan uitleggen, verontschuldigen, of braaf mee te werken. Ik hoef maar een week kranten te lezen over de politiek, of over de stand van zaken met het gezag, en bij mij staan alle lampen al op oranje. Donker oranje. Ook als ik weet dat de meeste vorige verzetshelden het nooit meer na kunnen vertellen.

Alleen een rechter mag vorderen dat je klep van je auto open gaat, binnen de EU. Dan hoef je het ook niet eens meer zelf te doen. Daarvoor ben je baas over alles wat prive is en niet zichtbaar van buiten, wat een eventuele verdenking zou kunnen zijn.

Die nieuwe Europese privacy wet gaat daar eigenlijk ook over. Maar misschien dat er toch meer Hongaarse sympathieën leven dan we denken.
21-09-2018, 21:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Dit punt [douanebevoegdheden] een nutteloze discussie noemen is gelijk tien stappen richting 1984. Na 1945 zijn de razzia's afgeschaft. Dat U het even weet (of hoort te weten).


Huh???... razzia's staan gelijk aan het sommeren van de burger iets te doen of laten???


Triest maar waar: een toenemend aantal mensen snap echt niets meer van ons rechts- en justitieel systeem.

----------------

Alleen een rechter mag vorderen dat je klep van je auto open gaat, binnen de EU. Dan hoef je het ook niet eens meer zelf te doen. Daarvoor ben je baas over alles wat prive is en niet zichtbaar van buiten, wat een eventuele verdenking zou kunnen zijn.

Neen, wat je schrijft is niet correct.

Zie:

Handboek Douane geldig vanaf medio 2016
Artikel 5.00.00 Overige algemene bepalingen,
Paragraaf 6:


"Geweld tegen zaken

Het kan noodzakelijk zijn langs andere dan de gebruikelijk weg toegang te krijgen tot bijvoorbeeld containers of koffers. De douaneambtenaar is hiertoe bevoegd en kan hiertoe binnen de kaders van het controlebeleid overgaan. Om schade te voorkomen of te minimaliseren roept de ambtenaar in principe technische hulp in".


BRON: https://www.belastingdienst.nl/bibliotheek/handboeken/html/boeken/HDU/overige_algemene_bepalingen-gebruik_van_geweld_en_veiligheidsfouillering.html
21-09-2018, 21:22 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Dit punt [douanebevoegdheden] een nutteloze discussie noemen is gelijk tien stappen richting 1984. Na 1945 zijn de razzia's afgeschaft. Dat U het even weet (of hoort te weten).


Huh???... razzia's staan gelijk aan het sommeren van de burger iets te doen of laten???


Triest maar waar: een toenemend aantal mensen snap echt niets meer van ons rechts- en justitieel systeem.

Digitale razzia's zijn wat stiller en minder geruchtmakend. De impact is net zo groot als toen.

Een andere hacker zei ooit: 'wij zijn de nieuwe joden'. Dat statement klopt steeds meer als de tijd voorbijgaat en je nog kunt opletten wat er gebeurt tussen de berg aan informatie waarmee wij elke dag overspoeld worden.
21-09-2018, 22:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:

Dit punt [douanebevoegdheden] een nutteloze discussie noemen is gelijk tien stappen richting 1984. Na 1945 zijn de razzia's afgeschaft. Dat U het even weet (of hoort te weten).


Huh???... razzia's staan gelijk aan het sommeren van de burger iets te doen of laten???


Triest maar waar: een toenemend aantal mensen snap echt niets meer van ons rechts- en justitieel systeem.

Digitale razzia's zijn wat stiller en minder geruchtmakend. De impact is net zo groot als toen.

Een andere hacker zei ooit: 'wij zijn de nieuwe joden'. Dat statement klopt steeds meer als de tijd voorbijgaat en je nog kunt opletten wat er gebeurt tussen de berg aan informatie waarmee wij elke dag overspoeld worden.

Hacker zijn is een keuze. Dat scheelt weer.
21-09-2018, 22:37 door Anoniem
Anoniem 21:22,
Alweer Razzia ?? Wat is dat toch met dat woord?..... Digitale surveillance zul je bedoelen.
Een inval door de belastingdienst bij een bedrijf dat ernstig wordt verdacht van illegale activiteiten wordt ook al razzia genoemd. Idem een inval in een woning waar zich criminelen bevinden = een razzia.
Een bende Hooligans die worden opgepakt.... toe maar nog een razzia
Onzin!
Volgens mij hebben we te maken met een 'totaal onbegrip van het begrip' razzia.
Razzia klinkt lekker heftig dus (mis)bruiken we het maar. Het begrip van het woord is dus kennelijk wel aanwezig maar omdat degenen die het ooit hebben meegemaakt nu zo'n beetje allen in het hiernamaals vertoeven, dus niet kunnen protesteren tegen het vertwiste gebruik van het woord, bazuinen we het maar wat in het rond....

