Privacy - Wat niemand over je mag weten

Spyware standaard in Auto's

18-09-2018, 17:55 door Anoniem, 10 reacties
Renault, Nissan en Mitsubishi hebben besloten TomoTom toedeledokie te zeggen omdat in al hun modellen voortaan Google Maps komt. En hun lullende voice assistente. Nu kennen wij Google als een firma die software levert die je niet uit kunt zetten. En je heel de dag in de gaten houdt. Als je dat niet leuk vindt, dan zet je je telefoon toch uit? Dat werk.

Als ik nou straks een Renault, Nissan of Mitsubishi koop. En ik ga werken bij een bedrijf met data contacten. Of ik ga even een uurtje vreemd. Of even langs de snelweg met een leuke vrachtwagenchauffeur kroelen. Moet ik dan voortaan ook mijn auto gaan thuislaten en voortaan gaan lopen? Met het risico dat mijn privegedrag ooit per ongeluk in de privekring naar boven komt terwijl iemand zoekt op internet, of er ineens allemaal wel heel bedenkelijke advertenties verschijnen terwijl ik op mijn tablet de telegraaf zit te lezen?

Ik hoop voor die automerken twee dingen:

1. Dat het een optie wordt die ik NIET kan kiezen.
2. Dat als ik het uit zet, dat ge-Google-monitor-ding, dat het ook echt uit staat en niet achter mijn rug om vrolijk de hele dag door gaat spioneren, omdat ik bij het afhalen van die auto immers ergens "OK" had geklikt.

Voorlopig ben ik als elke concument, ik onthou eigenlijk vooral het merk. En Renault, Nissan en Mitsubishi ga ik vergeten. Moet ieder voor zich weten natuurlijk. Of ik moet alle privedata van alle bazen en investeerders van Renault, Nissan en Mitsubishi in een envelopje meekrijgen bij dat nieuwe model. Dat is meer waard dan korting. Zet dat maar op je posters en in je videoclipje dan, Renault, Nissan en Mitsubishi!
Reacties (10)
18-09-2018, 18:44 door Anoniem
Je kunt die Google meuk toch uitzetten? Gewoon een losse Tomtom gebruiken, heeft nog een voordeel, die weet beter de weg dan Google Maps want dat is af en toe ook om te huilen.

Vreemdgaan? Gewoon niet doen!

Bedenkelijke advertenties op de Telegraaf zegt niets over jouw gedrag. De Telegraaf vertelt ook alleen maar onzin dus over jouw gedrag zullen ze dan ook wel liegen toch? Mooie smoes...
18-09-2018, 18:47 door Anoniem
Dat wordt na mijn huidige auto geen Renault, Nissan of Mitsubishi kopen.
Het is bovendien de doodsteek voor Tomtom. Dus straks hebben we mogelijk die spy-grage Google in alle auto's.
Hoe halen ze het in hun hoofd.
18-09-2018, 19:11 door Anoniem
Televisieverkopers, en videoaanbieders en autofabrikanten hebben heel wat te veranderen. Als er geen gerechtvaardigd belang (dat is er vrijwel nooit) is om bijvoorbeeld kijkgedrag en rijgedrag te monitoren moeten ze om toestemming vragen. En wel zodanig dat men ook nee kan zeggen en het aangeschafte ding nog steeds werkt. Eenmaal verzamelde data moet ook verwijderbaar zijn. En de bedrijven moeten duidelijk maken waar de data is opgeslagen en wie de verwerkers zijn. Zowel de verkoper als de dataverwerkers zijn aanspreekbaar voor opgelopen privacyschade. En je mag verzoeken dat je data in Europa moet worden opgeslagen.
18-09-2018, 19:21 door Anoniem
Volgens mij zit het al een tijdje in Volkswagen. Zelfs als ik ingebouwde navigatie uit had staan kwam er af en toe
meldingen dat er wat aan de hand is. Pas op melding bij file bedoel ik dan.
Ik heb de auto al 2 jaar niet meer, dus ik kan exacte melding niet geven.
En dat ingebouwde navigatie was een Tomtom.
19-09-2018, 00:20 door Anoniem
In mijn huidige relatie kost het me al veel moeite om duidelijk te maken dat, in het belang van de verkeersveiligheid, invoegen op snelwegen, rotondes, overstekend wild, zomaar spontaan te praten niet altijd handig is. Of levensgevaarlijk.

Als je daar straks nog een ingebouwde pratende trut van Google of Amazon bij krijgt, dan weet ik wie voortaan, na de scheiding ook, de bus gaat pakken. Ook voor de verkeersveiligheid.
19-09-2018, 10:08 door Anoniem
Heb je je al eens georienteerd op wat Tomtom doet met de data die ze verzamelen? Even ter memorie: ze zijn gestopt (hoe weten we dat zeker?) met verkopen van snelheids data aan de politie. (https://webwereld.nl/e-commerce/53548-tomtom-verkoopt-hardrijdersinfo-aan-politie)

Tomtom is net zo'n data verzamelaar als Google. Niet meer, maar zeker niet minder.

Verdere commentaren over hoe Google Auto of Apple Car? Gewoon vergelijkbaar met hoe Tomtom of Garmin werkt. Probeer het eens in plaats van bij voorbaat afkraken en complottheorieën spuien.
19-09-2018, 10:11 door Anoniem
Google maakt weer een bedrijf kapot met oneerlijke concurrentie. Zo hebben ze Windows phone en andere systemen kapot gemaakt met gratis aanbieden net zolang als de concurrent kapot is. Straks zijn alle producten van Google en weten ze alles van iedereen met vingerafdrukken er bij. Een hele gevaarlijke ontwikkeling. Teveel macht.
19-09-2018, 15:02 door Anoniem
Als ik nou straks een Renault, Nissan of Mitsubishi koop. En ik ga werken bij een bedrijf met data contacten. Of ik ga even een uurtje vreemd. Of even langs de snelweg met een leuke vrachtwagenchauffeur kroelen. Moet ik dan voortaan ook mijn auto gaan thuislaten en voortaan gaan lopen?

En, denk je dat Google erg geinteresseerd is in deze vragen ? Voor NL overheid is het veel gemakkelijker om je in de gaten te houden via GPS van je telefoon, ANPR camera's op de weg, en meer van dat soort zaken. Google vindt vooral de vraag welke advertenties ze aan je kunnen tonen boeiend.

Heb je je overigens al verdiept in de vraag welke informatie TomTom bijhoudt ?
19-09-2018, 15:08 door Anoniem
Google maakt weer een bedrijf kapot met oneerlijke concurrentie. Zo hebben ze Windows phone en andere systemen kapot gemaakt met gratis aanbieden net zolang als de concurrent kapot is.

So ? Niemand verhindert de concurrent om een soortgelijk business model als Google te hanteren, en ook zaken ''gratis'' weg te geven, in ruil voor informatie. Moet ik nu medelijden gaan hebben met aandeelhouders van andere grote bedrijven ofzo ?
19-09-2018, 15:31 door Anoniem
Zet dat maar op je posters en in je videoclipje dan, Renault, Nissan en Mitsubishi!

LMFAO alsof de mentaliteit bij andere fabrikanten anders is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.