Ja hoor:... Doet het altijd goed; De politie hield een RAZZIA

Razzia:
hierbij wordt zonder enige differentiatie van een groep, deze bijeengedreven en met (buitensporige) dwang, escalerend tot lijfelijk geweld, al of niet lijdend tot (ernstige) fysieke blessures, deze afgevoerd. Van nazorg of juridisch vervolgtraject door toedoen van de handeling in de zin van een razzia is overwegend geen sprake, evenmin van arrestatie in de zin van enige wetgeving of handhaving.
22-09-2018, 07:51 door karma4
Door Anoniem:
Het is helaas omgekeerd. Een toenemend aantal mensen snapt niets meer van hun eigen privé domein. Zo hoef ik in een supermarkt ook mijn rugtas niet te openen. Zelfs als het in hun voorwaarden staat. Als de er de politie bijhalen ook niet.
//
Een toenemend aantal mensen begrijpt onze rechtsstaat niet meer. Enerzijds Facebook en databases stellen tegenwoordig de wet. Anderzijds Poetin die het langzaam ondergraven zou willen zien.

..
Alleen een rechter mag vorderen dat je klep van je auto open gaat, binnen de EU. Dan hoef je het ook niet eens meer zelf te doen. Daarvoor ben je baas over alles wat prive is en niet zichtbaar van buiten, wat een eventuele verdenking zou kunnen zijn.

Die nieuwe Europese privacy wet gaat daar eigenlijk ook over. Maar misschien dat er toch meer Hongaarse sympathieën leven dan we denken.

De rechter doet uitspraak over de handelingen en vastlegging zoals de handhavers hebben aangegeven met een verweer door de aangeklaagde. Je toont enkel aan dat je niets van een rechtsstaat met de bevoegdheden begrijpt.
Zelfs een boa mag al veel. Zodra een redelijk vermoeden van strafbare zaken is is jouw privacy niet meer jou enige recht, je hebt namelijk plichten.
Dat je denkt dat jouw privacy jouw het recht geeft om andermans privacy ten gronden te helpen is het asociale ten top,
22-09-2018, 10:53 door Anoniem
Door Anoniem:

Aan de ene kant janken mensen indien de politie te weinig misdrijven oplost, en aan de andere kant janken dezelfde mensen indien de politie bevoegdheden wil, waarmee ze meer misdrijven kunnen oplossen.
Hoe zouden ze die bevoegdheden al niet hebben? Waarom moet het iedere keer meer meer meer bevoegdheden zijn en presteert de politie toch iedere keer minder minder minder?

Heb hier een heel boek in de kast staan ("de veiligheidsmythe") waarin die realiteit nog eens mooi geillustreerd wordt.

Helaas beseffen mensen dit niet, of begrijpen ze onze eigen menselijke ontstaansgeschiedenis niet. Als men zo graag oorlog wil dan zal men ook bereid moeten zijn zichzelf op te offeren. Op dit moment worden alleen derden gemanipuleerd om de oorlog voor hen uit te voeren maar ook in WW1 en WW2 zal het uiteindelijk iedereen treffen.

Ik ben verbaast over hoeveel prive informatie er is gevonden over mensen die in WW1 en WW2 aan de verkeerde kant stonden, terwijl er geen computers waren en enkel wat dagboeken. De NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie) heeft een interessante bibliotheek waar ik af en toe in mag kijken.

Een feitje waar niemand meer bij stilstaat is het scrappen van religie uit onze paspoorten en het GBA na de WW2 omdat de Nazis aan Nederlandse gemeentes de registers vroeg (voor de jodenlijsten) en erg genoeg werkten de Nederlandse gemeentes voor het overgrote deel mee in het delen van de informatie. Ook politiediensten en de marechaussee waren in sommige delen van het land liever 'met de Nazis' dan dat ze verzet pleegden en de Nederlandse burgers beschermden.
Waarom zou het gedrag van de mens en de werking van macht nu anders zijn? De ergere dreiging was natuurlijk die van het communisme, maar het autonoom houden van Nederland en het beschermen van "onze mensen" is toch prio. 1?

Een ander feitje is het bekende "ausweiss bitte" wat na de WW2 jarenlang een grap was, een foute grap, van hoe de Duitse Nazis optreden. Men werd door de bezetter namelijk verplicht in Nederland en vooral in Amsterdam altijd een idkaart op zak te hebben. Let even op de woorden die ik gebruik: het was 20 jaar geleden nog een foute grap, maar nu geaccepteerde werkelijkheid. Ik zeg ook: de bezetter verplichtte ons, maar nu is de plicht weer terug. Wie of wat is nu de bezetter? Of is alles zo normaal en morgen weer vergeten als een nieuwe wet aangekondigd wordt dat er zonder opgaaf van reden bij iedereen binnengevallen kan worden onder het mom van 'zoeken naar dissidenten/ disinfo op computers' etc? (Aufmachen, Gestapo, was die andere foute grap namelijk. Ik zie hem nu al werkelijkheid worden)

Weet je wat het mooie is van Amerika? Het tweede amendment. Dit stelt de burger in staat zich zelf in lijf en leden, en zijn familie te beschermen als plots een overheid zou aandienen die de burger en diens familie iets wenst aan te doen (gericht of systematisch). https://www.law.cornell.edu/wex/second_amendment

Dit heeft niets met alt-right te maken maar met de natuurlijke kwestie en het recht om jezelf te kunnen verdedigen.
22-09-2018, 11:33 door Anoniem
Zie, de Dalai Lama begrijpt ons probleem van bonafide Europeanen heel goed. Hij en zijn regio/volk zijn immers ook het slachtoffer van een ongebreidelde en niets ontziende 'commie' expansie machinerie, precies als dat oneindige insé slecht EU/EP kwaadaardig administratief 'vet' en corrupt 'monster' met vele tentakels.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/dalai-lama-mengt-zich-in-vluchtelingendebat-europa-behoort-toe-aan-europeanen~a0b2c14a/#comments.
30-09-2018, 10:23 door Anoniem
Ik had de reacties op deze site wat meegaander verwacht, maar tot mijn spijt moet ik concluderen dat zelfs híér mensen fan zijn van China, ofwel blij zijn met de toekomst die we tegemoet gaan, waarin je ter allertijde in de gaten wordt gehouden (en wordt gestraft als je je niet gedraagt naar de norm die de dictators voorschrijven).
Misschien dat met het lezen van de reacties op bitsoffreedom een deel van deze fans meer in gaan zien dat dat toch niet zo'n fijn toekomstbeeld is (om de discussie maar gaande te houden) :
https://www.bitsoffreedom.nl/2018/09/18/experimenteren-zonder-visie-onverantwoord-en-gokken-met-onze-toekomst/#comments
30-09-2018, 12:58 door karma4
Door Anoniem: Ik had de reacties op deze site wat meegaander verwacht, maar tot mijn spijt moet ik concluderen dat zelfs híér mensen fan zijn van China, ofwel blij zijn met de toekomst die we tegemoet gaan, waarin je ter allertijde in de gaten wordt gehouden (en wordt gestraft als je je niet gedraagt naar de norm die de dictators voorschrijven).
Misschien dat met het lezen van de reacties op bitsoffreedom een deel van deze fans meer in gaan zien dat dat toch niet zo'n fijn toekomstbeeld is (om de discussie maar gaande te houden) :
https://www.bitsoffreedom.nl/2018/09/18/experimenteren-zonder-visie-onverantwoord-en-gokken-met-onze-toekomst/#comments

Natuurlijk niet meegaander.
Het verbaast me nog dat een organisatie als bitsoffreedom, freedom als doel uitdraagt terwijl ze eigenlijk het tegendeel aan het inzetten zijn. !984 kent de newspeak en oldspeak aanpak.
In de goed oude tijd had je de sociale controle in een groep en wie zich daar niet aan wilde houden kon heel democratische elders een nieuwe groep beginnen. Nu lijkt privacy misbruikt te worden als een recht voor dysotopy met een dictator. Ja ook die gebruiken het recht van het volk etc voor hun eigenbelang.
Ben je in staat oldspeak/newspeak te scheiden?
30-09-2018, 20:50 door Anoniem
Helaas : NPO werkt niet meer !

- Browsers die geen DRM hebben werken niet meer.
- Browsers die het wel hebben werken vaak ook niet meer.
- Zonder toestaan van Google werkt het sowiezo niet meer en dat is raar als je toch echt had aangegeven dat je prijs stelde op je privacy.

NPO is anti privacy door gebruikers voorkeuren te negeren en je naar privacy onvriendelijke NPS te duwen, want onder een account kan men netjes alles wat je kijkt legaal categoriseren en bewaren, dat is het idee!

NPO is de werkelijke schurk!
En de politie of AIVD staat te trappelen om de data op te komen halen die de NPO als een soort google tegenwoordig over ons verzamelt.

Geen privacy bij de NPO, of geen publieke service.
Was dat nou juist niet een taak van de NPO, er voor iedereen zijn?
Niet dus.

Idiote oplossing voor redelijk simpel probleem
Oneigelijk uploaden van copyrighted materiaal op youtube had zij met direct met google moeten regelen en niet door vele gebruikers het kijken van tv af te pakken en daarnaast nog een keer bij elke klik die je doet gebruikers met een paar minuten reclame op te zadelen.

Met dit model heeft de NPO haar eigen bestaansrecht opgeheven en concurreert zij oneigenlijk met de commerciëlen misbruikend over de privacy-rug van de kijkers.
01-10-2018, 08:28 door Anoniem
Door Anoniem: Weet je wat het mooie is van Amerika? Het tweede amendment. Dit stelt de burger in staat zich zelf in lijf en leden, en zijn familie te beschermen als plots een overheid zou aandienen die de burger en diens familie iets wenst aan te doen (gericht of systematisch). https://www.law.cornell.edu/wex/second_amendment

Jij bent fan van het Amerikaanse model? Waar ze toch echt ook een identificatie-plicht hebben, de illegale kinderen scheiden van hun ouders, rustig alles deporteren wat ze op straat oppakken en waar je als niet-blanke nauwelijks rechten hebt? Volgens mij wil jij niet terug naar 1984 maar naar 1940...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.